Şimdi Ara

CPU VID değeri !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
2
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    nelere yada neye göre değişkenlik gösterir.
    şöyle senelerdir bildiğim bir şehir efsanasi var.
    o.c edilen işlemcide, c1 66 step step filan kapatıldıktan sonra manuel elle o.c yapılınca vede; manuel elle voltaj verilip, window üstünden denetim masası güç seçenekleri yüksek performansa alındığında;
    sonuç olarak Q & Q devre dışı iken, yani cpu sürekli max performansta çalışır iken bu değer sabit.

fakat bakıyorum gene o.c yapılmış eşdeğer muadil yada aynı işlemcilere bu değer daha düşük benden.
    o.c abartıp biostan faz ayarlarını artırdığımda dahada yükselmekte.

ya benım yaptığım o.c ayarlarını kımse yapmıyor yada farklı yapıyor.
    yada her cpu VID değeri bir değil ki bence muhtemelen tam son ettiğim cümlede anahtar.

her ne hikmetse son 3 işlemcidede vid değerleri yüksek; ve yüksekti.

kasım 2011 de aldım i7 3770 k dan bahsediyorum. costarıka uretimi. aynı bach kodu ıle max 4745 mhz ler yapılmış. fakat ben önceki anakartım ve su an sahıp olduğum anakartımlada, yanı her 2 si ilede 4600 mhzı full stabill şekilde aşamadım.
    su soğutma h100 i puss-puss 4 fan seklınde.
    pompa devri two ayarında fanlar performans ayarında diğer 2 ledllı fanlar 500 -600 rpm 'de
    yaz kış hiç sorunla karşılaşmadım aldım alalı 4500 mhzde kullanıyorum kısın 4600 ze yazında 4400 mhze dusuruyorum.
    ama kaldıkı hayvani bir anakart aldım ve hakkını vermesını ıstıyorum. anakarta her 2 8 pi,nlik grişlerde takılı.
    ya h100 i yeterli gelmiyor.
    yada bendeki işlemcinin limitleri belli. yani VID değeri belli diye düşünüyorum.
    yani ne takoz ne değil.

Aslında insan oğlu maymun iştahlı iyisi daha iyisi olsun istiyor.normal turbo ıle 3900 mhz değeride yeterli o.c ıle 4000-4200-4400-4500 değerleri de yeterli sırf sürekli nette multiplayer oyun oynayanlar için aslında.
    yaptığım testlerde bu mhzler arasında oyunlarda ahım şahım max min ve avg fps lerde aşırı bir artış gözlemlemedim.

Hem konuya çağırdığım arkadaşların hemde forum kullnıcısı diğer kullnıcı arkadaşların fikir görüş ve önerileriniz alabilir isem sevinirim.

NOT: konu, işlemci bölümüyle alakalı değil ise gerekli o.c işlemci bölümünede taşınabilir.

• Valla benim bir ara elime 3770K geçmişti. Anakart oc tuşu ile hiç ince ayar yapmadan bile 4.8 ghz de çalışıyordu. Hemde malezya idi.
    Ama sıcaklıkları kontrol edemiyordum. Delid yapsam belki 5.0 ghz i bile görebilirdi.Şans işi biraz herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berdush42 -- 18 Temmuz 2014; 14:01:54 >
  • berdush42 kullanıcısına yanıt
    çalışması var tüm testlerde max stabilite için şunları uygulamak vede sapasağlam mavi ekran vermeden test durmadan kitlenmeden çıkması var.

intelburntest v2.54 10 luk dilim.
    LinX version 0.64 tam 20 kademeli test.
    prime95 blent test version 25.11 tam 1 tur yaklaşık 15-17 dakıka.
    aida64Extreme version 4.50.3000 15 dakikalık stres test

eğer bunları sorunsuz aşar ise ben o işlemciye stabil derim.
    yoksa bende 5000 mhzde acıyorum windowsu.
    sanırım anlatmak istediklerim kafi gelmiştir.
  • Ya zaten 4.6 ghz ve üzeri için eğer işlemcin iyi değilse delid yapmadan prime dan geçmen imkansız. Ancak azot la mümkün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berdush42

Ya zaten 4.6 ghz ve üzeri için eğer işlemcin iyi değilse delid yapmadan prime dan geçmen imkansız. Ancak azot la mümkün.

sıvı azotu nıtrojenı fılan hata custom aşırı su soğutmayı bir kelemde diğer tarafa alalım.
    yukarda dedıgım gıbı h100 i benzeri kapalı devre su soğutmalar ile, benım istediğim manada kaç mhzde kullnırız.
    bunun orneklerını veren 3-5 ark vardı.
    2 sıde cpu larını sattılar vede cpu kapak açılmamıştı.
    2 sınede konu ve ozel mesajdan satarsanız bana haber verıon demıstım opysakı fakat onşlar anakartları ıle beraber sattılar banada haber vermedıler.
    neyse geçti borun pazarı sür eşeeği niğdeye hesabı.
    eğer bu konuyu okuyup gören i 3770 k sahıbı vede gerçekten yukarda dedıgım testlere dayanıcak vede mınımum 4800 mhz yapıcak işlemcisini satanşar benımle pm yolu ıle ırtıbata geçsinler lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: THEKNIGHT

quote:

Ya zaten 4.6 ghz ve üzeri için eğer işlemcin iyi değilse delid yapmadan prime dan geçmen imkansız. Ancak azot la mümkün.

12 saat prime + aida 64 + intel testi yaptım 3 ünden de geçti. 12 saat boyunca testte 4.7 stabil çok rahat. windows'u açıp kapatmadım yani ;) işlemcim 4970K @ 4.7 ghz 1.3v ile .

bu da değerler:

overclocklara göre işlemcim :

>>>>>>>4.4 ghz voltaj düşürülüp 1.17 v ile stabil çalıştı <<<<<<<<<<<<< stress testte % 100 de , en fazla 68 derece

>>>>>>>4.6 ghz voltaj arttırılıp 1.25 v (neredeyse otomatik voltajı kadar , otomatik 1.24 veriyor turbo boostteyken) ile stabil çalıştı <<<<<<<<<< stress testte % 100 de , en fazla 77 derece :)

>>>>>>>4.7 ghz voltaj arttırılıp 1.3 v ile stabil çalıştı <<<<<<<<<<<< stress testte % 100 de , en fazla 85 derece

işlemci 4.7'de iken boşta cpu sıcaklığı kaç oluyor? gündüz vakti

• quote:

Orijinalden alıntı: WolveriNeo

quote:

Orijinalden alıntı: THEKNIGHT

quote:

12 saat prime + aida 64 + intel testi yaptım 3 ünden de geçti. 12 saat boyunca testte 4.7 stabil çok rahat. windows'u açıp kapatmadım yani ;) işlemcim 4970K @ 4.7 ghz 1.3v ile .

bu da değerler:

overclocklara göre işlemcim :

>>>>>>>4.4 ghz voltaj düşürülüp 1.17 v ile stabil çalıştı <<<<<<<<<<<<< stress testte % 100 de , en fazla 68 derece

>>>>>>>4.6 ghz voltaj arttırılıp 1.25 v (neredeyse otomatik voltajı kadar , otomatik 1.24 veriyor turbo boostteyken) ile stabil çalıştı <<<<<<<<<< stress testte % 100 de , en fazla 77 derece :)

>>>>>>>4.7 ghz voltaj arttırılıp 1.3 v ile stabil çalıştı <<<<<<<<<<<< stress testte % 100 de , en fazla 85 derece

işlemci 4.7'de iken boşta cpu sıcaklığı kaç oluyor? gündüz vakti

32 derece hocam. 4.7 ghz ve 1.3 voltajda.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cpu pll voltage nerdir?
    15 yıl önce açıldı
    Boşta cpu sıcaklığı
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.