Şimdi Ara

Crea Receiver | Genel Konu | Sorularınızı bu konuya sorunuz. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
673
Cevap
5
Favori
108.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet aynı görüşteyim, sadece benim tv dan kaynaklanan görüntü kalitesi varsa onu bilemem.
    Bazı arkadaşlar zamanında bu kadar iyi olamaz, senin makine çok güzelleştirmiş görüntüleri demişti...
    quote:

Orjinalden alıntı: 0123456a

thai-fun bende crea almayı düşünüyorum, birşey sormak istiyorum;

konunun başında normal uydu alıcılardan %20 kadar fark ediyor demiştin hala bu görüştemisin,

benimde 32" lcd var eğer dediğin gibi ise almayı düşünüyorum...

• Thai-Fun...

İlgilendiğin için teşekkür ediyorum ve müsait oldunda cevaplaman için birşey daha sormak istiyorum...

Ben lcd yi yeni aldım uydu alıcı da kullanmıyordum,

Normal antenle lcd de devam etmek zor ve hoş değil, o sebeple uydu alıcı almak istiyorum,

Senin crea incelemeni görmeden önce aklımda seoul veya redline gibi markalar vardı (güncelleme olayından dolayı)

sonra lcd ler için yuv ve hdmı çıkışların daha iyi olduğunu öğrenince yuv çıkışlı next super plus serisini düşündüm,

senin yazıdan sonra crea düşündüm ama fiyat fazla geldi,

şimdi bir yerde 415 e crea buldum senin özel fikrini istiyorum, kart girişi, modül, ethernet gbi şeyler çokta önemli değil benim için sonuçta uyduya yeni geçiyorum

yazılım güncelleme konusunda crea ile sıkıntın oldumu güncelleme yaptın mı?

ne yapmalıyım, idarelik bir makine mi alayım, crea mı?

seoul .... 120 ytl
    next ..... 175 ytl
    redline... 230 ytl
    crea ......415 ytl

müsait olurda cevaplarsan cok memnun olurum...

• Merhaba,
    Bana sorarsan,HD olayını yaşamak için beklemek istemiyorsan CREA al.
    Ama sadece kaliteli ama HD olmayan bir alıcı ile de anten ile karşılaştırılamayacak kadar güzel görüntü alacağın kesin.
    Tabii birde şu var sıradan bir uydu alıcıya 230 ytl lere varan para vereceksen crea alman daha mantıklı olur. Zira kısa süre sonra asıl kaliteli ve daha pahalı bi uydu alıcıya geçeceksen bu alacağına,
    ne kadar az para verirsen o kadar az zarara girersin. Daha sonra eski alıcını işe yarar bir paraya satman da imkansızlaşabilir (HD ler daha yaygınlaşmış olacağı için).

Ben CREA ile birkez seri port üzerinden upgrade yaptım, geride başlığın ilk sayfalarında var.
    Son olarak bekleyebileceğin başka HD model alıcılarda, CREA da olmayıp ta senin mutlaka ihtiyacın olan bir özellik yoksa hiç düşünme beklemeden CREA yı al.
  • dene

Crea Receiver | Genel Konu | Sorularınızı bu konuya sorunuz.
  • yaşasın yeniden resim koyabiliyorummm
  • quote:

Orjinalden alıntı: Thai-Fun

Merhaba,
    Bana sorarsan,HD olayını yaşamak için beklemek istemiyorsan CREA al.
    Ama sadece kaliteli ama HD olmayan bir alıcı ile de anten ile karşılaştırılamayacak kadar güzel görüntü alacağın kesin.
    Tabii birde şu var sıradan bir uydu alıcıya 230 ytl lere varan para vereceksen crea alman daha mantıklı olur. Zira kısa süre sonra asıl kaliteli ve daha pahalı bi uydu alıcıya geçeceksen bu alacağına,
    ne kadar az para verirsen o kadar az zarara girersin. Daha sonra eski alıcını işe yarar bir paraya satman da imkansızlaşabilir (HD ler daha yaygınlaşmış olacağı için).

Ben CREA ile birkez seri port üzerinden upgrade yaptım, geride başlığın ilk sayfalarında var.
    Son olarak bekleyebileceğin başka HD model alıcılarda, CREA da olmayıp ta senin mutlaka ihtiyacın olan bir özellik yoksa hiç düşünme beklemeden CREA yı al.

çok teşekkür ediyorum, tavsiye ettiğin gibi ya en ucuzunu yada crea alacağım,

• 415 YTL' e crea hd uydu alıcısını nerede buldunuz acaba?
    link verirsenız sevinirim
  • Biraz araştırdımda fiyat 400ytl civarına gerilemiş gercekten.

http://www.burdavardir.com/crea-receiver-cr-u1000-hd-p3719.html

biraz daha beklemekte yarar var bende ocak gibi almayı düşünüyorum.sanırım 350 ytl civarına düşecektir.
  • Teknosada fiyatı 500 YTL ye düşmüşken almaya meyillenmiştim.Bir yandan da biraz daha sabret Ocak ayında fiyat 400 lere düşer belki daha yeni modeller çıkar diyordum ama bugünden 400 YTL fiyat beni iyice cezbetti şimdi.Mantığım bekle diyor,hislerim hemen al keyfini çıkar diyor.Elimde param hazır ama ben hazır değilim galiba
  • bu cihazı bu forumu takip ederek ankara teknosadan 500 ytl ye aldım. üzerinde 12.04.2007 tarihli yazılımla geldi. ayrıca bir yazılım yüklemedim.

evimde samsung slimfit 1080i televizyon var. tvnin hdmi girişi olmadığından dolayı komponent bağlantı yaptım. komponent bağlantı scarta göre daha belirgin, ancak nedense renkler daha soluk. bu solukluğu tvnin renk ve contrast ayarlarıyla gidermeye çalışıyorum.

cihazın kanal geçişleri biraz yavaş, özellikle türksattaki bir kanaldan eutelsattaki bir kanala geçerken geçiş süresi artıyor. Thai-Fun arkadaşın bahsettiği ısınma benim cihazda da var. kanal düzenleme menüsü çok kötü; kanal taşımak bir eziyet. kanalları yeniden adlandırmak ve kanalları spor, haber, sinema diye gruplandırmak maalesef mümkün değil. sadece favori listesi yapabiliyorsunuz. ön panelde ekranda kanal isimleri çok küçük olarak yazıyor ve türkçe karekter problemi var. cihazın EPG desteği var, ama nedense nazlanıyor, çoğu kanalın yayın programını hernedense göstermiyor. aynı problem sanırım altyazılı kanallar içinde geçerli, altyazı desteği olmasına rağmen "altyazı bilgisi bulunamadı" diyor. tüm bu eksiklikler umarım ilerleyen yazılımlarda giderilir.

cihazı almamdaki asıl amaç, eutelsat üzerinden modüllü ligtv aboneliğim dolayısıyla maçları hd kalitesinde izleyebilmekti. lakin ligtv hd yayınları şu an itibariyle sadece ticari ligtv abonelerine verilmekteymiş. ilerleyen tarihlerde elbette bireysel müşteriler için hd yayın yapılacak, tahminim farklı bir frekanstan ve ek ücret alınarak, umarım bu yayını sadece digitürkün kendi hd cihazını alanlarla sınırlandırmazlar.

şu an hd yayınları sadece eutelsatw3 üzerindeki şifresiz kanallardan izliyorum. onlarda dönüp dönüp aynı şeyleri yayınlıyorlar, ki baydı artık. :D
    velhasılı hd konusunda hevesimi aldım diyebilirim. en azından ulusal kanallarımız hd yayına başlayana dek.

cihazın fiyatının düşeceğini tahmin ediyordum, ama bu kadar çabuk beklemiyordum.

• sn murince

iyi günlerde kullanman dileğiyle, canlı HD yayınlar için yeni 19' Astra 1L deki şifresiz kanalları tavsiye edebilirim. 13' Hotbird çanağın varsa ayrı bir çanak koymadan mevcut LNB nin yanına ikinci bir LNB takıp almak mümkün. forumlarda nasıl yapıldığını görebilirsin.
    Bu kanalları alış durumunu forumda sormuştum gelen cevap aşağıda:

Alıntı:
    Orijinal Mesaj Sahibi mastor

Sn arkadaşlar,

1L deki Aşağıdaki şifresiz kanalları HD alıcı ile izleyebilen var mıdır?

Varsa yorumlarını rica ediyorum,

sonuca göre HD alıcı almayı düşünüyorum

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....

Astra 1L
    Freq.
    12722 H
    Pro Sieben Deutschland DVB-S2 - 8PSK
    MPEG-4/HD 22000-2/3

12722 H
    Sat. 1 Deutschland DVB-S2 - 8PSK
    MPEG-4/HD 22000-2/3

12722 H
    Astra HDTV promo DVB-S2 - 8PSK
    MPEG-4/HD 22000-2/3

12722 H
    Anixe HD DVB-S2 - 8PSK
    MPEG-4/HD 22000-2/3

hepsi hd cihaz ile geliyor

anixehd dizi ve spor vs veriyor
    promo adi üstünde zaten promo yayin reklam gibi

pro7 sat1 4:3 yayinda ekranda ortada duruyo uygun film vs olunca hd yayin yapio full ekran oluyo yani.

--------------------------------------------------------------------------------

TRIPLE DRAGON
    GBOX
    42D-30B arası uydular

• sevgili thai-fun

ben de dun 1080p toshiba aldım (37x3000pg) ve acilen uyduya geçmek istiyorum. şu anda hd yayın adam gibi izleyemeyecek olsam bile sd yayınlarda en iyi görüntüyü verecek reciever ı arıyorum ve galiba crea alacağım. siz ne dersiniz? bir de crea üzerinden hd lig tv izleyebildiniz mi?
  • şimdi baktım da maximum 1080i veriyor cihaz 1080p verebilen reciever var mı?
  • dreambox hd8000 nin 1080p verdiği söyleniyor ama 1080p yayın olacakmı ki?

link:

http://forum.donanimhaber.com/m_17316179/tm.htm

quote:

Orjinalden alıntı: Gri

şimdi baktım da maximum 1080i veriyor cihaz 1080p verebilen reciever var mı?
  • evet ben de şimdi onu gördüm ama 1000 € dan aşağı olmaz o sanırım crea alıcam

peki tek çanak ile hem hotbird hem eutelsat izleyebilir miyim?
    bir çanak da turksat için koyucam çünkü maximum 2 çanağa çıkabilirim
  • Dostum,
    Sana tüm mesajlarına cevap yazayım,
    Birincisi aynı tv de olduğu gibi 1080p olayı için kasmaya gerek yok çünki nasıl çok tartışıldığı ve genel olarak ortaya çıktığı gibi 1080p izleme mesafesi ve ekran ebadı ile farklı çıkıyorsa,
    uydu yayını da öyle 1080p inanılmaz bir bant genişliği işgal ediyor, bu yayını yapacaklarsa bile sanırım paralı ve çok pahalı olur.
    Evet 1080p veren (yani alıp verebilen) uydu alıcılar var ama sırf bu özellik için o kadar paraya değer mi sen karar ver.

Evet ben hotbird ile tek çanağa 2 lnb takarak eıtelsatı ve hotbird ü izliyorum. sorun yok, aparata bile gerek yok plastik klips ile bile bağlayabilirsin ikinci lnb yi, yeterki pozisyonu güzel ve iyi ayarlı olsun.
    Hatta astra da hotbird ile izlenebiliyorsa çok daha güzel olur ben bilmiyordum bunu önceden mastor arkadaşın dediğini doğru anladıysam astranın HD yayınları daha güzel olabilir.
    Ammaa lig tv ye gelince o eutelsatta ve sadece oradan modüllü üyelik olduğu için önceliğin kigtv ise ona yönelebilirsin.
    Umarım cevaplarım işine yarar, başka aklına gelen olursa burdayımmm

quote:

Orjinalden alıntı: Gri

evet ben de şimdi onu gördüm ama 1000 € dan aşağı olmaz o sanırım crea alıcam

peki tek çanak ile hem hotbird hem eutelsat izleyebilir miyim?
    bir çanak da turksat için koyucam çünkü maximum 2 çanağa çıkabilirim

• Thai-Fun dostum.

Şu Astra 1L uydusundaki HD olan SAT1,RTL ve PRO7 kanallarını bir deneyebilirmisin.Yayın kalitesi hangi düzeyde ve rahat alabiliyormusun....
    Sanırım senden başkası da bunu deneyemeyeceği için senden rica ediyorum.

Teşekkürler
  • Resim daha açıklayıcı olabilir.
    Astra LNB si Eutelsat LNB nin ters tarafında olacak

Crea Receiver | Genel Konu | Sorularınızı bu konuya sorunuz.
  • Aklıma soktun, şimdi bide astra için aynı çanağa 3. lnb mi takacağım galiba, şaka bir yana oluyor mu acaba gerçekten ???
    quote:

Orjinalden alıntı: gladiator34

Thai-Fun dostum.

Şu Astra 1L uydusundaki HD olan SAT1,RTL ve PRO7 kanallarını bir deneyebilirmisin.Yayın kalitesi hangi düzeyde ve rahat alabiliyormusun....
    Sanırım senden başkası da bunu deneyemeyeceği için senden rica ediyorum.

Teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.