Şimdi Ara

CPU kullanımı dalgalanması , FPS düşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hometech Alfa 550i dizüstü bilgisayar kullanıyorum.

Konu hakkında çokça forum okudum fakat kayda değer bir bilgi göremedim.

Sorunumdan bahsedecek olursam, oyuna girmediğimde CPU 2.70-3.08 GHz arasında sorunsuz çalışırken. Her oyuna girdiğim anda CPU kullanımı 0.49 Hz'e düşüyor ve bu sırada 1-5 arası FPS alıyorum.

0.49 iken bir anda normal seviyesine çıkıyor ve FPS normal seviyelerine (30-60) çıkıyor sonrasında tekrar düşüyor bu döngü halinde sürekli devam ediyor.

Kendimce birkaç çözüm buldum.

Oyun ayarlarından FPS kısıtlaması ve çözünürlük düşürülmesi. Örnek FPS limit 20 çözünürlük 1400×1050

Bunları yaptığımda fan durmadan 2.93 GHz olarak sürekli çalışmış oluyor bu sayede oyunumu FPS dropsuz ve sorunsuz şekilde oynayabiliyorum.

Bilgisayarın sorunu nedir?

CPU kullanımında GHz nasıl sabit yapılabilir?

Önerileriniz nelerdir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• programı çözebilir iseniz; oynadığınız sorun yasadıgınız oyunda; bu programa tabi tutarak anlık cpu kullanımınız; gpu kullanımınızı; avg''ortalama'' ve max fps değerlerinizi; %1 low vede %0,1 low fps değerlerinizi görebilirsiniz.

Releases · CXWorld/CapFrameX (github.com)

CapFrameX v1.7.1 Latest indirip kurun ve ayarlarını yapın.

(1) CapFrameX on Twitter: "Things that standard reviews don't point out. Raptor Lake has significantly better lows compared to Ryzen 7000 3D in some cases. ▶️ Demanding settings and benchmark scene ▶️ Ray tracing enabled ▶️ RTX 4090 https://t.co/i82kvdwrQf" / Twitter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 21 Mart 2023; 17:44:44 >

• Deneyeceğim ama bu sorunumu çözecek mi yoksa sadece istatistikleri gösteren bir program mı?

• Ristonier R kullanıcısına yanıt

Sorunun nerde oldugunu ss lerı buraya yapıp koyarsan; yorumlar senı sonuca ulastırabılır.

• https://www.hometech.com.tr/alfa-550i-notebook-pc-256-gbvew10

En basit soruyu sorayım. Adaptörle mi kullanıyorsunuz batarya ile mi? Batarya ile kullanıyorsanız oyun oynarken mobil işlemcinin hız düşürmesi normal.

Diğer taraftan harici(Nvidia / AMD çipli) bir gpu yok, oyun performansı düşük olacağı aşikar.

Eğer bir ekleme yapmadıysanız artık 4 gb ram günlük kullanıma bile yetmiyor. Oyuna yetmemesi gayet normal. Bellek olduktan sonra yine fps düşer. GeForce now deneyin daha iyi sonuç verir muhtemelen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim. Oyun bilgisayarı olmadığı çok belli mc,stardew valley gibi oyunlarda bile aynı sorun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ristonier R kullanıcısına yanıt

makinenin zayıf ya da oyun içi olmaması başka işlemci hızının kafasına göre değişmesi başka bir şey. notebook bölümüne de sor burası masaüstü işlemci olunca ben işlemcisine baktım direkt enerji tasarrufu için bir işlemci u serisi belki işlemcinin özelliğidir kullanan varsa daha iyi bilir.

https://forum.donanimhaber.com/notebook-ultrabook-oyuncu-dizustu-tavsiye-bolumu--f2035

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CPU Kullanımındaki Dalgalanma
    17 yıl önce açıldı
    Fps düşmesi ve ping sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.