Şimdi Ara

CPU nasıl temizlenir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
10.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merahabalar elımde amd 6000+ 3.0 ghz x2 cpu var

ve cok ısınıyor oyunda 60 c de calsıyor sanırım bu yuzden takılmalar oluyor.

kasayı actım cpunun macununa baqtım yoq gıbı bısy nerdeyse yane tabırı caizse yalan olmus ustundekı macun.

sımdı ılk once eskı termal macunu nasıl temzılerım en zarar vermeden ve temız bır sekılde ?

ve 5 ytl ye 1 suruste 3 ay ıdare edebılıeceq bı termal macun bulabılırmıyım ve bu termal macun sımdı 60 derecede calsıan cpuyu 54 lere dusurebılırmı acaba ?

sımdıden teskkurler

• oyunda 60 derece normal bende amd 6400 var fan tozlandımı sıcaklık 90 dereceyi buluyor kompresörle temizliyorum fullde 63 ü gecmiyor yani termal macunla falan uğraşmıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: hmu2

oyunda 60 derece normal bende amd 6400 var fan tozlandımı sıcaklık 90 dereceyi buluyor kompresörle temizliyorum fullde 63 ü gecmiyor yani termal macunla falan uğraşmıyorum

baba normal se ozmn bu sıstem nasıl oluoda cod 4 de kasıoyor bı anda durup hemen ılerlıyor ?

hd 4850 yukde 60 dreceyı gecmıyor
    2gb 800 mhz dual ram
    amd 6000+ 60 derece yukde
    460 watt gıgabyte superb psu
    ga 770 ds3 rev 1 anakart

dun temzıledım fanını ama macun u yalan olmusdu acaba 5 ytl ye bulabılırmyım bı termal macun 3 ay ıdare edecek bsıy ?

yane sorun oyundamı bılmıyorum gamerturk oyuna el atmıs yoq sa bnde eskıden cod 4 cd sı vardı hd 2600 pro ıle bıle coqqqqqqqqqq akıcı oynuyorum sorun oyundamı bılsenlerdemı bılmıyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: THe RoOKiE

Merahabalar elımde amd 6000+ 3.0 ghz x2 cpu var

ve cok ısınıyor oyunda 60 c de calsıyor sanırım bu yuzden takılmalar oluyor.

kasayı actım cpunun macununa baqtım yoq gıbı bısy nerdeyse yane tabırı caizse yalan olmus ustundekı macun.

sımdı ılk once eskı termal macunu nasıl temzılerım en zarar vermeden ve temız bır sekılde ?

ve 5 ytl ye 1 suruste 3 ay ıdare edebılıeceq bı termal macun bulabılırmıyım ve bu termal macun sımdı 60 derecede calsıan cpuyu 54 lere dusurebılırmı acaba ?

sımdıden teskkurler

CPU üzerindeki termal macunu en iyi aseton temizler. Ama temizlerken başka yerlere bulaştırmamak için önce fazlalıkları asetonlu pamukla, kalanları da pamuklu çubukla temizleyebilirsin. Termal macun olarak Arctic Silver vardır, tüpü 15 TL civarında. Diğerlerine göre 3-5 derece fark eder.

Klavyende k harfi basıldığına göre "baqtım yoq" gibi garip bir dilde yazmanada da gerek yok. Dilimizi lütfen dikkatli kullanalım.

EDIT: Harf düzeltme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metaone -- 25 Ocak 2009; 19:47:42 >

• ya arkadaslar... sizin anakartlarin Bios'u tam mi? cunku benimki benim islemciyi 30 derece gosteriyor ve 45 derecenin uzeriğne ciktigini daha gormedim...

temizleme faslina gelince bir pecete ile silinebilir... eger katilasmissa antistatik temizleme spreyi oneriyorum...
    Artic Cooling'in CPU macunu 1 numara... ama tercihen ThermalRight'in chillfactor macununu oneririm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 25 Ocak 2009; 20:06:51 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: THe RoOKiE

quote:

Orjinalden alıntı: hmu2

oyunda 60 derece normal bende amd 6400 var fan tozlandımı sıcaklık 90 dereceyi buluyor kompresörle temizliyorum fullde 63 ü gecmiyor yani termal macunla falan uğraşmıyorum

baba normal se ozmn bu sıstem nasıl oluoda cod 4 de kasıoyor bı anda durup hemen ılerlıyor ?

hd 4850 yukde 60 dreceyı gecmıyor
    2gb 800 mhz dual ram
    amd 6000+ 60 derece yukde
    460 watt gıgabyte superb psu
    ga 770 ds3 rev 1 anakart

dun temzıledım fanını ama macun u yalan olmusdu acaba 5 ytl ye bulabılırmyım bı termal macun 3 ay ıdare edecek bsıy ?

yane sorun oyundamı bılmıyorum gamerturk oyuna el atmıs yoq sa bnde eskıden cod 4 cd sı vardı hd 2600 pro ıle bıle coqqqqqqqqqq akıcı oynuyorum sorun oyundamı bılsenlerdemı bılmıyorum

oyundaki takılmalar başka sebepten ama sıcaklıktan değil çünkü ben 80 derecede 1 saat oyun oynadığımı bilirim hiç takılma donma sorunuyla karşılaşmadım daha zorlarsan 90 derece ondan sonra mavi ekran zaten

• Öncelikle seni Türkçeyi doğru kullanmaya çağırıyorum. Soruna gelecek olursak genelde dediğin gibi az koyarlar termal macunu. Senin işini AC Silver veya Zalmanın macunu işini görür. Termal macunun temizlerken asetonu kullan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cpu macundandır bence fan sök bi kontrol tahminim 40 derece üstü o işlemciye normal diğil
  • Ben macun olmadığı zaman işlemciyi çıkarmadan kulak temizleme çöpüyle temizliyorum.Mis gibi oluyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: HitEmUp

Ben macun olmadığı zaman işlemciyi çıkarmadan kulak temizleme çöpüyle temizliyorum.Mis gibi oluyo

süpermiş denemek lazım . bu aralar benide ekran kartı fazla ısınıyo sebebi nedir anlayamadım makinayı açtığım da 30-31 derece 1 saat sonra bakıyorum 70 derece olmuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: assassinsilker

quote:

Orjinalden alıntı: HitEmUp

Ben macun olmadığı zaman işlemciyi çıkarmadan kulak temizleme çöpüyle temizliyorum.Mis gibi oluyo

süpermiş denemek lazım . bu aralar benide ekran kartı fazla ısınıyo sebebi nedir anlayamadım makinayı açtığım da 30-31 derece 1 saat sonra bakıyorum 70 derece olmuş

Var mı benim yöntemi deneyen???

• arkadaşlar cod 4 te bukadar ısınma.... bende bıostan bakıyorum bende max 50. benim bilgisayarım performans bilgisayarı.günde en az 6-7 saat açıktır.4 yıldırda işlemci fanını temizlerim ama macunun uçtuğunu azaldığını ilk sizden duyuyorum. tamam amd ısınıyor olabilir ama macunu uçuracak kadar değil. hele bi arkadaş 90 derece yazmış şok oldum resmen. ısınma problemi yaşayanlara 29$+kdv ye bir ocz vanquısher fan tavsiye ediyorum. ayrıca amd den allah kurtarsın diyorum. yakında sistemimi değiştireceğim.ama ocz ye güveniyorum. ocz alın başınız ağrımasın
  • quote:

Orjinalden alıntı: *~HoPeBinDitch~*
    bende amd 6400 var fan tozlandımı sıcaklık 90 dereceyi buluyor.

Bence derhal ısınma sorununa bir tedbir alman lazım.
    Senin işlemci soba gibiymiş.
  • aynı sorun bendede var
  • kolonya ve pamuk işini görür temizlemede

edit : imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bwolverine -- 7 Şubat 2009; 0:42:40 >
  • oyundaki takılmalar

1- fazla ısıdan ama burada söz konusu değil
    2- işletim sistemine virüs bulaşmasından
    3- ram' in az olması ve ram yetmediği yerde hdd den destek alınmasından
    4- en güçlü sebeplerden birisi power supply

diyeceksiniz ki sistemde gigayte 460 lık power var. power ında bir ömrü var. belki voltaj dalgalanması yaratıyordur. tavsiyem elinizde var ise farklı bir power ile denemenizdir. yalnız ısı işine gelince yaz ayları olsa kabul edilebilir ama x2 mimarisi genelde az ısınan işlemcilerdir. ben x2 4800+ voltajla 3,1 ghz hızında çalıştırırken dahi o sıcaklıkları görmedim. ama işlemciniz belli bir ısıyı geçmiş ise kararsız işlem yapmaya başlıyor. bunuda yaşıyor olabilirsiniz. sistem sizde tavsiyelerden bizden de olsa deneme yanılma ile sorunu çözebilecek kişi sizsiniz. saygılar iyi forumlar
  • Asetonla çok dikkatli temizle ama çokk dikkatli
  • O.c yaptıysan ondanda ısınabilir.işlemcinin fanını ve sogutucusunu sok iyice yıka ( ben oyle yaptım ) sıfır gibi oldu sogutucu fanıda yıkadım kolanyaladım sıfır gibi oldu işlemcinin üzerindeki macunu kavlattım temizledim termal macunu sıktım hafif yaydim simdi BUZ DOLABİ gibi masallah tavsiye ederim dene
  • bide amd kullanıyosan soğutucu almalısın
  • walla hocam bendede aynı sorun olmuştu cpu başka anakarta taktımızda sonra pc açtımda 2 dk geçmeden anakartan ses gelip tak diye pc kapatıyordu kendini sonra söktüm cpu aseton ile hafif pamukla temizleyip termal macunu sürdüm şimdilerde tık yok walla süper yani macun olarakta şırıngalı macunlar var onlar gayet güzel yani
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.