Arkadaşlar CRC hatası birikip modemde 1-2 gün içinde yavaşlıyordu sürekli aç kapa yapmak zorunda kalıyordum sıfırlanması için. Sıfırlandığı zaman hız tekrar hızlanıyordu. Modem bile sipariş ettim. Sorun benim bilgisayara giden ethernet kablosundaymış meğersem. Çok ilginçtir bir kere bile kopma sorunu yaşamama rağmen CRC hatasına neden oluyormuş. Bugün Wi-Fi adaptörü kullanmaya başladım ethernet kablosunu çıkarttım. Sıfır "0" CRC hatası. Eğer sizde CRC hatası yaşıyorsanız kablonuz kesinti bile yapmıyorsa yine de bakın. CAT7 Alfais ethernet kablosu kullanıyordum. Flex şeklinde 5 metrelik. Şu an TP Link Archer 2U Plus Wi-Fi adaptörü ile devam edeceğim mecburen. Uzun kablonuz varsa böyle benim gibi CRC hatalarına dikkat edin. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Ryzen -- 13 Ekim 2021; 12:13:27 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
CRC Hatalarının Nedenlerini Belirleme
CRC Hataları Nedir?
CRC hataları, veri iletiminde meydana gelen ve verilerin bozulmasına veya kaybolmasına neden olabilecek bir hata türüdür. CRC (Cyclic Redundancy Check), verilerin bütünlüğünü kontrol eden bir hata tespit algoritmasıdır.
CRC Hatalarına Ne Sebep Olur?
CRC hataları, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir:
- Elektromanyetik Parazitler: Sinyal yolunda elektromanyetik parazitler, verilerin bozulmasına neden olabilir.
- Kablo Sorunları: Arızalı veya gevşek kablolar, veri iletiminde kesintilere ve hatalara yol açabilir.
- Modemler: Arızalı veya hatalı modemler, CRC hatalarına neden olabilir.
- Yazılım Sorunları: Hatalı yazılım veya sürücüler, veri iletiminde CRC hatalarına yol açabilir.
CRC Hatalarını Düzeltirken Yapılması Gerekenler
CRC hatalarını düzeltmek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsin:
- Kabloları Kontrol Et: Kabloların sıkıca bağlandığından ve hasar görmediğinden emin ol.
- Modemi Yeniden Başlat: Modemi kapatıp yeniden başlatmak, hataları gidermeye yardımcı olabilir.
- Yazılımı Güncelle: Modemin ve diğer aygıtların sürücülerinin ve yazılımlarının en son sürüme güncel olduğundan emin ol.
- Parazitleri Azalt: Veri iletişim hatlarını elektromanyetik parazitlerden korumak için önlemler al.
- ISP ile İletişime Geç: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, İnternet servis sağlayıcınla (ISS) iletişime geç ve yardım iste.