Şimdi Ara

Cr-v 2012 Benzin + Lpg

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2012 Cr-v; hiç planda yoktu.
    Fluence'den sonra uçak gibi geldi.
    Bir tam depo benzinle 350 km gitti.
    Hemen Atiker Lpg taktık.
    Şu an kış şartlarında 210 km gidiyor.
    Yazın 250'yi buluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bizim aracta prins takili lpg ile sehirici 300-350km

S.disi 420 km civari yapiyor.

Depo 45 litre civari aliyor.

• ugurozer U kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar. Aractan memnun musunuz? 2.0i araciniz degil mi? lpg ye uyumlu mu? sikinti var mi?

• Cok memnunuz 2.0 benzinli otm. Hicbir sikintimiz yok simdilik. Tank gibi masallah :)) bu arac kadar lpgye uyumlu aracmi var hocam artik piyasada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 25 Mart 2017; 10:4:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cowcow kullanıcısına yanıt
    Düz yolda sıkıntı yok ancak hafif ve ağır tüm rampa çıkışlarda güç düşüyor.

Onun haricinde sıkıntı yok.

Ben 45 lt'yi gördüğümü hatırlamıyorum.

Opet'i tercih et, demişti Atiker.

Ancak eve Po yakın.

İkinciyi tercih ediyorum genelde.

Bazen de Opet'i.

Neticeye yansımıyor ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gaysunizade

Ancak eve Po yakın.

Bazen de Opet'i.

Neticeye yansımıyor ama.

Benim depo 48 litre otm durduran sistemi devre disi biraktik 45 litre aliyor. Civic aracimizdada yaklasik 10 senedir boyle kullaniyoruz oda 45 litrelik depo 43 litre aliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

quote:

Ancak eve Po yakın.

Bazen de Opet'i.

Neticeye yansımıyor ama.

Benim depo 48 litre otm durduran sistemi devre disi biraktik 45 litre aliyor. Civic aracimizdada yaklasik 10 senedir boyle kullaniyoruz oda 45 litrelik depo 43 litre aliyor.

otomatik durduran sistemi devre dışı bırakma sebebiniz neydi ?
    güvenlik amacı ile çok doldurmasına izin vermiyolar gazın genişlemesi ihtimaline karşı tankı boş tutuyorlar bildiğim kadarı ile.

• quote:

Orijinalden alıntı: arfcmr

quote:

quote:

Ancak eve Po yakın.

Bazen de Opet'i.

Neticeye yansımıyor ama.

otomatik durduran sistemi devre dışı bırakma sebebiniz neydi ?
    güvenlik amacı ile çok doldurmasına izin vermiyolar gazın genişlemesi ihtimaline karşı tankı boş tutuyorlar bildiğim kadarı ile.

Dusuk hacimli stepne depolarda bu sistemler duzgun calismiyor. 45 litrelik deponun 40 litre almasina izin vermesi gerekirken sadece 30 yada 31 litre almasina sebep veriyor buda menzili inanilmaz kisaltarak ikide bir yakit almaniza uzun yolda aractan sogumaniza sebep oluyor.

Devre disi iken 2 yada 3 litre fazla gaz aliyor araciniz tam dolu depo ile bir yangin icinde oldugunda daha guvensiz olur. Diger turlu alevlerin icinde iken kim deposuna guvenirki zaten?

benim aracımda da simit depo var genelde tam bittiğinde fullerken 40-42lt alıyordu birgün karabükte gaz alırken 48lt gördüm fişte kafama takıldı tüpün etiketinin resmini brc ye mail olarak yazdım kaç lt alır gibisinden diye en fazla 44 lt alacağı söylendi fazlasını alamaz alırsa sıkıntı olur ya pompa hatalı yada gazı dışarı basmıştır gibi bi telefon görüşmesi yaptık o ara sordum neden boş oluyor diye cevapladılar sağolsunlar.
    aracım 2009 model 2011 yılından beri lpg takılı söylediğiniz gibi 30lt alma gibi bi sorun yaşamadım.
    deponuz 30-31 lt alıyorsa şamandıranız arızalıdır :) arızalı diye iptal etmenin mantığını çözemedim.
  • Senin depon 45 litrelik ise 42 litre aliyor ise zaten iptal edilmis farkinda bile degilsin :)

• quote:

Senin depon 45 litrelik ise 42 litre aliyor ise zaten iptal edilmis farkinda bile degilsin :)

sen benim depomun kaç lt oldugunu bilmeden atıyorsun.
    insanları yanlış yönlendirmeyin yeterli şamandıra iptali gibi saçma şeyleri 3-5lt fazla gaz almak için insanların aklına sokmayın.
  • quote:

quote:

Senin depon 45 litrelik ise 42 litre aliyor ise zaten iptal edilmis farkinda bile degilsin :)

sen benim depomun kaç lt oldugunu bilmeden atıyorsun.
    insanları yanlış yönlendirmeyin yeterli şamandıra iptali gibi saçma şeyleri 3-5lt fazla gaz almak için insanların aklına sokmayın.

Sen once deponun uzerindeki litreyi okumayi ogren sonra atip tut.

depom 47lt ne diye benim depomu bu kadar merak ediyorsun anlamış değilim.
    atıp tutmak senin işin benim depom hakkında atıp tutan da sensin.
    yaptığının yanlış olduğunu kabullenmek yerine ona buna çamur atıp kendini haklı göstermeye çalışmana anlam veremiyorum.
  • quote:

yaptığının yanlış olduğunu kabullenmek yerine ona buna çamur atıp kendini haklı göstermeye çalışmana anlam veremiyorum.

Ben yaptigimin sebebini ve sonuclarini acikladim sen neden yanlis oldugunu acikla o halde cekil kenara birak okuyanlar karar versin sacma sapan ithamlarla etrafa saldirmak nedir ya nasil insanlarsiniz siz?

47 litrelik depon var ve 44 aabilir dendi ise ve yuksek basincli pompada sistemi kapatmasi gerekirken 48 litre aldi ise senin samandiranda kapatilmis iste neyi savunuyorsun sen daha?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 28 Mart 2017; 18:12:40 >
  • quote:

quote:

Ben yaptigimin sebebini ve sonuclarini acikladim sen neden yanlis oldugunu acikla o halde cekil kenara birak okuyanlar karar versin sacma sapan ithamlarla etrafa saldirmak nedir ya nasil insanlarsiniz siz?

47 litrelik depon var ve 44 aabilir dendi ise ve yuksek basincli pompada sistemi kapatmasi gerekirken 48 litre aldi ise senin samandiranda kapatilmis iste neyi savunuyorsun sen daha?

tankın tam doldurulmamasının sebebi içerideki gazın genleşme ihtimaline karşıdır.
    bu yüzden lpg tanklarına tam dolum yapılmaz.
    depom 47 lt 40-42lt alıyorum en fazla,44 değil şamandıra kapatılmış değil matematiğin varsa biraz hesapla okuman felan var o kadarını hesaplayabilirsin.
    hiç bişi bilmiyorsan googleye yaz o sana söyler bişiler daha öğrenmiş olursun.
    iyi forumlar umarım karşılaşmayız.

• quote:

quote:

quote:

tankın tam doldurulmamasının sebebi içerideki gazın genleşme ihtimaline karşıdır.
    bu yüzden lpg tanklarına tam dolum yapılmaz.
    depom 47 lt 40-42lt alıyorum en fazla,44 değil şamandıra kapatılmış değil matematiğin varsa biraz hesapla okuman felan var o kadarını hesaplayabilirsin.
    hiç bişi bilmiyorsan googleye yaz o sana söyler bişiler daha öğrenmiş olursun.
    iyi forumlar umarım karşılaşmayız.

Bak bazi seyler google ile tam olmuyor. Misal senin bilgilerin.

Ben 15 senedir 3 aracimdada bu sekilde kullandim ve etrafimda onlarca arkadasima bu sekilde montaj yapildi.( Kaldiki burada kimseye herkes boyle yapsn vs demedim) Bu gazlar hic mi farkli sicakliklarda bulunmadi ki genlesme olmadi?

Tabiki oldu ama neden patlamadi.???

Cunku gazlar belirli bir basincin uzerindeki ortamda sivi fazda bulunur deponuz uretime gecmesi icin pompa basincindan kat be kat yuksek basinclara dayanmalidir. Bu basinc dayanikliligi icerideki basinc artmasina dayanir ve olusan yuksek basinc gaz fazina gecmis lpg yi sivi fazda ve en az yer kaplayacagi sekilde tutar. Yani hava sicakligindaki genlesme ile tam dolu bir depoya zarar verme ihtimaliniz yok.

Peki uretici neden %30 bos yer kalsin diyor?

Araciniz allah gostermesin mudahele edilmeyen bir yanginin icinde kaldigi zaman deponuzda bir guvenlik onlemi daha vardir basinc cok artar ve artan basincda gazi kademeli okarak disari belirli bir fasila ile bosaltan bir valf daha vardir o yuzden bu valflere multi valf denir. ( duduklu tencerede basinc artinca bir sure sonra buhar disari atilir onun gibi) Olaki bu valf calismadi ates ile temas eden depo icerisinde gaz miktarina bagli okarak basinc hizla artacaktir %30 bos olan bolge bir sure artan basinci hava gazinin sikistirabilirligi sayesinde bir miktar absorbe edecek belki birkac dakika zaman kazandiracaktir. Ancak bu yukselen basinca herhangi bir mudahele edilmedigi surece ve yuksek basinc valfi calismadigi surece ne yaparsaniz yapin sonuc deponun infilak etmesini degistirmeyecektir.

Saygilarimla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 28 Mart 2017; 18:44:55 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.