Şimdi Ara

Cpu yu değiştirsem bişe değişirmi? ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar benim bir adet pentium 4 bilgisayarım var
    işlemcim intel p4 3.00 ghz
    Anakart Asus P4P800-X
    ram kingston 2 GB 300mhz
    atı radedon 256 Mb ekran kartı
    80 gb samsung hard disc ve 1 TB western digital harici hard disc
    bide eski model bir dvd writer im mevcut

aslında bilgisayar almam gerekiyor biliyorum ancak alırsam bir laptop almayı planlıyorum onun içinde şu an için yeterli maddi gücüm yok

acaba elimdeki bilgisayarı hd video izleyecek oyun oynayabilecek kısacası daha üst seviyelerde işlem yapabilecek hale nasıl getirebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibolix -- 28 Temmuz 2011; 10:19:52 >

• Merhaba..Bu sisteme ram takviyesi yap desem yapılmaz çünkü sistemin çok eski.

Ekran kartı al desem büyük ihtimalle çoğu özelliğinden yararlanamayacaksın.Sebebi anakartın ve ramlerin yetersiz kalacak.

Yerinde olsam ilk ekran kartı alırdım ilk ay.Madem fazla bütçen yok ikinci elde elinde bulunan bilgisayarının kat kat daha iyisini parça parça toplardım.

Sonraki ayda Anakart ve ramler.

Başka ne yapılabilir bilmiyorum ama sistemini güncellemeden güncel birşey yapabileceğini sanmıyorum yazık ki.
  • teşekkür ederim :)
    ramleride yeni aldım sayılır zaten.. yinede baya performans artışı oldu bu değişiklikte
    2. el daha üst seviye bir işlemci bulabilirmiyim dersiniz yada bulsam ne olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibolix

teşekkür ederim :)
    ramleride yeni aldım sayılır zaten.. yinede baya performans artışı oldu bu değişiklikte
    2. el daha üst seviye bir işlemci bulabilirmiyim dersiniz yada bulsam ne olur?

Sizin işlemcinizin soket yapısı anakart ile direkt alakadar oldugundan, o anakarta uygun aynı neslin işlemcisini bulmanız lazım ancak bu da bosuna masraf olacaktır.

Güncelleme şart.
  • http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASUS/P4P800-X.html

bu linkte anakartına uygun işlemci listesi var ki gördüğüm kadarıyla elindeki işlemciden daha iyisini alman imkansız

ram olarak işlemcin için maksimum miktara sahipsin ( 2 gb ) yani ram ekleme durumun da yok....

maalesef anakartın AGP ekran kartı yuvasına sahip olduğu için o konuda da şanssızsın.

50tl civarına x1650pro ya da 70tl civarına x1950gt-x1950pro kartlardan birisini alırsan en azından bir çok oyunu oynayıp hd film izlersin....
  • AGP ile uyumlu ATI Radeon HD 3850 bulabilirsen uygun fiyata yeterli olacaktır.
  • ilginiz için çok teşekkür ederim :)))
    gerçekten önerileriniz çok faydalı en uygununu seçmeye çalışacağım
    ekran kartını değiştirmek iyi fikir gibi geldi bana önerdiğiniz kartlardan birisini 2.el internetten bulurum sanırım.
    biliyorum boşuna masraf artık bilgisayar ömrünü tamamladı ancak şimdilik eldeki bu ve bunla bişeler yapmak durumundayız
    satsam şimdiki yapmış olduğum masrafa bile satamam hatta satabileceğimden şüpheliyim :)

yeni nesil ucuzundan ama işe yarar bir kasa edinsem sizce nasıl olur peki?
    yada fiyatlar ne alemde? malum uzun zamandır bilgisayar almıyorum :) (7sene olacak heralde)
  • cevap verebilecek kimse yokmu? :(
  • 2. El konusunda bugun gormustum butun bir sistem (athlonx4, hd4670, asus m4a87 icermekte ki bu sistem sizin sisteminizden cok ustun) 550 lira. cok guncel degil ama sizi eski sisteminiz kadar goturur tabi yuksek grafikler iceren oyunlar oynayamassiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.