|
Cpu voltaj değeri
-
-
650watt sağlam,gerçek değeri veren bir marka ise(zaten dandik markalarda 650 falan görülmüyor çok uzun zamandır)sisteminize rahat yeter..işlemci voltajına bios altında hw monitor sekmesi(hardware monitor/genelde bu isimde olur) altında bakarsanız daha iyi olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usb2.0 -- 20 Mayıs 2012; 2:49:47 > -
Sisteminde bir problem yok.Işlemcinin güç tasaruf modu açık olduğundan kullanım yüzdesine göre frekansını ve çekirdek voltajını düşürüyor.Normal birşey yani
CPU-Z ve coretemp adlı programlardan voltaj ve frekans değerlerini anlık değişimlerini görebilirsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 20 Mayıs 2012; 3:04:49 > -
İntel işlemciler için bios power sekmesinde speedstep seçeneği varmış ama bios ekranımda böyle bir seçenek yok. AI Tweaker sekmesinde cpu margin enhancement seçeneğini performance mode yaptım ama bu doğru mu yaptım bilmiyorum :) -
-cpuz- programının ekran görüntüsünü eklermisin -
Yardımcı olduğunuz için teşekkürler. En son asus'un six engine programını indirdim ve turbo modu seçtim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AluvardHB -- 20 Mayıs 2012; 19:22:33 > -
Hazır konu açılmışken sorayım. Bende +5V 0.24V , VIN3 0.08V olarak gözüküyor neden olabilir bu acaba ?
Edit : Programın yeni sürümünü indirdim , +5V 4.92V olarak gözüküyor ama VIN5 ve VIN6 0.08v gözüküyor bunlar nedir ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cos37 -- 20 Mayıs 2012; 19:34:11 > -
bir sorun yok zgöründüğü kadarı ile.işlemi güç yönetimi özelliği açık ve yükte olmadığı için çarpanı ve dolayısı ile voltajı düşürmüş..yük altında çarpan ve voltaj yükselecektir zaten ama emin olmak istersen cpuz bu şekilde açık iken linx testini çalıştır ve işlemci yük altına girince çarpan ve voltaj artıyormu görürsün..bu özelliği kapatmak istersen bios altında EİST gibi bir özelliği disable yapman gerekir,o zaman işlemci sürekli tam hızında ve tam voltajında görünecektir
http://www.softpedia.com/get/System/Benchmarks/LinX-benchmark.shtml
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usb2.0 -- 20 Mayıs 2012; 20:29:17 >
-
Peki, yazdıklarınızı deneyeceğim. Yardımcı olduğunuz için tekrar teşekkürler. -
Arkadaşlar konu baya eski fakat son zamanlarda pc de sorunlar yaşamaya başladım. Çalışıp dururken kapanıyor açılmaya çalışıyor power supply dallgalanması uyarısı veriyor F2 tuşu ile açılıyor tekrar kapanıyor kendikendine onarım pozisyonuna geçip takılıyor. işlemci ve ekran kartı soğutucularının termal macunlarını yeniledim. power supply söküp açtım içindeki tozu en ince yerlerine kadar temizledim. tekrar taktım. Açtım gene 1 -2 kere aynı durumu yaptı şimdi çalışıyor test programı ile resimlerdeki durumu aldım sizce pc normalmi.
Bu arada virüs programı ile tarattım fazlalık kullanmadığım programlarıda silip temizledim. Bir uyarı daha geliyor
Kod:
C:\Users\ERD\AppData\Local\TempBE7F.tmp\BE80.tmp\BE81.v
bs
Satır: 5
Karakter: 1
Hata: Sistem belirtilen dosyayı bulamıyor
Kod: 80070002
Kaynak: (null)
tavsiye edilen bütün yöntemleri denedin sfc /scannow dahil.
değişen bir şey yok çözüm ve ps sonuç değerlendirmelerinizi yazarsanız memnun olurum teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oder -- 20 Ocak 2022; 17:33:39 >
-
Bütün sorun Power Supply denmiş.
Voltaj dalgalanması yapmaya başlamış.
Yani ben öldüm diyor.
ANAKART voltaj dalgalanma korumasını BIOS içinden kapatınca çalışıyor. Fakat oda ileride Anakartta zarar verir diye power supply i yeniliyeceğim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X