Şimdi Ara

CPU soğutucu montajı sonrası monitör açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bugün cpu soğutucu xigmatek gaia ve 4gb ram aldım.Anakartı çıkartıp montajı yaptım.uzun süredir kullanmadığım ses kartını da ekledim.bilgisayarı açtığımda cpu soğutucunun fanı dönmüyor,diskler-dvdrom çalışıyor ancak monitöre kesinlikle görüntü gelmiyordu.
    Benzer problemi geçen sene yaşamıştım.upuzun bıktırıcı bir zamandan sonra ram'in çalışmadığı anlaşılmıştı.
    Sizce neden olabilir?Çözümü için artık bilgisayar kullanmayı bırakmayı bile düşünüyorum.o derece bıktım bu problemden.

1-)ram'leri çıkartıp denedim.sorun yok görünüyor
    2-)diskleri çıkarttım sorun yok görünüyor.
    3-)bios pilini çıkartıp 1 dk bekletip tekrar taktım.yine olmadı.

Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden.

• bu bi çok şeyden olabilir anakart'a zarar vermiş olabilirsiniz yada soğutucuyu montaj ederken işlemcinin pinlerinde sorun olmuş olabilir bence tanıdığınız bi bilgisayarcıya gidin daha mantıklı
  • @makarnacanavari hocam teşekkürler.ancak bilgisayarcıya en son sefer götürdüğümde anakart bozuk demişti.sonra anladım ki anakartla ilgisi yok.ram gitmiş.ankara bahçelievler'de oturuyorum.tanıdığınız dürüst ve gerçekten güvenilir bilgisayarcı var mı?
  • forumda bu tarz kişiler yani güvenilir kişi bulabilirsin öyle her önüne gelene değilde forumda eski tanınan ve sana yakın birini mesela sistem tavsiyeleri yada konu dışında konu açarak bulabilirsin mesela akşam 7-9 saatleri arasında forum en kalabalık saatlerini yaşıyo bu saatlerde olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: makarnacanavarı

forumda bu tarz kişiler yani güvenilir kişi bulabilirsin öyle her önüne gelene değilde forumda eski tanınan ve sana yakın birini mesela sistem tavsiyeleri yada konu dışında konu açarak bulabilirsin mesela akşam 7-9 saatleri arasında forum en kalabalık saatlerini yaşıyo bu saatlerde olabilir

nick çok afilli olmuş

konuya gelince bilindik tanınmış tekno marketlerden alırsan iyi olur.vatan bimeks gold vs vs
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZionYıldızı

quote:

Orijinalden alıntı: makarnacanavarı

forumda bu tarz kişiler yani güvenilir kişi bulabilirsin öyle her önüne gelene değilde forumda eski tanınan ve sana yakın birini mesela sistem tavsiyeleri yada konu dışında konu açarak bulabilirsin mesela akşam 7-9 saatleri arasında forum en kalabalık saatlerini yaşıyo bu saatlerde olabilir

nick çok afilli olmuş

konuya gelince bilindik tanınmış tekno marketlerden alırsan iyi olur.vatan bimeks gold vs vs

saolasın aslında ben 2006 üyesiydim o kullanıcıyı adıma açmıştım ama pek kullanmıyodum onu fake hesap diye banladılar bende biraz dalga-şaka olsun diye bu nickli kullanıcıyı açtım anlıcağın sonra hoşuma gitti forum 1 yıldırda baya alışveriş ve satış yaptım forumda allaha şükür daha hiç sorun yaşamadım
    dennis91 her bilgisayarcı öyle olmaz forumda biraz araştırıp sorarsan böyle namusuyla işini yapan birini bulup halledersin

• @zionyıldızı
    @makarnacanavari
    teşekkürler cevaplarınız için.sanırım bir süre bekleyeceğim bozuk bilgisayarımla =)

derken bilgisayar çalıştı.cpu soğutucunun vidaları biraz gevşettim.sanırım fazla sıkmışım.ve birden çalışmaya başladı.bu normal mi değil mi bilmiyorum ama sonunda çalıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dennis91 -- 10 Mart 2012; 13:44:35 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dennis91

@zionyıldızı
    @makarnacanavari
    teşekkürler cevaplarınız için.sanırım bir süre bekleyeceğim bozuk bilgisayarımla =)

derken bilgisayar çalıştı.cpu soğutucunun vidaları biraz gevşettim.sanırım fazla sıkmışım.ve birden çalışmaya başladı.bu normal mi değil mi bilmiyorum ama sonunda çalıştı.

vidaları fazla sıktığın için heralde işlemcinin ayaklarında temassızlık felan oldu vidasını gevşetince bu sorun ortadan kalkmış oldu demekki
  • evet sanırım.çünkü bazen vidaları sıktığımda işlemci fanı duruyor ve bilgisayar da kitleniyor.ekrar sarı yatay çizgiler gösteriyor.tekrar gevşetmeden çalışmıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.