Şimdi Ara

CPU Isınma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba foruma yeni kayıt oldum,

İşlemcinin ısınması ile ilgili sorunum var, boştayken 40-50 derece arasında oynuyor. Oyuna girdiğimde ise 85-100 dereceye ulaşıyor fakat şuana kadar PC herhangi bir uyarı dahi vermedi yani kendini kapatma vs. ben endişelendiğim için araştırıyorum.

Ayrıca oynadığım tek oyun Counter Strike 1.6

PC içi, İşlemci fanı tozdan yeni temizlendi, termal macunu sürüldü (ince tabaka halinde), işlemci fanını 2 kere kontrol ettim sağlam oturdumu diye. Buraya kadar bir problem yok.
    Fakat termal macun çok kaliteli değil lakin eskisine nazaran kesinlikle daha iyi iş yapacağını düşünüyorum çünkü PC yi aldığımdan beri termal macunu değiştirmemiştim zaten değiştirirken baktığımda çok az birşey kalmıştı herneyse yenisini sürdüm.

Fakat PC'nin İşlemci sıcaklığını bir türlü düşüremedim SpeedFan yükleyip tam devir dönmesinide sağladım fakat nafile, ayrıca dikkatimi çeken birşey oldu:
    - Oyuna girmeden 45 dereceyse girdiğim anda 85 derece oluyor yani bir anda 40 derece yükselmesi ne kadar normaldir bana çok anormal geliyor ve aynı zamanda oyunu kapattığım zamanda 2-3 saniye içersinde 40 derece düşüyor, işin içinden çıkamadım açıkcası..

Görüş ve önerilerinizi bekliyorum, teşekkür ederim.

CPU Isınma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yyildirime -- 30 Ocak 2015; 16:19:59 >

• İşlemciniz ile alüminyum plaka tam temas etmiyor olabilir.
  • Eğer işlemcinin üstünde ki soğutucuyu diyorsanız 2 kere kontrol ettim temas ettiğinden eminim.
  • Daha dün format attım, ayrıca kontrol ettim dediğiniz gibi şuan %0 - 1 - 2 civarında değişiyor.
  • Teşekkür ederim arkadaşlar sorun çözüldü,

Xigmatek Xof Serisi Fan ve Xigmatek PTI-G3606 Termal Macun alarak 15 derece civarında bir düşüş elde ettim.
    Yorumlarınız için teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu fan sorunu
    3 ay önce açıldı
    CPU DARBOĞAZ
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.