benim 1 Ghz lik bi CPUm war. eve geldim yavaş göründü gözüme. frekansı 660 Mhz ayarlanmış. bunu 1.20 Ghz ye yükselttim 1.33 denedim mavi ekran verdi o yüzden 1.20 yaptım. yanma veya hasar gibi bi durum söz konusu olabilir mi? hızından memnunum şuan ama endişeleniyorum. Bu parça yanarsa yenisini alcak param yok bir an önce cevaplarınızı bekliyorum. teşekkürler
korkma yanmaz eğer oyun falan oynarken reset yada kapanma gibi bi durum söz konusu olursa eski ayarlara geri çek eğer olmazsa devam et bişe olmaz kolay kolay cpu yanmaz korumaları var onların zor yakarsın yani
bi tane yaktım belli olmuyo ne kadar zorlayabilirim??
yine de biraz paldır küldür bir overclock olmuş izlenimi edindim.
%20'lik bir değer epeyce bir hızaşırtma yaptığına işaret ediyor. daha fazla zorlama. hatta bence biraz daha düşür. uzun dönem kullanımla yavaş yavaş çıkmayı denersin.
bende çok yaktım ama öle hemen yanmaz yani onu sen belirlicen işlemcine bağlı eğer yerse yavas yavas çıkar sıcaklığını falan kontrol ederek baktın sıcaklık yüksek oynama kalsın daha sonra iyi bir bakır blok+fan alırsın sıcaklığı düşürürsün daha sonra tekrar başlarsın yükseltmeye
ok. saolun. bn onu %10 a çekeyim en iyisi. bu yeterli şimdilik.
quote:
Orjinalden alıntı: canalici92
ok. saolun. bn onu %10 a çekeyim en iyisi. bu yeterli şimdilik.
sen bilirsin
bir şey olmaz iyi bir soğutma yapıyor isen korkma....
forumun en cüretkar overclockçuları bu başlığa toplanmış. sen gene de dikkat et diyorum bu sebeple.
boşwerin ark.lar yanmasın onun için 1 GHz ye çektim. saolun hepinize. iyi geceler
SLM MİLLET KONUYLA ALAKASI YOK AMA BŞY SORCAM BENİM İŞLEMCİİİ FANII İŞLEM Cİİ İŞLEM YAPMAYIN CA DURUYOR YADA İŞLEME GÖRE HIZ LI ÇALIŞİOR BU NOR MLA Mİİ EGER NORMAL DEYİL SE NASIL NORMALE ALABİLİRİM
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme