Şimdi Ara

CPU Sıcaklık sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim cpu'm çok ısınıyor fanını söküp temizledim vs. herşeyi yaptım 100 C kadar çıkıyor.Resimde en düşük sıcaklık olan 54 derece dir.

Bana Underclock yapmayı anlatan olursa sevinirim.İşlemcimin hızını düşürüp daha az ısınmasını sağlamak için.

Pc min özellikleri resimde belirtildi.

CPU Sıcaklık sorunu

CPU Sıcaklık sorunu

CPU Sıcaklık sorunu

• calışırken kapanma veya donma oluyor mu olmuyorsa bi bios update yap bu değerler ile gerçekte olan sıcaklık aynı olmayabilir.birde işlemcin ile fanın arasındaki termal macuna dikkat et.gerkiyorsa yenile.
  • at çöpe gitsin p4 le uğraşma bence.çalışmasında sıkıntı yoksa kullan öyle eskş cpu ısınsın önemli değil
  • Eğer bilgisayarınız eskiyse cpu üzerindeki silikon'un azalmasından dolayı ısınıyodur veya arkaplan'da çok fazla uygulama çalışıyodur...
    ÇÖZÜM:Bilgisayarınızda arkaplan uygulamalarından pasif yapabileceklerinizi pasif yapmak veya işlemcinizin tipi FCPGA ise bir bilgisayarcıya gidip anakartınızla uyumlu bir işlemci almak...
  • space00 S kullanıcısına yanıt
    donma gibi bir sorun yok ben sadece cpu için endişeleniyorum yanma olmasın diye
  • o işlemciler zaten 70 derecelerde çalışıyor bnm gördüklerim kadarıyla ama bi termal macun ile bios update yap bakalım donma felan yoksa normal çalışıyordur zaten gördüğümüz değerler gerçek değerler olmayabilir.
  • Bana lazım olan sey underclock cpu hızım 3.00 ghz bunu düşürecem underclockla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CPU Kullanımındaki Dalgalanma
    17 yıl önce açıldı
    PSU Yüksek Fan Hızı Sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrLones

Bana lazım olan sey underclock cpu hızım 3.00 ghz bunu düşürecem underclockla

hocam 53 derece o işlemci için normal bir sıcaklık speedfanda alev görüp underclock demeyin
    eğer düşürmek istiyorsanız fanı temizleyin sökün termal macunu değiştirin 45 lere kadar düşecektir
    Not: P4 le uğraşma at gitsin bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz298

quote:

hocam 53 derece o işlemci için normal bir sıcaklık speedfanda alev görüp underclock demeyin
    eğer düşürmek istiyorsanız fanı temizleyin sökün termal macunu değiştirin 45 lere kadar düşecektir

bak haklısın ama üstte yazdığımı okumadın galiba :D en düşük derece o 55 yani. sistem boştayken oyuna bi giriyorum cpu sıcaklığı oluyor 107 C' lere çıkmış.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oguz298

quote:

bak haklısın ama üstte yazdığımı okumadın galiba :D en düşük derece o 55 yani. sistem boştayken oyuna bi giriyorum cpu sıcaklığı oluyor 107 C' lere çıkmış.

fanı temizleyin
    fanı sökün termal macunu kazıyın yenisini sürün(kaliteli berşey sürün yoksa yine aynı olur :D)

• up up up.....
  • MrLones kullanıcısına yanıt
    laptopmu masaüstümü
  • masaüstü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.