Şimdi Ara

Creative SB Z Ses Kartı Ailesi İncelemesi, Güncel Driverlar, Ayarlar, İpuçları [ANA KONU] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
836
Cevap
33
Favori
43.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    75 € işte kaç dolara karşılık geliyorsa bu sabittir değişmez kurlar değişir sadece.
  • Kartı 1 hafta önce Vatan Bilgisayardan almıştım, dün Asus DSX ile değiştirdim. Z oyun ve film konusunda oldukça iyi, bir çok ekstra özelliği olan kaliteli bir kart fakat; Müzik konusunda ciddi anlamda sınıfta kalıyor. DSX, Z'nin yarı fiyatına satılan bir kart ama müziksel başarımda Z'den çok daha üstün. Eğer ki müzik ağırlıklı düşünüyorsanız, kesinlikle Asus'un kartlarını tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deeply_

Kartı 1 hafta önce Vatan Bilgisayardan almıştım, dün Asus DSX ile değiştirdim. Z oyun ve film konusunda oldukça iyi, bir çok ekstra özelliği olan kaliteli bir kart fakat; Müzik konusunda ciddi anlamda sınıfta kalıyor. DSX, Z'nin yarı fiyatına satılan bir kart ama müziksel başarımda Z'den çok daha üstün. Eğer ki müzik ağırlıklı düşünüyorsanız, kesinlikle Asus'un kartlarını tavsiye ederim.

Bu yorumunuz çok şaşırttı beni
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bir Acayip Adamm

Bu yorumunuz çok şaşırttı beni

Banada öyle geldi, Asusun üst düzey anakartlarındaki ses yongaları bile gene asusun ses kartları ile yarışabildiğini gördüm testlerde.
  • Yanlış anlaşılmak istemem, şu ana kadar körü körüne hiç bir markanın fanı olmadım o bakımdan anlaşılmasın ki Asus'u övüyorum, kesinlikle öyle bir amacım yok başta bunu belirtmek isterim. 1 hafta Z'yi kullandım başta oyun olmak üzere dizi ve sinema tutkunları için biçilmiş kaftan. Bu konularda Dsx'den daha iyi. Ama ne zaman ki olay müzik dinlemeye geliyor; Hangi ayarlar yapılırsa yapılsın crystalvoice özelliği sayesinde canlı fakat doğallıktan uzak ve yapay, ki bence surround'ı müzik dinlerken kullanmak benim için oldukça yanlış neden derseniz, sese belli bir echo katıyor ve sesi çevresel yayayım derken daha yapay bir hale getiriyor. Yineleyeceğim yine; (Hangi ayarlar yapılsın) vokaller başarısız, özellikle türkü vb... dinliyorsanız doğallıktan çok uzak, yapay ve geri planda diyebilirim. Enstrümanlar vokallare göre biraz daha iyi ama yetersiz vokal kötü olduktan sonra zaten enstrüman iyi de olsa herhangi bir anlamı kalmaz ama Z ne yazık ki bunuda sağlayamıyor. Bass vurumları yerinde tek beğendiğim noktası bu oldu ama bass tartımı vokalleri ve enstürmanları geri plana atıyor hiç bir şekilde iyi dengelenememiş bir vaziyette bu durum belli bir zaman sonra baş ağrıtmaya başlıyor. Bass'ı iyi dedim ama buna rağmen ne dubstep ne de techno trance vb... müzik tarzlarından hiç bir şekilde keyif alamadım ki bunu her müzik dalı için uyarlayabilirim. DSX ortalama bir oyuncu kartı buna rağmen müzik dinlemekten aşırı derecede keyif alıyorum. Çok çok iyi dengelenmiş o bakımdan müzik zevkinizi ve tutkunuzu çok daha fazla katlıyor. Amacım kesinlikle kartı kullananlara karşı muhalif bir tavır sergilemek değil. Tamamen kendi kişisel düşüncelerim.

• Tabiki hocam olabilir ne demek, herkesin görüşlerine saygımız var biz şimdi farklı kartla denemediğimiz için bilemiyoruz yarın öbürgün deneyip bakarız duruma.
  • quote:

Yanlış anlaşılmak istemem, şu ana kadar körü körüne hiç bir markanın fanı olmadım o bakımdan anlaşılmasın ki Asus'u övüyorum, kesinlikle öyle bir amacım yok başta bunu belirtmek isterim. 1 hafta Z'yi kullandım başta oyun olmak üzere dizi ve sinema tutkunları için biçilmiş kaftan. Bu konularda Dsx'den daha iyi. Ama ne zaman ki olay müzik dinlemeye geliyor; Hangi ayarlar yapılırsa yapılsın crystalvoice özelliği sayesinde canlı fakat doğallıktan uzak ve yapay, ki bence surround'ı müzik dinlerken kullanmak benim için oldukça yanlış neden derseniz, sese belli bir echo katıyor ve sesi çevresel yayayım derken daha yapay bir hale getiriyor. Yineleyeceğim yine; (Hangi ayarlar yapılsın) vokaller başarısız, özellikle türkü vb... dinliyorsanız doğallıktan çok uzak, yapay ve geri planda diyebilirim. Enstrümanlar vokallare göre biraz daha iyi ama yetersiz vokal kötü olduktan sonra zaten enstrüman iyi de olsa herhangi bir anlamı kalmaz ama Z ne yazık ki bunuda sağlayamıyor. Bass vurumları yerinde tek beğendiğim noktası bu oldu ama bass tartımı vokalleri ve enstürmanları geri plana atıyor hiç bir şekilde iyi dengelenememiş bir vaziyette bu durum belli bir zaman sonra baş ağrıtmaya başlıyor. Bass'ı iyi dedim ama buna rağmen ne dubstep ne de techno trance vb... müzik tarzlarından hiç bir şekilde keyif alamadım ki bunu her müzik dalı için uyarlayabilirim. DSX ortalama bir oyuncu kartı buna rağmen müzik dinlemekten aşırı derecede keyif alıyorum. Çok çok iyi dengelenmiş o bakımdan müzik zevkinizi ve tutkunuzu çok daha fazla katlıyor. Amacım kesinlikle kartı kullananlara karşı muhalif bir tavır sergilemek değil. Tamamen kendi kişisel düşüncelerim.

hocam şu vokallerle başlayan cümlenize katılıyorum doğallıktan uzak, yapay ve geri planda.. bende Z yi kullandım ama müzikde çok tatminsiz iade ettim anında. Z5500 kullanıcısıyım onboardda müziğe yaptığım ayar ile ses olsun bas olsun çok tatminkar ses kartını buna + katmayı düşündüğüm için almıştım 310tlye ama değmez. burdaki arkadaşlar amazon kampanyası ile ucuza aldıkları için onlara sıkıntı yok:) O önerdiğiniz asusu bende geçen ay düşünüyodum başka bir forumda araştırma yapılmış ama incelemeyi yapan optikde 2 kanal olduğu için filmlerde 5+1 sesi alamazsın dedi bende kararsız kaldım. not: arkadaşlar yorumlarımı fiyat olarak yaptığım için yanlış anlamayın arkadaşımda 34.99$ ye almıştı Zyi 35 dolarda bedava denilebilir o fiyattan almak vardı :)

• quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

Tabiki hocam olabilir ne demek, herkesin görüşlerine saygımız var biz şimdi farklı kartla denemediğimiz için bilemiyoruz yarın öbürgün deneyip bakarız duruma.

Hocam bugün bir arkadaştan sb-z kartını almak üzereyim.
    Anakartım m-atx asrock h81m dgs ekran kartım çift fanlı hd 7850.Şimdi açıp baktım kasaya sığar mı emin değilim.
    Şayet sığsa bile fanlarla bir temas olabilir gibi geliyor.Fikrinizi alabilir miyim?
  • Bir Acayip Adamm B kullanıcısına yanıt
    Oraya koymadan bilinemez, benim anakartta da ekran kartının üstünde dip dibe duruyorlar şuan bir sıkıntı yok ama fanların önünde olunca hava akışını da sekteye uğratabilir biraz.
  • quote:

Oraya koymadan bilinemez, benim anakartta da ekran kartının üstünde dip dibe duruyorlar şuan bir sıkıntı yok ama fanların önünde olunca hava akışını da sekteye uğratabilir biraz.

Evet hava akımı sıkıntı olacak zaten kasamda iyi bir hava akımı olduğu söylenemez.

Creative SB Z Ses Kartı Ailesi İncelemesi, Güncel Driverlar, Ayarlar, İpuçları [ANA KONU]

Resimde gördüğünüz gibi arada pek mesafe yok ama bunları üretirken bu tarz sıkıntıları hesaplamışlardır diye düşünüyorum bir bakımdan.
    Ekran kartı da küçük sayılmaz çift fanlı.Yani kesinlikle temas edecek gibi görünüyor.Ya neden bu pcı-e yi daha alta yapmazlar
    Creative SB Z Ses Kartı Ailesi İncelemesi, Güncel Driverlar, Ayarlar, İpuçları [ANA KONU]

• quote:

quote:

Evet hava akımı sıkıntı olacak zaten kasamda iyi bir hava akımı olduğu söylenemez.

Resimde gördüğünüz gibi arada pek mesafe yok ama bunları üretirken bu tarz sıkıntıları hesaplamışlardır diye düşünüyorum bir bakımdan.
    Ekran kartı da küçük sayılmaz çift fanlı.Yani kesinlikle temas edecek gibi görünüyor.Ya neden bu pcı-e yi daha alta yapmazlar

Dostum seninki gene iyi bende üst düzey yeni bir anakart var, alttaki ekran kartı ile çakışıyor hiç takamıyorum üstteki ise dibine geliyor. :) Açıkçası bende şaşırdım bu nasıl düşünülmez diye.

• quote:

quote:

quote:

Dostum seninki gene iyi bende üst düzey yeni bir anakart var, alttaki ekran kartı ile çakışıyor hiç takamıyorum üstteki ise dibine geliyor. :) Açıkçası bende şaşırdım bu nasıl düşünülmez diye.

Sende pcı exp slotu boldur, tak uzağından birine gitsin tabi slı cf filan yapmıyorsan

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk_serdar

http://www.amazon.co.uk/Blaster-Performance-Headphone-Beamforming-Microphone/dp/B009RPQA2G/ref=pd_sim_147_5?ie=UTF8&refRID=1NSNA5XJXCXS03PBRSA0
    fiyatı uygunmu acaba şuan sipariş verilebilir mi indirim beklenmeli mi ?

60 dolar olunca uygun olur :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denemekte fayda var tabii ama muhtemelen uyum sağlayacaktır . Çünkü Z kısa bir ses kartı. Ben Z'yi çıkartıktan sonra aynı yere DSX uzun geldiğinden takamamıştım. Farklı bir PCI-E slotuna takmak zorunda kaldım o bakımdan.
  • quote:

Denemekte fayda var tabii ama muhtemelen uyum sağlayacaktır . Çünkü Z kısa bir ses kartı. Ben Z'yi çıkartıktan sonra aynı yere DSX uzun geldiğinden takamamıştım. Farklı bir PCI-E slotuna takmak zorunda kaldım o bakımdan.

İşte bende tek bir boş slot var o da çok yakın ekran kartı iri birbirine yapışık olacak büyük ihtimal.Havayı da direk ses kartına üfleyecek
  • quote:

Yanlış anlaşılmak istemem, şu ana kadar körü körüne hiç bir markanın fanı olmadım o bakımdan anlaşılmasın ki Asus'u övüyorum, kesinlikle öyle bir amacım yok başta bunu belirtmek isterim. 1 hafta Z'yi kullandım başta oyun olmak üzere dizi ve sinema tutkunları için biçilmiş kaftan. Bu konularda Dsx'den daha iyi. Ama ne zaman ki olay müzik dinlemeye geliyor; Hangi ayarlar yapılırsa yapılsın crystalvoice özelliği sayesinde canlı fakat doğallıktan uzak ve yapay, ki bence surround'ı müzik dinlerken kullanmak benim için oldukça yanlış neden derseniz, sese belli bir echo katıyor ve sesi çevresel yayayım derken daha yapay bir hale getiriyor. Yineleyeceğim yine; (Hangi ayarlar yapılsın) vokaller başarısız, özellikle türkü vb... dinliyorsanız doğallıktan çok uzak, yapay ve geri planda diyebilirim. Enstrümanlar vokallare göre biraz daha iyi ama yetersiz vokal kötü olduktan sonra zaten enstrüman iyi de olsa herhangi bir anlamı kalmaz ama Z ne yazık ki bunuda sağlayamıyor. Bass vurumları yerinde tek beğendiğim noktası bu oldu ama bass tartımı vokalleri ve enstürmanları geri plana atıyor hiç bir şekilde iyi dengelenememiş bir vaziyette bu durum belli bir zaman sonra baş ağrıtmaya başlıyor. Bass'ı iyi dedim ama buna rağmen ne dubstep ne de techno trance vb... müzik tarzlarından hiç bir şekilde keyif alamadım ki bunu her müzik dalı için uyarlayabilirim. DSX ortalama bir oyuncu kartı buna rağmen müzik dinlemekten aşırı derecede keyif alıyorum. Çok çok iyi dengelenmiş o bakımdan müzik zevkinizi ve tutkunuzu çok daha fazla katlıyor. Amacım kesinlikle kartı kullananlara karşı muhalif bir tavır sergilemek değil. Tamamen kendi kişisel düşüncelerim.

Fetalitide X-fi cmss , crystalizer, svm ve eax hepsi kapatılabiliyor. Z de de bu ayarların olması lazım. Hepsini kapatmana ragmen mi derinlik efektleri koyuyor ses kartı ?

• Ses kartını kurdum fakat kontrol panelindeki speakerd headpfones bölümünden speakersi (ve stereo 2.1 i seçiyorum) seçtiğimde hoparlörümden ses gelmiyor.
    Headphonesi seçtiğimde ses alıyorum.Neden böyle acaba? @MühendisMurat
  • quote:

Ses kartını kurdum fakat kontrol panelindeki speakerd headpfones bölümünden speakersi (ve stereo 2.1 i seçiyorum) seçtiğimde hoparlörümden ses gelmiyor.

Taktığın yer doğru mu ? girişlere iyi bak. Ortadaki girişe tak.
  • quote:

quote:

Ses kartını kurdum fakat kontrol panelindeki speakerd headpfones bölümünden speakersi (ve stereo 2.1 i seçiyorum) seçtiğimde hoparlörümden ses gelmiyor.

Taktığın yer doğru mu ? girişlere iyi bak. Ortadaki girişe tak.

Pardon ya dikkat etmemişiz 2. ye takmışız
    Hem kulaklığı hem hoparlörü aynı anda takarak kullanabiliyoruz.Yani kulaklığı speakerin kumandasına bağlamamıza gerek kalmadı bu çok iyi oldu.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.