Şimdi Ara

Cpu mhz değiştiriyor makine açılmıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar önce bilgisayar özelliklerini yazıyım;Amd Athlon 2.0,epox 8rda,256 mb ddr2,geforce ti4800se,winxp,400w power supply
    Sorunumda,bilgisayar çoğu zaman açılmıyor açıldığı zamanda cpu mhz sini değiştiriyor kendiliğinden 133*12.5(1666mhz)olan kısmı 100*12.5(1250mhz) yapıyor biosa giriyorum 133 mhz ye alıyorum değeri genelde açılmıyor yine çok ender kabul ediyor devam etmem için F1 e basmamı istiyor bu şekilde devam ettiğimde bazen internete giremiyorum yada makine mavi ekran verip res atıyor makine açılmıyo bu sefer daha dogrusu elektrik geliyor ama görüntü yok sürekli aç kapa yapıyorum bazen bilgisayarı açmak 1 saatimi buluyor ısınmadan kaynaklandıgını düşündüm ama bilgisayar uzun bir süre kapalı olup açtıgımdada aynı sorunu veriyor(daha açılma kısmında yani 3-5 snlik surede) sıcaklık derecelerinede baktım 42 derece civarı.
    Çok zor durumdayım lütfen yardımcı olun şimdiden teşekkürler herkese

• Voltajı elle girmeyi deneyin... Ayrıca Ramlerin doğru frekansta ve timinglerde çalıştığından da emin olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 13 Ocak 2008; 14:23:31 >
  • Biraz daha açabilir misin voltajı elle girme ve ramlerin frekansını?
  • yardım edicek yok mu?
  • up
  • Hatırladığım kadarıyla amd anakartlarda ısıya göre frekans ayarlama gibi bi olay vardı. ama ayarın tam yerini hatırlamıyorum.
    öncelikle bios default dene. kurtarmazsa işlemci fanını temizler macunu yenilersin.

ama sakın işlemci voltajı ile oynama yakarsın işlemcini.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.