Şimdi Ara

Cpu ve ramın voltajını artırmanın zararı varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Cpu ve ramın voltajını artırırsam zarar görürlermi?

Cpu İntel core 2 duo e7500

Ramlar 1.8 volt

Her ikisinin voltajını zarar görmeden en fazla ne kadar artırabilirim?

• ömürleri kısalır yüksek voltajlarda işlemciye 1.36v ye kadar verebilirsin ramede overclocka gerek yok pek etkilemez performansı
  • Cevabınız için teşekkür ederim. Birde şu 400mhz ramı 800mhz çalıştırmak mümkünmüdür? ve nasıl yapılır? gigabyte ga-p31 anakartda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okan-1234 -- 5 Kasım 2012; 16:16:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okan-1234

Cevabınız için teşekkür ederim. Birde şu 400mhz ramı 800mhz çalıştırmak mümkünmüdür? ve nasıl yapılır? gigabyte ga-p31 anakartda

bu kadar yükselmez mhz arkadaşım ;)

ayrıca voltaj vermek neden ömrü kısaltır merak edersen diye söylüyorum : çünkü voltaj demek fazla enerji demektir buda fazla ısı demektir
  • Peki hocam yeteri kadar soğutursak yinedemi ömrü azalır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okan-1234

Peki hocam yeteri kadar soğutursak yinedemi ömrü azalır?

bakma sen o ömrü azalmış hali ile bile ömrü uzun.kafana takma devam et.
  • Soğutmayı iyi yaptığınız sürece yapabildiğiniz kadar overclock yapın..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Overclock sonrası stability test yapmadım.Ama bf3 ü 2-3 saaat oynadım.Herhangi b,ir sorunla karşılaşmadım.Oyundan hemen çıkınca 48-49 dereceydi işlemci ısısı hadi oyunda 55 derece olsun bu ısılar normalmidir.Tabi malum kış mevsimi yazın bu değerler daha da yükselir.İşlemcilerin maksimum ısı toleransı nedir.amd phenom ii x6 1090 t işlemcimin hızını 4.0 ghz ye yükselttim.Cpu ya 1,45 voltaj verdim.Fazla mı verdim acaba.düşürürsem bu sefer de stabil çalışmama durumu olur mu.
  • gayet normal, oyundan aşka işlemciyi yoran programlar kullanıyorsanız stabilite testleri yapmanız iyi olacaktır. Voltaj çok yüksek değil, işlemcinin 4 Ghz. olması iyi. Özel soğutma sistemi kullanıyorsanız bu şekilde devam edin, soğutucunuz stok ise ilerde kafa ütüler.
  • dostum ben 4.5ghz fx6100 kullanıyorum günlük 1.5 voltajda sıcaklık boşta 28 30 yükte 40 anca :))) bana mısın demiyor soğutman iyiyse zararı olmaz diye düşünüyorum
  • O/C yaparken voltaj çok hassastır. Soğutmayı daima en üst düzeyde tutun zira sıcaklık en ufak bir ani yükselişte bile araçalara ağır hasar verir ve ömrünü çok ciddi bir biçimde kısaltır. Voltaj ise daha da hassastır. Azar azar yükseltip sürekli test yapın. Hem yazılımsal,hem de donanımsal stabilitasyon uygulandığı zaman O/C asla parçalara zarar vermez veya ömürlerini kısaltmaz.

Not: Olabildiğince stok fanlardan uzak durun. Ekstrem O/C lerde sıvı soğutma,normal ve düşük seviye O/C lerde ise çok güçlü ve mümkün olduğunca da sessiz fan kullanımı maksimum güvenlik ve rahatlık sağlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8A506C2C1 -- 8 Ocak 2013; 21:17:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.