Şimdi Ara

CPU ve DDR-RAM ilişkisi...????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam .. bende 2.8ghz presscot, 256kb, 533mhz, LGA775, 133mhz(fsb) islemci var.. ayrica oem ddr400 200mhz 256mb ram kullaniyorum .. ram tek oldugundan dogal olarak tek slota taktim ve bios default ayarlarinda ddr ram'i 200mhz degil de surekli 166mhz olarak yani ddr333 olarak goruyor.. ??

simdi benim sormak istedigim islemcimin fsb hiziyla (yani 133mhz) ram'in hizi arasinda ne gibi bir baglanti var?? ya da islemci ile ram arasindaki bag nedir?? kullandigim ram'i 200mhz degil de 166mhz olarak gormesinin sebebi nedir sizce?? saygilar ..

• zor soru mu sordum nedir ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: onder84

selam .. bende 2.8ghz presscot, 256kb, 533mhz, LGA775, 133mhz(fsb) islemci var.. ayrica oem ddr400 200mhz 256mb ram kullaniyorum .. ram tek oldugundan dogal olarak tek slota taktim ve bios default ayarlarinda ddr ram'i 200mhz degil de surekli 166mhz olarak yani ddr333 olarak goruyor.. ??

simdi benim sormak istedigim islemcimin fsb hiziyla (yani 133mhz) ram'in hizi arasinda ne gibi bir baglanti var?? ya da islemci ile ram arasindaki bag nedir?? kullandigim ram'i 200mhz degil de 166mhz olarak gormesinin sebebi nedir sizce?? saygilar ..

cpu ram ilişkisi değil. anakartının kullanmış olduğu kuzey köprüsünün dangalaklığı, yada öyle mi desek bilmiyorum ama teknoloji o şekilde. şayet işlemcin 800mhz lik bir işlemci takarsan ramlerin ddr400 çalışacaktır. şu an 533 mhz lik işlemci de ddr333 çalışacak maalesef ve yapabileceğin hiç bir şey yok! sırf bu yüzden sistemimi sattım. intele

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.