Şimdi Ara

Cpu sürmenaj oldu galiba...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle yardımcı olacak olan arkadaşlara teşekkürler

Bilgisayarımda amd 4000+ cit cekirdekli işlemci var. Şimdiye kadar oyunları falan sorunsuz oynuyodum. Hatta şu vistadaki sağda çıkan cpumetreyle RAMmetre (ne biçim isimlerbuldum ya neyse)ye bakıp ya cpu iyi de RAM mi taktırsam aceba diyordum. Fekat bu sabah itibariyle oyuna girdim, bir süre sonra kasmaya başladı. Öyle böyle değil ama. Oyun da 2 boyutlu olunca kıllandım ben. Çıktım bi baktım cpumeter tavan yapmış. %100 gösterio. Hayır oyunu kapattım tamam da, internet explorer açarken bile ıkınıyo bilgisayar. Nasıl oldu ki bu anlamadım ben. Bir bilen el atsa, tavsiye?

• reset attıkdan sonradamı aynı durum eğer aynıysa
    1- virüs
    2-toz fanı tıkamış olabilir ısısına bak bi cpunun bendede cpu tozlanınca alet kasılıyo
  • bak kardeş böyle bir sorunla müşterimizde karşılaştı.o dediğin yanda sıcaklık göstergeleri bilgisayarı çok kastırıyo onları kapatıp dene oyunları sorun olmayacaktır
  • yok yok sürmenaj olmaz merak etme olsa olsa benim 7 yıllık emektar celeron günde 3-4 saat çalışmayla olurdu şimdiye ama yorulmuyor bu meretler

arkadaşların dediği gibi o ekstra göstergeleri kapat bide ayrıntılı bir trojan taratması yap bencede

Düzeltme:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spekulatif -- 29 Ocak 2008; 12:11:04 >
  • İşlemcini falan değiştirdiysen format atmak zorundasın format atmadan sorunun donanımdan olduğunu hiçkimse iddaa edemez.Formattan sonra durum aynıysa donanımda ara hatayı.

Ayrıca vista kullanmanı önermiyorum tam bir ram canavarı masaüstünde bile 1.5 gb ramimi yedi namussuzSürücüleri çok problemli bir sürü sorunu var hala.Tam bir fiyasko vista.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dahaka90 -- 29 Ocak 2008; 12:38:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dahaka90

İşlemcini falan değiştirdiysen format atmak zorundasın format atmadan sorunun donanımdan olduğunu hiçkimse iddaa edemez.Formattan sonra durum aynıysa donanımda ara hatayı.

Ayrıca vista kullanmanı önermiyorum tam bir ram canavarı masaüstünde bile 1.5 gb ramimi yedi namussuzSürücüleri çok problemli bir sürü sorunu var hala.Tam bir fiyasko vista.

vistadaki ram kullanımının amacı harddiske bağımlılığı azaltıyor böylece sistemi hızlandırmış oluyor o dediğin 1.5 gb oyuna girdiğinde boşalıyor yani sadece windows ortamında 1.5 gb yiyiyor keşke 2 yese de daha da hızlansa

• quote:

Orjinalden alıntı: pegasus arda

quote:

İşlemcini falan değiştirdiysen format atmak zorundasın format atmadan sorunun donanımdan olduğunu hiçkimse iddaa edemez.Formattan sonra durum aynıysa donanımda ara hatayı.

vistadaki ram kullanımının amacı harddiske bağımlılığı azaltıyor böylece sistemi hızlandırmış oluyor o dediğin 1.5 gb oyuna girdiğinde boşalıyor yani sadece windows ortamında 1.5 gb yiyiyor keşke 2 yese de daha da hızlansa

hahahaha nasıl kurdun bu mantığı yaw. vista deli kasarken, hızlı olmasını reme bağladın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sürmenaj ne yav
  • bende 1995'de pentium1 120mhz işlemci vardı 3 ay fansız kullanmıştım paso kilitleniyordu alet kasıyordu ama hiç yandıgını sürmenaj (nedemekse) oldugunu görmedim
  • herkese çok teşekkürler, açtım kasayı orasına burasına üfledim, peçeteyle sildim düzeldi biraz, bir ara etraflıca temizleyeyim. Vista'nın bilgisayarı zorladığını duymuştum ama, önceden hiç problem olmamıştı o yüzden kıllandım. McAfee'nin internetten yaptırdığı bedava taramayı da yaptım bir şey çıkmadı galiba tozdan olmuş o. Herkese teşekkürler...
  • Bence windowstan kaynaklı olabilir..Arkada kasan bir ugulama veyada virüs gibi birşey
  • Dediğim programla virus tarattım bulamadı. Görev yöneticisinden işlemler denen yere baktım garip bir şey yok gibiydi. Herhalde tozdan. Aman düzeldi ya, geisi önemli değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: pegasus arda

quote:

Onun içinmi vistada oyunlar bende daha düşük fpsler aldı onun içinmi daha fazla kasılma yaşadım 3gb ramim olmasına rağmen böyle saçma mantıklar kurmayın allah aşkına ya arkadaşımda q6600 ve 4gb var vista 64bit yükledi sürücü sorunlarından bahsetmiyorum bile performansı rezalet bir sistem vista.

• bana kalırsa senin truvayı ele geçirmişler ondan oluo!!!

virüs,adware taratması yaptır!!!!!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.