Şimdi Ara

Cpu Isı Göstergesi -7C / -17C

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • asus probe sıcaklığı -3 dereceden sonra göstermedi nedeni ne olabilir?
    speed fan ısı ölçerinde hangisi neyin sıcaklığını gösteriyor anlamadım cpu biosta -7 derecedeyken speedfanda -16 ve -21 arasında geziyor bildiğiniz gerçek sıcaklık gösteren başka bir program varmı mother monitor dışında
    Not: Sistem gaz soğutmalıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi driver555 -- 23 Temmuz 2005, 9:50:35 >

• smartguardian
  • everest de gösterir

ama - leri gösterir mi onu bilmem
  • quote:

Orjinalden alıntı: meke

quote:

Orjinalden alıntı: ertug

unutmadan idle da default voltajda cpu 0 derece ancak abit an7 nin diyotu - degerleri okuyamadıgı icin - kac oldugunu bilemiyorum

bu sorun sadece abit diyotunda yok.

her ısı ölçerin bir "ölçüm alanı (range)" vardır ve yanlış alanda doğru sonuç veremez.
    Anakart winbond chiplerinin ısı algılayıcı devreleri 0-200 alanına sahipler, bu yüzden - ölçülen değerlerde bakın, kimseler speedfan SS'i pek koymaz-koyamaz.

çünkü evap sıcaklığını çekirdekten ölçerek ve emiş basıncıyla basınç/sıcaklık çevirici tablolarla karşılaştırarak doğruya yakın sıcaklıklar ölçülür.

bende böyle yapıyorum.

ayrıca şahsen aşağıdaki tesbitim bakidir; DH camiasına armağan olsun

hatırlayanlar olacaktır, benim sıcaklık ölçebilen ve -50 ila +1000 ölçüm alanı olan bir cihaz kullanarak ölçtüğüm evap ile, aynı evapa bağlı fakat -200 ila +1000 ölçüm alanı olan gerçek thermometre arasında canlı ölçüm farkı.

Anlayacağınız, anakart ne ölçüyor pek de önemi yok, evap kaç derece ve siz ne kadar oc yapabiliyorsunuz önemli olan budur

Aşağıdaki resimde -21 gözükmesine rağmen, %75 +76 gözüküyor ve hiç oynamıyor.
    Yine kurubuz da Asus ve DFI bazen +120 bile gösteriyordu, bazen de -20 lerde geziyor.

• Bide sistemin hakkında biraz bilgi verirmisin?
  • INTEL P4 3000@3600Def 775P + GAZ SOGUTMA - Asus P5GD2 i915 - TWINMOS 512X2 DDR2/533 - POWERCOLOR 256MB X600XT PCIX - THERMALTAKE PURE POWER 680WATT
  • Bende maalesef dijital termometre yok hatta dijital olmayanda yok

Orjinalden alıntı: meke

Orjinalden alıntı: ertug

unutmadan idle da default voltajda cpu 0 derece ancak abit an7 nin diyotu - degerleri okuyamadıgı icin - kac oldugunu bilemiyorum

bu sorun sadece abit diyotunda yok.

her ısı ölçerin bir "ölçüm alanı (range)" vardır ve yanlış alanda doğru sonuç veremez.
    Anakart winbond chiplerinin ısı algılayıcı devreleri 0-200 alanına sahipler, bu yüzden - ölçülen değerlerde bakın, kimseler speedfan SS'i pek koymaz-koyamaz.

çünkü evap sıcaklığını çekirdekten ölçerek ve emiş basıncıyla basınç/sıcaklık çevirici tablolarla karşılaştırarak doğruya yakın sıcaklıklar ölçülür.

bende böyle yapıyorum.

ayrıca şahsen aşağıdaki tesbitim bakidir; DH camiasına armağan olsun

hatırlayanlar olacaktır, benim sıcaklık ölçebilen ve -50 ila +1000 ölçüm alanı olan bir cihaz kullanarak ölçtüğüm evap ile, aynı evapa bağlı fakat -200 ila +1000 ölçüm alanı olan gerçek thermometre arasında canlı ölçüm farkı.

Anlayacağınız, anakart ne ölçüyor pek de önemi yok, evap kaç derece ve siz ne kadar oc yapabiliyorsunuz önemli olan budur

Aşağıdaki resimde -21 gözükmesine rağmen, %75 +76 gözüküyor ve hiç oynamıyor.
    Yine kurubuz da Asus ve DFI bazen +120 bile gösteriyordu, bazen de -20 lerde geziyor.

• gaz soğutma derken hazırmı birimi yaptı ?
  • ben yaptım
  • işlemcin donar sonra bak.
  • yanarak bozulmasında donarak bozulsun razıyım (çok çektim hararetten)
  • kışın evin ısınır işte kötümü.ama soğuk oluncada yazın evini serinletir.
  • biz nasıl soğuturuz acaba fan alsam mı diye
    düşünüyoruz arkadaş ta eksilere düşürmüş nasıl ısıtırım diyor
    enteresting bir durum
    ben ce gazı ısıtsın.
    Gaz sistemi ise gazı ısıtarak sorun çözülür.
    tabi yanıcı değilse gaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.