Şimdi Ara

CPU,RAM,HDD,VGA vs. Yardım İhtiyacı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba. Bugünlerde yeni bir sistem toplamaya karar verdim ve bu konuda kafamı kurcalayan bazı noktalar var. Eğer yardımcı olabilirseniz ne mutlu bana. Zaman ayırıp da cevap veren herkese şimdiden çok teşekkürler.

Öncelikle şu andaki sisteminden bazı parçaları elimde tutup sistemime eklemeyi , gerisini ise satmayı düşünüyorum.

Yeni sistemime gelince emin olduğum tek konu işlemci (INTEL CORE2 DUO 4MB E6600) - bir AMD fanı olmama rağmen; duygularım AMD dese de, mantığım core 2 duo diyor :( -. Sizce bu doğru bir tercih mi ? ve sonrasında;

* Bu işlemciye uygun ANAKART tavsiyeniz nelerdir?

* Bu konu kapsamında; 975x çipset ile 965 çipseti arasında ne gibi farklar vardır. Bu farklar ne kadar performansı etkiler ve bu fark sizce fazladan para vermeye değer mi?

* Mevcut sisteminde 150GB 7200 rpm 11.5 ms (ST3160023A) bir Seagate Hard-Disk var. Bunu da elimden çıkarmayı düşünüyorum. Sizce gerekli mi? Yani SATA-NCQ bir Hard-Disk almak bana çok şey kazandırır mı?
    Ayrıca 300 GB SEAGATE 7200 SATA NCQ ( 7200rpm / 8ms / 8Mb) ile 300 GB SEAGATE 7200 IDE ( 7200rpm / 9ms / 16Mb)’ın fiyatları aynı. Sizce eğer alırsam hangisini almalıyım. Demek istediğim; 16Mb ile 8Mb önbellek farkı mı önemli, SATA-NCQ ile IDE farkı mı?

* Yine mevcut sistemimde ASUS Radeon 9550GE 128MB/128bit ( O/C’li) EKRAN KARTI var. Sizce bunu neyle değiştirmeliyim ki upgrade mantıklı olsun.

* Kasa ne önerirsiniz? Ben ‘FEEL HURCANE 550WATT GÜMÜŞ’ düşündüm. Sizce nasıl? Görünüş bir derece önemli ama esas konu güç kaynağı iyi olmalı. Bu konuda dertliyim de :)

* Bir DVD Yazıcı almayı düşünüyorum. Forum gezisi sonucu BENQ ve LG arasında kaldım. Siz ne dersiniz?

* RAM 2048 667MHz DDR2 KINGSTON düşünüyorum. Şu anda 1024 DDR PC3200 OEM var. Bunları da kesin elimden çıkarıcam ama sizce 2048’e yükselmenin bir anlamı var mı yoksa daha uzun bir süre (1-2 yıl) 1024 DDR2’de işimi görür mü ?

Biliyorum biraz uzun oldu ama kusuruma bakmayın. 1,5 yıl sonra ilk kez sistem yapmaya çalışıyorum ve önceki ucuzculuk hatasına düşmemeye çalışıyorum. Gerekirse biraz kasıcam ve olabilecek – tabi sınır yok biliyorum – en güzel sistemi yapmaya çalışıyorum.

Herkese, tek tek, tekrar tekrar teşekkürler arkadaşlar.

• e6600 güzel seçim gigabyte dq6 anakart ..2 gb ram alın almışken 7600gs ekran kartı benq dwd wr... bnm tavsiyem..feel de alın ama kesinlikle psu degişin..
  • işlemciyle anakart hakkında yorum yapmıyorum çünkü ben amdciyim ama işlemci iyi al
    975X çipseti ile 965 arasında birkaç fark olduğunu biliyorum ama araştırmadım tabi 975 yongaseti almaya değer
    16 mb önbellekli hardisk sana daha çok performans getirir
    ekran kartında kararsızım çünkü vista ile directx10 gelecek o yüzden tavsiyem yok idareten birşeyler kullanabilirsin
    kasa olarak modifiyeye önem veriyorsan sade şeffaf kasa daha iyi olur ama biraz masraflı feel olarak tornado f5 serisi güzel
    dvd yazıcı olarak nec in abelflash özellikli yazıcısı hesaplı ve kaliteli uyumlu medyaların üzerine etiket basabiliyorsun
    rami kesinlikle 2 gb seç vista için gerekli zaten rts oyunları içinde gerekli yani 1 gb ta olabilir ama yaptığın işe göre değişir
  • Bir de şu var;
    Ekran kartım 128bit (Asus 9550GE O/C'li). Sizce 256bit bir ekran kartına terfi etmelimiyim? Bildiğim kadarıyla ekran kartlarında RAM'den ziyade Bit daha önemli. Yanılıyor muyum ve sizce başka nelere dikkat etmem gerekir?

Ayrıca; skip2mylou ve sewger ilginiz için teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop için uyumlu ram ?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.