Şimdi Ara

CPU sorunu yardım!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İntel (R) pentium P4 CPU 2.26 Ghz / 1.43 GB RAM özelliklere sahip bilgisayarda CPU 100 de takılı kalıyordu virüs vardır düşüncesiyle tüm hardiski formatladım ve SP3 kurdum fakat CPU 100de yine sabitlendi. dolayısıyla da kasıyor. Görev yöneticine baktığımda CPU kullanımı svchost SYSTEM 99 olduğunu fark ettim . sonra svchost sağ tıkladım ve işlemi sonlandır dedim normale döndü gibi CPU .

sorularım:

1 . bilgisayarımdaki sistem gerekleri SP3 'e yetersiz mi kalıyor ,
    2. svchost 'tan kaynaklı bi durum mu var acaba?

sorunu nasıl çözebilirim yardım.

• Combofix-Norton-Bitdefender-Kaspersky ve Avast ile taratın temiz ise yazılımsal bir sorundur.
  • 100 yakın cpu kullanımının en büyük nedenlerinden biri virüstür. sistemi iyi taratın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dadaş orhan -- 1 Aralık 2013; 12:19:31 >
  • O işlemciden fazla birşey beklemeyin , bende de athlon 3000+ varken devamlı format atıp dururdum cpu kullanımı hep yüksek oluyordu hd filmlerde can cekisiyordu. ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • andelip_ A kullanıcısına yanıt
    Hocam işlem adı "svchost" olmalı tam olarak. Eğer "scvhost" gibi tek harf farkıyla başka bir şey yazsa bile o virüstür. Daha iyi programlarla taratın böyle bir durumda. Avire ile taratmayı deneyebilirsiniz. Olmazsa Avira Rescue CD oluşturup sistemi açmadan taratın.
  • arkadaşlar kaspersky 2012 ile tarattım herhangi bir tehdit yok. işlemciyi %98-99 kullanan "svchost.exe SYSTEM" . çalışan bu işlemin üstüne sağ tıklayıp işlemi sonlandır dediğimde CPU normale dönüyor. biraz zaman geçtikten sonra tekrar beliriyor. ayrıca bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra da ortaya çıkıyor.

ne yapmalıyım arkadaşlar tşklr alakanız için.
  • Aynı sorun benimde başıma geldi. Biraz nette araştırdım. Fakat hiçbir çare bulamadım. Nette herkes svchost.exe'nin bir virüs olduğunu söylüyor. Halbuki bu bir virüs değil. Ama bunun %50 ve %100 kullanmasına sebebiyet veren bir virüsdür.

İlk önce "Başlat - Çalıştır" yapıyoruz. Sonra Msconfig'e giriyoruz. Msconfigden "Başlangıç"ı seçiyoruz. Orada size yabancı gelen bir isim var mı? Eğer var ise onları devredışı bırakın. Ama bana bulaşan virüsü devre dışı bırakamıyorsun. Bana bulaşan virüsün adı "Monnid32.exe" adlı bir virüs. Bu virüs kendini başlangıça yerleştiriyor. Bunu silmek için Bilgisayarım - C:/Windows - Documents and Settings - Bilgisayarının Adı - Start Menu - Programlar - Başlangıç. Daha sonra Başlangıç klasörünü taratın. Muhtemelen virüs çıkacaktır. Fakat bunu windows açıkken silemiyoruz. (Eğer silebiliyorsanız silin). Onun için bilgisayarı güvenli modda açıyoruz ve yine Bilgisayarım - C:/Windows - Documents and Settings - Bilgisayarının Adı - Start Menu - Programlar - Başlangıç yapıyoruz. Başlangıç adlı klasörün içine giriyoruz ve orada Monnid32 adlı bir simge olacak onu Shift-Delete yaparak siliyoruz. Sonra pcyi yeniden başlatıyoruz ve artık sorun halloldu.

Bir arkadaşımızdan alıntıdır. Bunu bir deneyin bakalım.combofix ile taratmayı da unutmayın.

• http://www.freefixer.com/download.html şunu indir tarat bakalım ne olacak.
  • athlon 64 3200+ lı sistemimi kullandığım zamanlarda svchost ları ben de çok araştırmıştım... (1.5 yıl öncesine kadar 3200+ kullanan birisi olarak bilirim 100kb ram in %1 işlemci kullanımın değerini...) bazıları virüs demişti ama win7li laptop um geldiğinde de internete daha bağlanmamış windowsta bile oluyor svchost...

Bi forumda biri svchostların ne işe yaradığını yazmıştı ama çok zaman geçti ne dediğini hatırlayamıyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar combofix ,freefix ,avira ,kaspersky ile tarattım ;combofix ve freefix i ayrıca güvenli modda tarattım ama olmuyor. bilgisayarın açılmasından 3-4 dk sonra çalışmaya başlıyor. ben de işlemi sonlandır diyorum CPU rahatlıyor. dikkitmi çeken güvenli modda iken "svchost.exe " çalışmıyordu.

3-4 gündür bu sorunla uğraşıyorum. asus kaptop almıştım 6 ay önce onda da bad sector tespit ettim bi tane servise gönderdim. servisten pek umutlu değilim ama umarım gerekeni yaparlar. tabii bilgisayar gelene kadar da masa üstünü kullanmam lazım fakat onda da svchost illeti çıktı. bilen arkadaşların yardımını bekliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.