Şimdi Ara

CPU nasıl temizlenir ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
10.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bence macunu ve cpu soğutucusunu değiştir bende AC freezer 64 pro ve AC MX-2 var ve çok memnunum. Günde en az 18 saat açık durumda ve bazen günlerce yeniden başlatmadan sistemi zorlayacak oyunlar oynanıyor(malum öğrenci evi ve evde 3 kişi kalıyor biri yatsa diğeri ayakta) fakat işlemci en fazla 40'ı ekran kartı 72'i dereceyi geçmiyor tek şikayetim anakartım biraz ısınıyor boşta 38 yükte en fazla 40 oluyor. Benim sana tavsiyem cpu macununu ve soğutucusunu değiştir bir de sistemi yeniden yüklesen iyi olur bazen arkadaşında söylediği gibi virüs gibi nedenlerden takılmalar olabiliryor...
  • illa sorun işlemciden olacak diye bir kaide yok bu sorun psu dan anakarttan gpu dan olabilir takılıyorsa oyunda sorun bana kalırsa pcı ex16 pcı ex1 olarak görünüyor olmasıda olabilir bunlara bir bakarmısın
  • vay be sizinki işlemci deil soba gibi bnm ki normal 35 derece oyunda 40 c geçmioo aslında bnm ki 6 aydan beri degişmio termal macun
  • Ben 80 derece traş kolonyası ve peçete ile temizliyorum. Onemli olan pinlere bulaşmaması baş ve işaret parmağınızla pcb den sıkıca kavrayın yüzeyi silin. Önce kabasını alın, iyice kurumuşsa plastik bişeyle ve ya tırnakla kazıyın ( kazıyın derken abartmayın ), üstteki metal plaka koruma zaten işlemciye herhangi temasınız yok zararı olmaz haliyle. Ben temizlendiğine karar verene kadar peçete değiştiriyorum en son temiz kolonyalı peçeteye hiç macun izi çıkmayınca işlem tamam. Alkol kendisi kurur, kuru peçeteyle silmeyin statik elektriklenme olmasın. Ha birde parçalara temas etmeden suyu açıp musluğa dokunun bi süre...
  • yapmayın etmeyin ustalar 40 derecelerden bahsetmişsiniz aynı işlemciden bende var stok fanla normal ısısı 55'in altına inmiyo oyun için 60'lar gayet iyi sıcaklık
  • quote:

Orjinalden alıntı: heycan

yapmayın etmeyin ustalar 40 derecelerden bahsetmişsiniz aynı işlemciden bende var stok fanla normal ısısı 55'in altına inmiyo oyun için 60'lar gayet iyi sıcaklık

CPU nasıl temizlenir ?

• quote:

Orjinalden alıntı: wertyu361

quote:

yapmayın etmeyin ustalar 40 derecelerden bahsetmişsiniz aynı işlemciden bende var stok fanla normal ısısı 55'in altına inmiyo oyun için 60'lar gayet iyi sıcaklık

CPU nasıl temizlenir ?

hocam sistem bileşenlerin ne acaba

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: wertyu361

quote:

CPU nasıl temizlenir ?

hocam sistem bileşenlerin ne acaba

hocam çok aham şaham bi sistem deil
    MSI K9VGM (MS-7253)
    CPU DualCore AMD Athlon 64 X2 3800+
    1 gb ddr2 ram
    ATI Radeon X1050 (512 MB)
    160 gb sata hdd
    gösterdigim sıcaklık degerleri oyun oynarken çektim suan oynayamadıgım oyun örnek cod 5 nfs undercover gibi sıcak degeri undercover oynarken çekilmiş üstelik termal macun 6 aydır deişmio
    pcme su sogutma sistemi kurmak istiyodum görünüş açısından sonra tırstım yapmadım

• temizleme işini alkol pamuk yada bez ile yap alkolü bulamazsan kolonyayla dene
  • ucuz markasız macunlardan kullanma kısa sürede özelliğini yitiriyor temizlemede kolay donanıma zarar vermede neyle temizlersen temizle kaliteli macun kullan .
  • Termal macunu temizlemek için herhangi bir çözücü kullanmanın anlamının olmadığını düşünüyorum. Bulaşan noktaların tamamını temiz ve iplik bırakmayacak bir bezle dikkatlice temizlemen kafidir. Yalnız işlemci sıcaklığı gerçekten anormal bir değere sahipmiş. Benim işlemcim de AMD Athlon x2 5600+ ve hava soğutmada 40 derece civarında çalışırken, şu anki su soğutmalı sistemimde ise yalnızca 30-32 derecede çalışıyor.

Kolay gelsin...
  • aslında temizleme konusunda hakılsın hocam ama o kdr da grkli deil temizligi bnm 6 ay oldu tık yok degerlerde yukarda üstelik oyun oynarken çekitim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wertyu361 -- 20 Mart 2009; 14:15:08 >
  • sorunun donanımdan kaynaklı degil bence bilgisayarına virüs girmiştir. toz ısı artışı bir miktar etki yapar ama bunu farketmezsin. Eğer büyük bir problemse ilk önce bilgisayarına temiz format at . crack lenmiş , orjinal olmayan, resmi sitesinden indirmediğin hiç bir programı yüklemeden oyuna gir hala takılmalar varsa o zaman donanımsal çözümler aramalısın bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigstone -- 3 Nisan 2009; 12:07:44 >
  • kasayı aç işlemci fanının etrafında dört tane vida tarzı şeyler var anakartı tut sonra orayı çek tabi kabloya dikkat zaten o çabuk gelir orayı eline al artık süpürgeylemi.diş fırcasıyla mı yoksa resim fırçasıyla neyle temizliyosan temizle çünkü o fanın altındaki delikler kapandımı hava girmez ama oyunlarda 60 derece gayet normal çünkü benimkide 60 lara çıkıyo bazen geçiyoda bence normal yada iyi bir soğutmaya baş vur
  • hocam plakalıysa cpu soğutcu o plaka aralarını çok iyi temizle
  • aseton ve pamukla yüzeyini iyice ovala ve sonra 1 damla macun sür onuda kredi kartı gibi bir zımbırtı ile incecik yay.
  • çok garip olacak belki ama,ben şu bildiğiniz ıslak mendillerle siliyorum,tek seferde tertemiz oluyor.aseton . . . v.s. gerek duymadım hiç..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vicv3ga -- 26 Haziran 2009; 0:19:34 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.