Şimdi Ara

CPU sıcaklığı yüksek gözüküyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    4790k işlemci kullanıyorum dün oyunda afterburner programı ile değerlere bakayım dedim işlemci 100C gözüküyor ? Ama aşağı inmiyor 99C oluyor 100C yukarısı da olmuyor. Fan hızı %100 de yapsam %35 de yapsam aynı değerlerde.Fakat diğer bileşenlerin sıcaklık değerleri normal. İşlemci boşta da 50C civarı geziyor. Bugün CM Sedion 120 soğutucusunun fanlarını bu yüzden temizleyip yeniden push/pull şekilde taktık , macun değiştirdik ama soğutmada yine bir şey değişmedi. Sıcaklık değerleri yanlış ölçülüyor olabilir mi? HW info da da sıcaklıklar aynı. Sorun sizce nedir ? Neler yapılabilir ?

• stock fan mı var acaba ?
  • yok hayır Cooler Master Seidon 120V sıvı soğutma var
  • farklı program ile bak mesela speedfan ile
  • axelfoly kullanıcısına yanıt
    onda da benzer değerler hocam
  • Nrk58 kullanıcısına yanıt
    biosu hiç güncelledin mi?
    Güncel sürüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    bazı durumlarda bios güncellemesi bu tip sorunlar yapabiliyor biosu güncelledinde mi bu sorun oluştu yoksa biosu hiç güncellemedinde mi bu sorunun farkına vardın
    Yaklaşık 1 yıldır yeni bios update gelmiyor sanırım.(son 1-2 aydirda bakmadım ) en son güncelleme yaptığım dan sonraki aşamalarda başladı yaklaşık son 3-4 aydır bu şekilde mavi ekran da alıyorum durduk yere yeniden başlatığimda mesela 24 saat içinde birdaha mavi ekran almıyorum anlayacağını zbir sıkıntı var gibi kasamin hava akışı da iyi serin çalıştığını düşünüyorum elim değdiği zaman kasaya buz gibi ama mesela ben bu fanları temizlenmeden önce de 100c -140c gözüküyordu ozaman kasa bariz sıcaklığı belli oluyordu. oyun içinde 140c gördüğümü hatırlıyorum zaten hemen oyundan çıktım sistemi falan da sıfırdan lisanslı bir kurulum yaptım sistemde herhangi bir zararlı da yok yazılımsal bir sıkıntı görünmüyor anlayacağınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    anladığım kadarıyla son yapılan güncellemelerle bu sorun başladı , son güncellemenden önceki sürümü yükleyip denemelisin yazılımsal olup olmadığını böyle anlayabilirsin
  • Macundan dolayı yapıyor olabilr zalman macun kullanın , ve tamamen temas ettiğinden emin olun , 100 dereceye erişiyorsa programdan şüphe ediyorsanızda zaten kasma vb şeyler yapacaaktır
  • Yetkili serviste cihazı tamamen temizlettirebilirsin . Uygun fiyata yapılıyor .
  • anakartın biosunu sıfırladım, f6 da kurdum değişmedi stok soğutucusuna döndüm sıcaklıklar düştü ama hala sıcak 80-96C arasında geziyor yükte. Kasayıda temizlettim. Ankartın mavi ekrandan sorumlu olduğunu da bulduk ramleri 1600 de kabul etmiyor değiştireceğim. lakin bu sıcaklıklar bana anormal yüksek geldi. Şöyle bir şey var;

https://communities.intel.com/docs/DOC-23517?

ama tam olarak anlamadım 4970k serisinde gigabyte anakartlarında sıcaklıklar anormal mi ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.