Yaklaşık 3 hafta önce vatan bilgisayardan bir bilgisayar topladım. Toplama işini vatanda'ki eleman yaptı.
AMD fx 6100 işlemci, Zalman'ın kendiliğinden 4 fanlı kasası ve Xigmatech Red scorpion 2 soğutucusunu aldım. Sistem boşta iken işlemci ısısı 45, oyunlarda ise 65-66 derece arasında. overclock falan da yapmıyorum.
Bi değerler bana pek normal gibi görünmedi.
Sizin yorumlarınızı da almak istiyorum.
Şimdiden teşekkürler.
işlemci fanının tam oturup oturmadığını kontrol edin ve termal macun sürülüp sürülmediğini
Evet, sıcaklık sorununu bir türlü çözemedim. Hatta Vatan'da bilgisayarı toplayan kişiyi bizzat arayıp, "65 derece CPU ısısı normal mi" diye sordum. Karşılığında "Çok normal" yanıtını aldım ama içimdeki kurt bir türlü beynimi kemirmeyi bırakmadı. Hatta "Acaba BİOs güncellesem düzelir mi?" diye düşünmeye bile başlamıştım.
Geçtiğimiz cumartesi günü, "Ya şu kasayı bi açıp bakayım" dedim ve açtığımda acı gerçekle karşılaştım. Bilgisayarı vatan'da toplayan kişi, soğutucu fanını yanlış bağlamıştı. Fan arka egzost çıkışı yerine kasanın içine doğru üflüyordu. O yüzden hem CPU hem de kasa deli gibi ısınıyordu. Fanın yönünü değiştirdim.
65-66 derecelerde gezinen ısı direk 51-52 dereceye düştü.
Aklınızda bulunsun arkadaşlar.
Hocam 60-65 C boşta hiç normal değil.Boşta iken 30-45 C arasında görürsün , oda sıcaklığı yüksek olursa belki çıkabilir oda bir düşük ihtimal.
BF ErenB
kullanıcısına yanıt
Zaten ben ilk yazımda oyun ornayken diye belirtmiştim. Şu an boşta 40 derece civarında.