Şimdi Ara

Winrar crc hatası düzeltilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Merhaba arkadaşlar winrardan Far Cry 3ün iso dosyasını çıkarırken %6 da dosya bozuk diyor. Ne yaptıysam bu hatadan kurtulamadım. Winrarda bozuk dosyaları koru seçeneğini işaretledim, RAR Repair Tool programını denedim ama olmadı. Dosyayı yeniden indirme durumum da yok daha önce bu hatayı almama rağmen bu winrarı kaldırıp yerine başka winrarı kurduktan sonra bozuk dosyaları koru seçeneğini seçerek çıkarttığımda olmuştu. Fakat şimdi işe yaramadı lütfen arkadaşlar yardmlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 27 Şubat 2013; 12:11:19 >

• zaten bir şekilde çıkarsan bile far cry eksik dosya sebebiyle yüklenmeyecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arenasss

zaten bir şekilde çıkarsan bile far cry eksik dosya sebebiyle yüklenmeyecek.

Dostum mesajda da belirttiğim gibi bunu crc hatası verirken daha evvelde kurmuştum. Onda winrarın bu sürümünü kaldırıp yerine eski sürümünü kurmuştum. O sürümde dosyaları çıkart deyip bozuk dosyaları koru seçeneğinide işaretleyip çıkartmıştım ve yine crc hatası vermesine rağmen dosya tam çıkmıştı. Bundaysa %6 da hata verip 2gb lık iso 134 mb olarak çıkıyor. 2 tane iso dosyası var. Biri sorunsuz çıkıyor. Diğeriyse part2 de hata veriyor. Oyun toplam 3 part.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 27 Şubat 2013; 12:12:48 >
  • Şimdi iki üç kelam edeyim.
    Rar arşivi hiç açılmazsa yapılması gereken rar arşivini flash belleğe taşımaktır(Taşıma hatası verir ama biz unlockerla yapacağız bu işi)
    Sonra bilgisayarı açıp kapatınca bir bakacağız ki rar arşivimiz açılıyor.Siz de flash belleğe taşımayı dener misiniz rar arşivinizi?
    Bir de flash bellekte bakın arşive.Hala crc hatası alırsanız indirdiğiniz arşiv hatalı inmiş demektir.Oyun filansa büyük ihtimal bir bardak soğuk su içeceksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetuyar42

Şimdi iki üç kelam edeyim.
    Rar arşivi hiç açılmazsa yapılması gereken rar arşivini flash belleğe taşımaktır(Taşıma hatası verir ama biz unlockerla yapacağız bu işi)
    Sonra bilgisayarı açıp kapatınca bir bakacağız ki rar arşivimiz açılıyor.Siz de flash belleğe taşımayı dener misiniz rar arşivinizi?
    Bir de flash bellekte bakın arşive.Hala crc hatası alırsanız indirdiğiniz arşiv hatalı inmiş demektir.Oyun filansa büyük ihtimal bir bardak soğuk su içeceksiniz.

Denedim olmadı. Farkeden bişey olmadı. Bu iş için flaşın dosya sistemi fasrketmez değil mi? Benİmki NFTS Eğer rarda sorun olsaydı veya tam inmemiş olsaydı çift tıklayıp açtığımda hata verirdi veya açöılmazdı. Ayrıca rarları başka pc ben kendim yapıp sonrada dvdden kendi pcmee kopyaladım. DVD sorun olmaz herhalde.

• crt değil CRC. Crc ise bir dosya bütünlük hatasıdır. Yani bu dosya ya bozuk/eksik inmiş yada bu dosyanın mevcut diskinizde kayıtlı olduğu alanda bir problem var. Aynı hatada bir işlemi olup diğerinin olmaması kafanızı karıştırmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AYNIADAM

crt değil CRC. Crc ise bir dosya bütünlük hatasıdır. Yani bu dosya ya bozuk/eksik inmiş yada bu dosyanın mevcut diskinizde kayıtlı olduğu alanda bir problem var. Aynı hatada bir işlemi olup diğerinin olmaması kafanızı karıştırmasın.

En son dediğin dosyanın mevcut diskimde kayıtlı yerde sorun olabilir ihtimalide flaştaki denememle boşa çıkıyor. Bana göre winrar programıyla alakalı. Yeni sürüm winrarla yapılan rarın eski sürümle açıldığında sorun olabileceğini ve crc hatası verebileceğini duymuştum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ps3 dosya verileri bozuk hatası
    3 yıl önce açıldı
    Winrar Arşiv bozuk hatası
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Crc sadece winrara özgü bir hata değil. crc kontrolü devre dışı bırakılarak dosya kopyalama yapılıyor. Buda şu anlama geliyor. Dosya sağlammı bozukmu teyit etme sen ne görüyorsan aktar demek. Winrar yazılım olarak farklı versiyonlarında crc kontrolünü devre dışı bırakma seçeneği sunmuş olabilir. Programın kendi özellikleri için bir şey diyemem. Fakat bir file crc hatası veriyor ise illa bir hata vardır demek. CRC kotnrolünden geçememiş dosya ya hiç açılmaz (ki siz bir oyun kopyalıyorsunuz bu dosyayı hiç kullanmama kullansada pek önem ihtiva etmeme şansı var) ya açılır ama yarım yamalak bozuk ( oyun içinde bir file denk geldiği gibi aynı şekilde bir problem teşkil etmeyebiirde) yada çok sağlıklı bir şekilde açılır (buda file içerisinde hatanın olduğu binary kodlamanın bir sonlandırma hatası olduğu ve dosyanın çalışmasına mani olmadığı anlamına gelir)
    Winrar ile sıkıtırılmış bir dosya sıkıştırılırken kurtarma kaydı yerleştirilmiş ise sorunu winrar çözebiliyor. Bakınız aşağıdaki link.
    http://www.win-rar.com/faq.html#c1425

• Netten indirdigin dosyada bozukluk var. bir kiside daha gordum nete koyarken bozuk dosya halinde koymus bu yuzden bu hatayi aliyosun. Seve seve yeniden indirmen gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Netten indirdigin dosyada bozukluk var. bir kiside daha gordum nete koyarken bozuk dosya halinde koymus bu yuzden bu hatayi aliyosun. Seve seve yeniden indirmen gerek.

Bence yanılıyorsun önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi ben bu oyunu bir ay önce crc hatasına rağmen kurmuştum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AYNIADAM

Crc sadece winrara özgü bir hata değil. crc kontrolü devre dışı bırakılarak dosya kopyalama yapılıyor. Buda şu anlama geliyor. Dosya sağlammı bozukmu teyit etme sen ne görüyorsan aktar demek. Winrar yazılım olarak farklı versiyonlarında crc kontrolünü devre dışı bırakma seçeneği sunmuş olabilir. Programın kendi özellikleri için bir şey diyemem. Fakat bir file crc hatası veriyor ise illa bir hata vardır demek. CRC kotnrolünden geçememiş dosya ya hiç açılmaz (ki siz bir oyun kopyalıyorsunuz bu dosyayı hiç kullanmama kullansada pek önem ihtiva etmeme şansı var) ya açılır ama yarım yamalak bozuk ( oyun içinde bir file denk geldiği gibi aynı şekilde bir problem teşkil etmeyebiirde) yada çok sağlıklı bir şekilde açılır (buda file içerisinde hatanın olduğu binary kodlamanın bir sonlandırma hatası olduğu ve dosyanın çalışmasına mani olmadığı anlamına gelir)
    Winrar ile sıkıtırılmış bir dosya sıkıştırılırken kurtarma kaydı yerleştirilmiş ise sorunu winrar çözebiliyor. Bakınız aşağıdaki link.
    http://www.win-rar.com/faq.html#c1425

Son söylediğin bana mantıklı geliyor dosyada hata var fakat bu onun çalışmasına mani olacak kadar önemli değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: korkusuzmaraz

quote:

Denedim olmadı. Farkeden bişey olmadı. Bu iş için flaşın dosya sistemi fasrketmez değil mi? Benİmki NFTS Eğer rarda sorun olsaydı veya tam inmemiş olsaydı çift tıklayıp açtığımda hata verirdi veya açöılmazdı. Ayrıca rarları başka pc ben kendim yapıp sonrada dvdden kendi pcmee kopyaladım. DVD sorun olmaz herhalde.

Benimkilr bir öneriydi.
    Rar arşivi bozuk hatasına bu şekilde çözüm bulmuştum.Sorun işletim sistemimdeydi.Zaten geçen hafta bilgisayar formatlık konuma geldi.Windows 7 kurdum bilgisayar.Slimdriverla verdim odunu ,verdim odunu.
    Dosya sistemi farketmez.Çünkü dosya sistemi demek şu:ntfs biçimlendirmeli flaş belleğe ,4 gbdan daha büyük bir(toplan değil bir dosya, mesela 5 gblık videoyu fat32 biçimli flaş belleğe atamayız) dosyayı atabileceğimiz anlamına gelir.
    Son yazdıklarınızdan çıkarımlarıma göre iki üç şey yazayım.Dvdde bad sektör varsa bu da crcye neden olabilir.Ya da dvddeki haritalar.
    Gerçi bad sectörlü dvdyi iso programlarıyla sorunsuz kopyalarsınız.Normal şekilde harddiske kopyalarsanız,bad sektörlü yer kopyalanmaz,kopyalama yarıda kalır.İşin içinden çıkamadım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: korkusuzmaraz

quote:

Benimkilr bir öneriydi.
    Rar arşivi bozuk hatasına bu şekilde çözüm bulmuştum.Sorun işletim sistemimdeydi.Zaten geçen hafta bilgisayar formatlık konuma geldi.Windows 7 kurdum bilgisayar.Slimdriverla verdim odunu ,verdim odunu.
    Dosya sistemi farketmez.Çünkü dosya sistemi demek şu:ntfs biçimlendirmeli flaş belleğe ,4 gbdan daha büyük bir(toplan değil bir dosya, mesela 5 gblık videoyu fat32 biçimli flaş belleğe atamayız) dosyayı atabileceğimiz anlamına gelir.
    Son yazdıklarınızdan çıkarımlarıma göre iki üç şey yazayım.Dvdde bad sektör varsa bu da crcye neden olabilir.Ya da dvddeki haritalar.
    Gerçi bad sectörlü dvdyi iso programlarıyla sorunsuz kopyalarsınız.Normal şekilde harddiske kopyalarsanız,bad sektörlü yer kopyalanmaz,kopyalama yarıda kalır.İşin içinden çıkamadım.

DVD den kopyalarken bad sector hatasıı almadım desem yalan olur. Any Reader programıyla kopyalarken bad sector hatası aldım ama kopyalama durdu. Bende dvdyi çıkarıp sildikten sonra tekrar taktım böyle bi kaç denemeden sonra kopyalama %100e ulaştı fakat winara çift tıklayıp açtığımda rar arşivi bozuk diyordu. Bende kopyalamayı tekrar baştan başlattım ve sorunsuz bir şekilde tamamı kopyalandı ve winrar arşivine çift tıkladığımda hata fala yoktu.Ben bu hatadan daha önce kurtuldum fakat şimdi o eski yöntem işe yaramıyor. Ne yapacağımı bilemiyorum?

• Dvd yazarken verbatim dvd+rw kullanırım.
    http://www.vatanbilgisayar.com/CD-DVD/verbatim-43488-dvd+rw-4x-4,7gb-10lu-cake-box/productdetails.aspx?I_ID=20773
    Bir de ashampoo burning studio kullanırım yazarken.
    https://www.ashampoo.com/tr/try/pin/3510/Burning_Software/Ashampoo-Burning-Studio-12
    Deneme sürümü indirip deneyebilirsiniz.Resimli olarak dvdyi doğrulatarak yazmayı gösterirdim ama dvd yazıcım perte çıktı ve dvdyle de artık işim olsun istemiyorum.
    Ben 1 terabayt 2.5 ya da 3.5''(inç) sabit harddisk(yani taşınabilir olmayan) satın almak ve harddisk kutusu(gavurlar hdd diyor) ikilisini yani kendimce muhteşem ikiliye geçmeyi düşünüyorum.
    Dvd devri geçti.1.5 belki de 2 senedir dvd arşivi yaparım.Bildiğim bir şey varsa, dvd ve dvd yazıcıları harbiden pahalı.Uzaktan bakınca ucuz gözükebilir.
    Tecrübelerime dayanarak şu kadarını söyleyeyim.harita gibi dvd okunmaz.Okunur diyen duygu sömürüsü yapar.Üzerine ülkemin haritası çizilen dvdler ,dvd kutusu alınmadı diye bilgi saklayan dvd olmaktan çıkıp ,kamyoncu dayıların haritası olup çıkmıştır.Uzun yol şoförleri harita diyede almaz.Nede olsa teknoloji gelişti.Ve navigasyon çıktı.
    Benden size tavsiye ,harddisk kutusu ve sabit disk satın alın.Yolunuza onlarla devam edin.200'e yakın dvd çekmiş birii olarak size nacizane tavsiyem.
    Çünkü çoğu insan bad sectorlü dvd yazdırıyor.Dur bir bakim.Şu programı kurayım deyince,program açılmıyor,ya da kurulmuyor.
    Bu adam bilse ki dvd bad sektörlü.Dvd doğrulama filan işkence.
    Her şeyden önce dvd arşivi yapacaksan çok vaktin olmalı.2x ya da 4x te tüm dvdlerimi çekmiş birisi olarak şunu söyleyebilirim.Dvd yazdırmak uzun ,zahmetli bir iş.Dvdnin bad sektörlü yazılması şans filan değildir.Bildiğin bir gerçektir.Çoğu dvd bad sektörlü yazılır.Bir yerlerdeki veri okunamazsa dvdde şaşırmamak gerekir.
    Her neyse konu fazla uzadı.Ben sabit harddisk + harddisk kutusu olayına geçeceğim elime para geçince.İster dediklerime kulak verirsiniz ,ister vermezsiniz.Yukarıda yazılanlar kendi görüşlerimden öte tecrübelerimdir.Mesela ben dvd arşivine başlayalıdan beri,dvdler bir türlü düşmedi.Oysaki düşmesi gerekir değil mi?
    Dvd yaparsanız hem eziyet,hem de dvd üreticileri boş yerden zenginletirsiniz.Şimdiki aklım olsaydı,sabit harddisk + harddisk kutusu olayına baştan girerdim.Harddisk bozulursa encase forensic ne güne duruyor?Başkasını bilmem ama benim skydrive hesabımda encase forensic ve arşivimde encase forensic var.
    Hem de bozuk harddisk alıp kartını değiştirse çoğu harddiskinin bozulduğunu zanneden insan,bir bakacak ki ,harddisk taş gibi çalışıyor.
    Kafa atan harddiskin kafasını değiştirmek bence zor bir şey değil.Harddisk kullanamadığım için bilemeceğim.Ama abim 18-19 senedir sanayi tipi buzdolabı üretiminde çalışıyor.Bende az çok bilirim bu işleri.Sanayi maceram vardır.Yaş 19 ama ,4-5 sene sanayide çalıştım ,lise sonrası gittim sanayiye filan fişmekan.
    Yani havada karada harddisk.Ama taşınabilir harddisklere oldum olası sıcak bakamadım.

• quote:

Dvd yazarken verbatim dvd+rw kullanırım.
    http://www.vatanbilgisayar.com/CD-DVD/verbatim-43488-dvd+rw-4x-4,7gb-10lu-cake-box/productdetails.aspx?I_ID=20773
    Bir de ashampoo burning studio kullanırım yazarken.
    https://www.ashampoo.com/tr/try/pin/3510/Burning_Software/Ashampoo-Burning-Studio-12
    Deneme sürümü indirip deneyebilirsiniz.Resimli olarak dvdyi doğrulatarak yazmayı gösterirdim ama dvd yazıcım perte çıktı ve dvdyle de artık işim olsun istemiyorum.
    Ben 1 terabayt 2.5 ya da 3.5''(inç) sabit harddisk(yani taşınabilir olmayan) satın almak ve harddisk kutusu(gavurlar hdd diyor) ikilisini yani kendimce muhteşem ikiliye geçmeyi düşünüyorum.
    Dvd devri geçti.1.5 belki de 2 senedir dvd arşivi yaparım.Bildiğim bir şey varsa, dvd ve dvd yazıcıları harbiden pahalı.Uzaktan bakınca ucuz gözükebilir.
    Tecrübelerime dayanarak şu kadarını söyleyeyim.harita gibi dvd okunmaz.Okunur diyen duygu sömürüsü yapar.Üzerine ülkemin haritası çizilen dvdler ,dvd kutusu alınmadı diye bilgi saklayan dvd olmaktan çıkıp ,kamyoncu dayıların haritası olup çıkmıştır.Uzun yol şoförleri harita diyede almaz.Nede olsa teknoloji gelişti.Ve navigasyon çıktı.
    Benden size tavsiye ,harddisk kutusu ve sabit disk satın alın.Yolunuza onlarla devam edin.200'e yakın dvd çekmiş birii olarak size nacizane tavsiyem.
    Çünkü çoğu insan bad sectorlü dvd yazdırıyor.Dur bir bakim.Şu programı kurayım deyince,program açılmıyor,ya da kurulmuyor.
    Bu adam bilse ki dvd bad sektörlü.Dvd doğrulama filan işkence.
    Her şeyden önce dvd arşivi yapacaksan çok vaktin olmalı.2x ya da 4x te tüm dvdlerimi çekmiş birisi olarak şunu söyleyebilirim.Dvd yazdırmak uzun ,zahmetli bir iş.Dvdnin bad sektörlü yazılması şans filan değildir.Bildiğin bir gerçektir.Çoğu dvd bad sektörlü yazılır.Bir yerlerdeki veri okunamazsa dvdde şaşırmamak gerekir.
    Her neyse konu fazla uzadı.Ben sabit harddisk + harddisk kutusu olayına geçeceğim elime para geçince.İster dediklerime kulak verirsiniz ,ister vermezsiniz.Yukarıda yazılanlar kendi görüşlerimden öte tecrübelerimdir.Mesela ben dvd arşivine başlayalıdan beri,dvdler bir türlü düşmedi.Oysaki düşmesi gerekir değil mi?
    Dvd yaparsanız hem eziyet,hem de dvd üreticileri boş yerden zenginletirsiniz.Şimdiki aklım olsaydı,sabit harddisk + harddisk kutusu olayına baştan girerdim.Harddisk bozulursa encase forensic ne güne duruyor?Başkasını bilmem ama benim skydrive hesabımda encase forensic ve arşivimde encase forensic var.
    Hem de bozuk harddisk alıp kartını değiştirse çoğu harddiskinin bozulduğunu zanneden insan,bir bakacak ki ,harddisk taş gibi çalışıyor.
    Kafa atan harddiskin kafasını değiştirmek bence zor bir şey değil.Harddisk kullanamadığım için bilemeceğim.Ama abim 18-19 senedir sanayi tipi buzdolabı üretiminde çalışıyor.Bende az çok bilirim bu işleri.Sanayi maceram vardır.Yaş 19 ama ,4-5 sene sanayide çalıştım ,lise sonrası gittim sanayiye filan fişmekan.
    Yani havada karada harddisk.Ama taşınabilir harddisklere oldum olası sıcak bakamadım.

Öncelikle şu harddisk kutusu olayıda nedir onu anlamdım. İkincisiyse bad sector dvd çizilince ortaya çıkıyor diye biliyordum o konuda biraz bilgi verebilirmisin. Benim oyun aldığım aldığım dvdcide bad sector hiç olmadı. Oda bende noro kullanyoruz. Benim yazdıklarımın çoğunda bad sector var. Acaba bu dvd rw den veya dvdnin markasıylamı alakalı. Taşınabilir harddisk alalı biraz oldu. 1TB Toshiba 210TL ye patladı. Sen daha ucuzada bulabilirsin. Neyse bad sectore rağmen Any Reader programıyla Far Cry 3 ün 2i partını kopyaladım. Kopyalamada hata verdiği anda kopyalamayı durdurup dvdyi çıkarıp siliyordum. Eğer biraz fazla beklersem Any Reader bozuk sektör var der ve kopyalama %100 olup bitse bile winrara çift tıkladığımda hata verirdi. Yani ben winrarı başarıyla kopyaladığımı düşünüyorum. Winar üzerinde çok oynama yaptım. Belkide dvdden yeniden kopyalamalıyım ve çıkartma yaparken antivüsü devre dışı bırakmalıyım.

• quote:

Orijinalden alıntı: BadNinja

Oyunu Tekrar İndirmem En İyi Çözümdür Hatalı Yada İndirirken Kopmalar Olursa Böyle Sonuçlar Ortaya Çıkar

Ben oyunu başka pcde torrentten indirip rarlayıp dvdye attım sonrada kendi pcme dvdden kopyaladım. En son çare herşeyi tekrar yeniden denemek gibi geliyor bana. Oyun toplam 3 part ve partların toplamı 9.53GB tekrar indirmem imkansız gibi birşey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BadNinja

CRC Hatası ;

quote:

Evet arkadaşlar bu konuyu açma gereği duydum
    Artık oyun sayfaları arasına defalarca crc hatasının çözümlerini yazmak yerine bu konuyu açmak daha mantıklı geldi
    Cyclic Redundancy Check(CRC) HATASI NEDİR?
    Arkadaşlar indirdiğimiz partın eksik olarak inmesiyle oluşan hataya crc hatası denir
    --------oyun--com da partlar(eski uploadlar hariç)209.715.200 bayt tan oluşur-204.800 kb da diyebiliriz.Ama dikkat edin sadece son part herhangi bir boyutta olabilir
    Crc hatası part indikten sonra ortaya çıkmaz,partları klasöre çıkartma işlemi sırasında ortaya çıkar
    Hata verdiği partın numarası çıkarma işlemi sırasında belli olur
    Yani indirdiğimiz partlar içinde eksik dosyalar oluştuğu için crc hatası ortaya çıkar
    Crc hatasına genellikle rar dosyalarında rastlanır
    Partları klasöre çıkarırken wrong password(crc )hatası şeklinde karşınıza gelir bu şifrenin yanlış olduğu anlamına gelmez eğer şifreyi yanlış yazmışsanız zaten hata ilk başta karşınıza çıkar
    CRC HATASI NEDEN ORTAYA ÇIKAR?
    Dediğim gibi indirdiğimiz partın eksik olarak inmesi yüzünden crc hatası ortaya çıkar
    -Eğer internet bağlantınızı,modeminizi resetlerseniz inmekte olan part eksik iner bu da crc hatasına sebebiyet verir
    -Eğer sizin haberiniz olmadan internet bağlantınız çeşitli sebeplerden dolayı giderse-bir saniye için bile gitse-bağlantı kesildiği için indirme işlemi iptal edilir böylece crc hatasıyla karşılaşılır
    -Crc hatası sadece internet bağlantısı kesildiği için oluşmaz,bilgisayarınızın oluşturduğu hatalardan dolayı da oluşabilir
    -Eğer ki bilgisayarınızda virüs varsa indirme işlemlerinde sorun çıkarabilir,crc hatasına sebep olabilir bu yüzden bilgisayarınızı güncel tutmaya çalışınız
    -Bazı programlar(firewall) crc hatasına sebebiyet verebilir
    -Harddisk ya da ramdeki bir sorun yüzünden de veri alış-verişinde sorun çıkararak crc hatası oluşabilir
    -Telefon hattınızda parazitlenme olabilir.Her indirdiğiniz veride bu oluyorsa telefon hattından kaynaklanıyor olabilir.Ahizeyi kaldırdığınızda cızırtı çıkıyorsa sorun olabilir.Ya da splitter kullanılmaması da bu hatayı meydana getirebilir
    CRC HATASI ÇÖZÜMLERİ NELERDİR?
    1-İlk olarak eğer indirdiğiniz partlar içinde crc hatası veren varsa;
    İndirdiğiniz partı onarmanız gerekmedir
    Adminimizin hazırladığı resimli anlatımı inceleyebilirsiniz
    Winrar ile Dosya Onarımı / Onarma Resimli Anlatım
    2-İndirdiğiniz partı alternatiflerinden tekrar indiriniz
    Genellikle indirdiğniz partlarda onarma işlemi işe yaramaz o yüzden hata veren partı tekrar indirmek zorundasınız 204.800 kb olana kadar.
    Hata aldığınız partı diğer alternatiflerinden indirmeniz tarafımdan tavsiye edilir.%90 bu seçenek işe yarar
    3-Kullandığınız sıkıştırma programınızın son sürüm olmasına özen gösterin
    Çözüm olarak winrarın son sürümüyle çıkarma işlemini yapmanız da tavsiye edilir
    Partları 7 zip sürümü ile klasöre çıkartarak crc hatasına çözüm bulabilirsiniz
    4-Hata veren partı başka bir bilgisayardan indirip kendi bilgisayarınıza atmalısınız
    Eğer önünüzdeki 3 seçenek işe yaramazsa bu en zor seçeneği kullanmalısınız
    Bilgisayarınız çeşitli sebeplerden dolayı hata veren partı tekrar tekrar indirsenizde hata verebilir
    Bunun sonucunda son çözüm olarak başka bir bilgisayardan hata veren partı tam olarak indiriniz ve kendi bilgisayarınıza atınız
    Bu seçenekler sayesinde crc hatası çözülmüş olur

Yani Çözüm Tekrar İndirmek

Daha önceden yine aynı şartlarda yükleyip oynamıştım oyunu. Sonrada sıkılıp silmiştim. Fakat şimdi o eski yöntemde işe yaramıyor. Tekrar indirmemekte kararlıyım en kötü ihtimal oyunu gidip cdciden alırım veya oyundan vazgeçerim.

• Dvdlerdeki bad sektör sadece çizikle alakalı değildir.Gerçi dvd çizilince ,dvdde kötü sektör oluştu demek ne kadar doğru bilmem ama,dvd yazılırken yanlış yazılabilir.Ki çok büyük ihtimaldir bad sektörlü dvd yazmak.İşin kötüsü farkına varmanız için dvdyi doğrulatarak yazmanız(dvd yazdırmadan önce dvd doğrulama ayarını yapmanız) gerekir.
    Ben yukarıda dvd devri geçti,dvd olayına girmek gereksiz diyorum.Ama dvdyle yola devam ederim diyorsanız ,bir şey diyemem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.