Şimdi Ara

Cpu led yanıyor. Sorun nerede? (ÖDÜLLÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni topladığım sistemimle 4 5 saat vakit geçirdikten sonra kulaklığımın driverını yükledim pc yeniden başlatılacak dedi ve gidiş o gidiş. Pc açılınca ekran gelmiyor sadece cpu led yanıyor. Ryzen 3700x - msi x570 pro a - seasonic 750 watt 80+ gold. Bu 3 parçayıda teknik servise gönderdim ve ne hikmetse üçüde ürünlerinin testleri güncellemeleri vs yapıldığını sorun olmadığını yazdılar. İnternette tonla bu soruna rastlayan var ama net bir çözüm bulamadım. İzmir içerisinde test merkezi tarzı tüm donanımları test edebileceğim bir yer var mıdır? Anakartla ilgili tüm güncellemeleri hem kendim yaptım hem servis yaptığını söylüyor. Sorun 1 defa daha olmuştu ozaman psu nun bağlantılarını söküp tekrar taktığımda düzelmişti fakat sonra ne yaparsam yapayım değişmedi. Fakat servis güç kaynağının sağlam olduğunu söylüyor. İşlemcide keza denenmiş uzun testleri yapılmış sorun görülememiş. Kafayı yemek üzereyim 10 bin tl den fazla para gömüyoruz 1 aydır topladığımız sistemi kullanamıyoruz. Sorunuma yardımcı olacak yol gösterecek arkadaşa izmir içinde veya dışında 100tl ye kadar yemeksepetinden yemek ısmarlayacağım. O parayla bir pc tamircisine git baktır diyenler olabilir fakat temiz yer yok. Adam bırak git yarın alırsın diyor. Güvenip pc bırakabilecek yerler değil. Testlerde kasanın yanında durmam daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeSLa35 -- 20 Şubat 2020; 22:18:43 >

• yok mu fikir verebilecek?
  • Ekran kartin tam oturmamış olabilir. Bir de Kablolarini kontrol et bi
  • Sadece cpu led yaniyor derken onceden yanan fan ledleri falan artik yanmiyormu
  • Öncelikle bios sürümünü güncelleyerek başla click bios var anakartında.
    Ardından biosun ayarlarını sıfırlaman lazım bunun için 2 yöntem var pili çıkartıp powerı kapalı konuma getirip bir süre bekleyerbilir yada jumper clear cmos yazan jumperı yer değiştirip güç tuşuna basıp yapabilirsin.
    Tüm bunları yaptıktan sonra birden fazla ram kullanıyorsan tek olarak takıp aralarında değiştirmeyi deneyebilirsin 2. Slotu kullan
    Bunları yaptın ve olmuyorsa usb aygıtlarını kontrol etmende fayda var tüm cihazları çıkartıp dene. Ayrıca sata m2 ne varsa bunlarıda çıkartıp kontrol etmende fayda var.
  • Merhaba kardesim benim onerim ram slot yerini degistir bios pilini cikar bide cmos sifirlama yap bide boyle dene
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.