Şimdi Ara

CPU Yari Hizla Çalişio

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar benim cpu(celeron 2,4) aldigimdan beri böyle çalişiyor ilk başlarda çözemedim ramden dedim ram aldim olmadi ekran kartindan kasiodur dedim makine o da deilmiş sonra bi prog buldum baktimki cpu yari hizla calisio tabi ben bunu cozesiye bilgisayarci batmiş elimde patladi bu neden olabilir anarkatlami uyumsuz ? biosu mu yenilesem ?

ANAKART FOXCONN 6514MR-ES

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kraft45 -- 16 Ocak 2007; 19:07:26 >

• Bios dan girip ayarlara bi baksana oradaki çarpan marpan ayarlarında bir sorun olmasın..Yada bios update ini bir düşün istersen..
  • biosta CPU çarpan ayarı vardır 200x12 olmalı ki 2.4ghz çalışsın bu arada anakartın DDR kullanıyor herhald linke bakmadımda
  • quote:

Orjinalden alıntı: minik3434

biosta CPU çarpan ayarı vardır 200x12 olmalı ki 2.4ghz çalışsın bu arada anakartın DDR kullanıyor herhald linke bakmadımda

133x18 = 2.4Ghz olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olivier_kahm -- 15 Ocak 2007; 20:36:55 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: olivier_kahm

quote:

biosta CPU çarpan ayarı vardır 200x12 olmalı ki 2.4ghz çalışsın bu arada anakartın DDR kullanıyor herhald linke bakmadımda

133x18 = 2.4Ghz olmasın.

celerondan çakmam ancak FSB değişken olamazmı 14.5x166da olabilir mesela AMD sistemi mi değişken çarpanlarla kullanabiliyorum ki her zaman ram hıznı yüksek tutmaya özen gösterirm DDR olduğunu düşünürek 200mhz dedim

• quote:

....
    celerondan çakmam ancak FSB değişken olamazmı 14.5x166da olabilir mesela AMD sistemi mi değişken çarpanlarla kullanabiliyorum ki her zaman ram hıznı yüksek tutmaya özen gösterirm DDR olduğunu düşünürek 200mhz dedim

Intel işlemciler çarpan kilitli. Celeron işlemcilerin fsb'si 533Mhz( 133Mhz reel değer ). 2.4Ghz Celeron 133x18 oluyor.

• 256+512 ddr ram var bide ben bu cpu yu yaklaşik 20-30 kez çıkarip taktim yalama oldu valla bi keresinde tak çıkar yaptıktan sonra 2,4 ile çalişti bende o gunden beri bi daha olur diye tak çikar yapiorum bide su dediğiniz bios ayarlari hangi isim altinda soyle yol olarak yazarmisiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kraft45 -- 16 Ocak 2007; 8:23:32 >
  • Bios update yapmayı denedin mi?Bazı anakartların üzerindeki bios eski olduğu için işlemciyi tam hızında çalıştırmıyor.Bunlara en iyi örnek sempron ve asus anakartlardır.
  • saçma olucak ama bişi sorcam bios nasıl güncelleme yaparız benim sorunum yokta yakında lazım olabilir anakartım ve makinam eski bu bios güncellemesi nasıl yapılıo yönlendirirmisiniz beni
  • anakartın üreticisinin sitesine gir
    anakart modeline göre güncel biosu bul, indir ve diskete kaydet.disket ve disket sürücünün sağlam olduğundan emin ol.sorun çıkartmasın.
    indirdiğin bios un içinde muhtemelen flash programı vardır.Yoksa ona uygun flash programını da yine aynı siteden indir.
    bilgisayarı dos kipinde başlat.Disketin içindeki flash programını çalıştır.Program seni yönlendirecektir.ilk önce eski biosunu kaydetmek isteyip istemediğini sorar.sonrada yeni bios u göstermeni ister.yeni bios u gösterip yükle.Bilgisayarı yeniden başlat.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kraft45
    bide su dediğiniz bios ayarlari hangi isim altinda soyle yol olarak yazarmisiniz ?

hadii beylerr yardım lütfen ya¿
  • ayni problem bende de var ama benimkine cozum yok geri vercem anakarti MSI
  • arkadaslar ayni problem bir arkadasimin bilgisayarinda da var;

MSI-6712 =) KT4V anakart VIA KT400 chipset =) en son 1OC bios version yuklu...
    islemci amd athlon xp 2500+ barton cekirdekli

bios ve bilgisayarimin ozelliklerinde 1100 mhz gozukuyor ne yaptiysam duzelmedi

bu sorun MSI anakartlarda olan genel bir sorunmu yardim Please arakdaşlar

ne yapmaliyim 2500 olarak gormesi icin cpu yu :)
  • Biostan düzelmiyorsa anakart üzerinde bus hızını ayarlayan bir jumper hatta bir kaç jumper vardır - biostan ayarlamak için jumperları uygun sıralamaya getirmek lazım olabilir yada yine manuel olarak anakart uüzerinden bus hızını 166 mhz yaparsanız olay çözülebilir .
  • aynı anakarttan bende de wardı işlemcin prescott mu acaba cpu yuvasının yanında bi jumper olacak taktığın işlemci türüne göre ayarlanıyo prescott ve northwood/willmatte seçmek için sorun büyük ihtimal ondan

jumper ayarı 1-2 prescott içindi sanırım 2-3 te northwood/willmatte için anakartın manueline bi bak

bide anakart chipsetten dolayı prescott desteği biras traş her prescott işlemciyi beyenmiyo tecrübeyle sabittir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuKe_MaNia -- 12 Mart 2007; 1:15:33 >
  • Speed Step etkindir bunun başka açıklaması olamaz CPU-Z ile gir bak bakalım kaç çarpan gösteriyor ve Kaç MHZ deler FSB hızına bak sanırım 533 tür o da 133 MHZ eder

Her neyse Speed Step i engellemek için güç seçeneklerinden maksimun performansa ayarla olsun bitsin başka bir açıklaması olmaz sanırım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.