Şimdi Ara

CPU SOĞUTUCU FAN AYARI BİOS (YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2. El letgodan bi sistem topladım. Kule tipi bi soğutucu ekledim sisteme fakat sanki uçak kalkıyormuş gibi çalışıyor. Biostan ayarları kurcalayıp sesi düşürdüm fakat doğru ayar nedir nasıl olmalı bilemediğim için sizlere sormak istedim. Bu değerler nasıl olmalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UmitcanK -- 15 Haziran 2020; 18:19:25 >

• Asagidaki System Smart Fan Control'u acip o kismi cekip atarsaniz yardimci olalim. Oradan sicakliga gore ayar yapabilirsiniz. 50 dereceye kadar %40 hizda, 60 dereceye kadar %60 hizda, 60derecede %80, 70 derecede %100 gibi bir egri ayarlayabilirsiniz.
  • Buyrun hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: CCaaNN

Asagidaki System Smart Fan Control'u acip o kismi cekip atarsaniz yardimci olalim. Oradan sicakliga gore ayar yapabilirsiniz. 50 dereceye kadar %40 hizda, 60 dereceye kadar %60 hizda, 60derecede %80, 70 derecede %100 gibi bir egri ayarlayabilirsiniz.
    Engin tecrübelerinizden birkaç kırıntı bekliyorum
  • UmitcanK kullanıcısına yanıt
    Ben yanlis bakmisim ilk ayarda zaten, CPU icin acikmis PWM kontrol. Baya eski bir bios, cok kontrol imkani sunmuyor.

Slope PWM de ne secenekler sunuyor? Su anki ayarda PWM kontrolu 35 derecede basliyor ve fan 64 derecede donuyor. Start PWM Value'yu 40 a cekebilirsiniz. Anladigim kadariyla 35 derecede %40 doner seklinde ayarlayacak bu.
  • quote:

Ben yanlis bakmisim ilk ayarda zaten, CPU icin acikmis PWM kontrol. Baya eski bir bios, cok kontrol imkani sunmuyor.

Slope PWM de ne secenekler sunuyor? Su anki ayarda PWM kontrolu 35 derecede basliyor ve fan 64 derecede donuyor. Start PWM Value'yu 40 a cekebilirsiniz. Anladigim kadariyla 35 derecede %40 doner seklinde ayarlayacak bu.
    O ayarlarda fan 4800rpm dönüyor hocam.. Felaket bir gürültü var.
  • Taktiginiz fan 4 pin miydi 3 pin mi? Speedfan ile hala fan hizi ayarlaniyor mu bilmiyorum ama windows üzerinden de fan hizi ayarlayabileceginiz uygulamalar var. Mesela ben msi b450 de command center kullaniyorum, bios da ugrasmaktansa masa üstünde ayarliyorum fanlari oyuna girerken vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaaNN -- 15 Haziran 2020; 23:59:4 >
  • quote:

Taktiginiz fan 4 pin miydi 3 pin mi? Speedfan ile hala fan hizi ayarlaniyor mu bilmiyorum ama windows üzerinden de fan hizi ayarlayabileceginiz uygulamalar var. Mesela ben msi b450 de command center kullaniyorum, bios da ugrasmaktansa masa üstünde ayarliyorum fanlari oyuna girerken vs
    4pin hocam. msı afterburner ve speedfan denedim fakat gözle görülür bir değişim yok. ses hala felaket. biosu kurcalarken fan hızını 2500-2700rpm arasına aldım ses azaldı fakat bu sefer oyunlarda işlemci 75dereceyi görüyor.. şaka gibi xeon(x5460) işlemcilerin ısınacağını biliyordum ama böyle bi sonuç beklemiyordum. neticede 3 bakır yollu bir soğutucu ekledim. stock fan ile aynı sonucu vermesini beklememiştim..

• 4800 rpm kule tipi soğutucuda ilk defa gördüm :) 4.sıradaki 64 sayısını 20 lere çekerek deneyebilirsiniz. Birde güncelleme varsa bios güncelleyin :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.