Şimdi Ara

CPU Sorunu Yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar i7 6700HQ İşlemcim var şöyle bir sorunum var pc 3.3ghzde calısırken ve oyun %25 cpu yiyor fakat 2.5 ghzde çalışırken %5 cpu yiyor bu nasıl iş anlamadım tam tersi olması gerekmezmi

• Cpunun Çalışma Yüzdesi Olmasın O ?
  • maximum hıza ulaştığından işlemci daha fazla işlem yapıyor ve yükleme oldukça kullanım yüzdesinin artması normal, 2.5ghz de daha rahat çalıştığı için işlemci yorulmuyor.
  • İşlemci frekansı ile kullanım yüzdesi arasında bir bağlantı yok.Aslında eskiden çok doğru bir bağlantı vardı ancak işin içine turbo boost girince biraz değişti.
    İşlemciniz diyelim 3.3 ghz ve turbo ile 4ghz kadar çıkabiliyor.Turbonun da bazı detayları oluyor.Meseka tek çekirdek kullanıldığında 4ghz , çift çekirdek kullanıldığında 3.7ghzye çıkabiliyor.
    Bu durumda işlemci tam yük altında 3.3ghz de çalışıyor.Ancak düşük kullanım yüzdelerinde daha yüksek frekanslara çıkabiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

İşlemci frekansı ile kullanım yüzdesi arasında bir bağlantı yok.Aslında eskiden çok doğru bir bağlantı vardı ancak işin içine turbo boost girince biraz değişti.
    İşlemciniz diyelim 3.3 ghz ve turbo ile 4ghz kadar çıkabiliyor.Turbonun da bazı detayları oluyor.Meseka tek çekirdek kullanıldığında 4ghz , çift çekirdek kullanıldığında 3.7ghzye çıkabiliyor.
    Bu durumda işlemci tam yük altında 3.3ghz de çalışıyor.Ancak düşük kullanım yüzdelerinde daha yüksek frekanslara çıkabiliyor.

usta benim ne yapmam gerekiyor benim normalde 2.6ghz hız turbo ile 3.6 yazıor 3.3 e falan cıkıyo anlamadım bende yüksek frekansda neden daha fazla yiyor ne yapmam lazım
  • Sizin bir şey yapmanıza gerek yok.İşlemci en doğru frekansı zaten kendisi ayarlayacaktır.Bilgisayarın bakımlarına dikkat edin.Fazla tozlanmasın cihaz.Arada bir tozlarını temizleyin.Birde en yüksek performansı almak istediğiniz zamanlarda denetim masası-güç seçenekleri-Yüksek performans modunu seçebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.