Şimdi Ara

CPU piyasasını takip edenlere soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu sıralar high-end bir sistem toplamaya karar verdim. i7 4790k, z97 herhangi bir mobo, 2x4 veya 2x8 RAM gibi özellikler olacak. High endden kastım sadece CPU aslında. Şu sıralar piyasa fena çalkalanıyor çünkü bir yandan skylake işlemciler de geliyor. 4790k'nın fiyatı malum 1100 lira, 6700k'nın da fiyatı o civarlarda olur mu? CPU fiyatları ne zaman ufak ufak indirimler almaya başlıyor? Aynı şekilde yaygınlaşacak ddr4'ün fiyatlarında da bir kırpma olur diye düşünüyorum? Skylake sonuçta yeni bir mimari, AVX512 gibi instruction setler geliyor, nm düşüşü de var ısı açısından önemli olabilir. Eylüle kadar beklemeye değer mi sizce?

• Bence bekle derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10nm'yi bekleyin.
  • İntel işlemci fiyatlarinda kolay kolay indirim yapmaz, ayrıca skylake serisi ile ddr4 ram almak şart sağlam bir 8 gb ddr4 ram 500-600 den başlıyor yüksek bütçeniz varsa bekleyin yoksa haswell mimarisi bir işlemci almak daha mantıklı, ddr 4 ram ler ancak 1 yıl sonra 200 tl bandına iner

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

10nm'yi bekleyin.

yuh 2 sene var daha.

benim düşüncem bu ddr4 ramler 2x4 olanları 300 civarı olur, 6700k 1200 liradan başlar, 1100-1050 lira civarına düştüğünde de kaparım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: artariel

quote:

10nm'yi bekleyin.

yuh 2 sene var daha.

benim düşüncem bu ddr4 ramler 2x4 olanları 300 civarı olur, 6700k 1200 liradan başlar, 1100-1050 lira civarına düştüğünde de kaparım.

i7 alınmaz. ziyan ötesi bişey o fiyata. i5 4460 ideal. biraz daha bütçe yapmak gerekirse A8 7650 var AMD tarafında yarı fiyatına ya da FX6300. Hangisi daha ağır basar bilemiyorum konu oyun olunca ekran kartında bitiyor her şey. Yeni ve fiyatı astronomik olmayan işlemciye yönelmek daha iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: artariel

quote:

10nm'yi bekleyin.

yuh 2 sene var daha.

x99 larda 4 ram slotunu dolduruyolar. 2x4 yetersiz olur. 4x4 minumum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Herkes bir soru tahmin etsin
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.