Şimdi Ara

CRC Hataları Neden Artar? ASUS DSL-N16

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    TurkNet 75Mbps'e kadar internet kullanmaktayım. Son 3 gündür internet'te garip duraksamalar oldu sanki internet kopuyor gibi sorunlar olmaya başladı ve modemin dsl günlüğü kısımından hat değerlerine baktığımda CRC hatası ile karşılaşmaya başladım. Biraz araştırma yaptım fakat olumlu bir sonuç alamadım. 4 saat'te bu hata sayısı 200k civarını gördü. Kablolama kaynaklı olabileceğini düşünüp değiştirdim fakat bir çözüm olmadı. Hat değerlerime bakıp yorum yapabilecek birisi varmı acaba?

• kabloyu kaliteli bir kablo ile değiştirdiğinizi varsayarak;

jackların uçlarını
    varsa splitter
    ve modem dsl jack ını kontrol ediniz oksit vb var mı

modem ihtimalini elemek için bir arkadaşınıza verin 6 saat orada kalsa anlaşılır
  • Bunların sebebi sizin tarafınızdaki kablolamadaki hatalar olabileceği gibi, Turk Telekom tarafındaki kablolar ve cihazlardaki hatalardan da olabilir. Ayrıca telefon hattının yakınından geçen diğer kablolar, çalışan elektronik cihazlar da bu hatalara sebep olabilir. Ama sürekli görülüyorsa hatalar, kablolama sorunudur genellikle. Yani ya çok uzun bir mesafeden geliyordur ya da kablolarda bir sorun vardır. Kablolardaki ek yerler, iyi oturmamış soketler vs. hepsi sıkıntı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 7 Ağustos 2019; 0:51:39 >
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim. Telekom'dan gelen kablo ile modem arasındaki kabloyu yeniledim ve mesafeyi bilerek kısalttım, Telekom kablosu ve modem arasında 3mt geçik kablo mevcuttu bu mesafeyi yarım metreye indirdim ve hat değerlerimde yükselme oldu, modem başlar başlamaz crc hatası gelirken şuan gelmedi 1-2 saat daha kontrol edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cqloss07 -- 7 Ağustos 2019; 14:2:41 >
  • Merhabalar, bu durum ile ilgili aşağıda gördüğüm kadarıyla kendiniz bir çözüm yolu bulmaya çalışmışsınız. Eğer sorun devam eder ve tekrarlarsa bana PM üzerinden bu durumu müşteri numaranızla birlikte iletir misiniz? Bir sorun varsa çözümünde size yardımcı olmaya çalışırım.
  • benimde CRC sorunlarım var ancak Turknet bu konu hakkında en ufak bilgiye sahip değil sürekli yalan başka birşey değil...
  • Aslında 4 saatte 200 crc çok değil size hiç bir sorun çıkarmaz ama o hızlarda hat değerlerinizde yinede biraz var ama kesinlikle netinizi engelleyecek bir durum yok. Sizin saha dolabına belliki çok yakınsınız az bişey apartman daire arası sıkıntılı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Değiştirdiğiniz kablo ekranlı mı? Az önce forumda asansör çalışırken crc hatası alınan bir konu okudum. Dibinden elektrik hattı geçiyorsa manyetik alan sorun yaratıyor olabilir
    Çözüm olarak cat6 ftp kablo kullanılmış. Belki F/FTP gibi daha korumalı alabilirsiniz. Bunlar çift ekranlı oluyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iakten

Değiştirdiğiniz kablo ekranlı mı? Az önce forumda asansör çalışırken crc hatası alınan bir konu okudum. Dibinden elektrik hattı geçiyorsa manyetik alan sorun yaratıyor olabilir
    Çözüm olarak cat6 ftp kablo kullanılmış. Belki F/FTP gibi daha korumalı alabilirsiniz. Bunlar çift ekranlı oluyor.
    Bende de CRC hataları oluyor 12 saatte 1357 CRC hatası almışım gerçi bu sayı daha fazla artıyor bazen F/FTP kablo nerden bulabilirim yol gösterirsen sevinirim
  • mehmetynd kullanıcısına yanıt
    Bina içi kablolamanızda sıkıntı olduğu sürece Türknet ne yapabilir. Bina içi kablolama tamamen sizin sorumluluğunuzda. Kablolamayı yenileyin, düzelir.
  • Merhaba protelturkiye’den 2-3 defa eve döşemek için cat6a ve cat7 kablolar almıştım. Ertesi gün gönderiyorlar. Metreyle alıyorsunuz

Cat6a F/FTP:
    www.proteldepo.com
    BELDEN 10GXE01 Cat.6A F/FTP, Halojensiz (istediğiniz uzunlukta sipariş edebilirsiniz)
    https://www.proteldepo.com/BELDEN-10GXE01-br-Cat-6A-F-FTP-Halojensiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iakten -- 11 Ağustos 2019; 12:57:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Konuyu hortlatıyorum.

2019'da açılmış bir konu ve bu birbirine benzer sorunlar devam ediyor. Aynı sorun bende de var. 3 yıl iyi giden internetim her ne hikmetse birden CRC hataları ve ardından kopmalar başladı. Modem ışığı yandığı halde internete girmiyordu. Şu son bir kaç gündür Turknet ile mesajlaşıyoruz. CRC hataları vardı şimdilik azaldı biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Faustus -- 21 Mart 2021; 0:5:53 >
  • Dr.Faustus kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorunu kontrol ederek yardımcı olmak isterim. Oluşturduğunuz destek kaydı numarasını PM üzerinden iletebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

Merhaba, yaşadığınız sorunu kontrol ederek yardımcı olmak isterim. Oluşturduğunuz destek kaydı numarasını PM üzerinden iletebilir misiniz?

Hocam kopmalar şimdilik yok, CRC de azaldı.

• Dr.Faustus kullanıcısına yanıt
    Sorunun devam etmesi durumunda benimle iletişime geçebilirsiniz hocam. Keyifli kullanımlar dilerim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.