Şimdi Ara

Creative SB Z Ses Kartı Ailesi İncelemesi, Güncel Driverlar, Ayarlar, İpuçları [ANA KONU] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
836
Cevap
33
Favori
43.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benim anladığım kadarıyla Sb z oyun ağırlıklı bir ses kartı ayrıca z 623 de.
    Creative Sound Blaster X-Fi Titanium HD almayı düşünüyorum. Bunun daha memnun edeceğini düşünüyorum sizce z mi titanyum hd mi ?
  • hitman kullanıcısına yanıt
    Doğrudur oyunda daha iyi diyorlar zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizmir02

Arkadaşlar benim anladığım kadarıyla Sb z oyun ağırlıklı bir ses kartı ayrıca z 623 de.
    Creative Sound Blaster X-Fi Titanium HD almayı düşünüyorum. Bunun daha memnun edeceğini düşünüyorum sizce z mi titanyum hd mi ?

Z623'ün oyunla bir alakası yok normal bir hoparlör, oyuna özel hoparlörde görmedim ayrıca.

Ayrıca 70 80$'lık bir kartı 235$'lık kart ile karşılaştırmamızı beklemiyorsunuz herhalde.

Şuan satılmıyor herhalde kart, eski sanırım.

http://asia.creative.com/p/sound-blaster

Şu listedekilerden almaya bakın, özellikle W10 desteği olanlardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 5 Ekim 2015; 0:55:00 >

• hd titanium 70 dolarlık bir kart değildir. 380 dolar eski fiyatı sayılır.
    http://www.amazon.com/Creative-Blaster-Titanium-Internal-SB1270/dp/B0041OUA38/ref=aag_m_pw_dp?ie=UTF8&m=A15ZYHF9IAJH8P

şuan tanıtımı için ayrı bir site açılmışbakınız.

http://www.soundblaster.com/products/Sound-Blaster-X-Fi-Titanium-HD.aspx
    Powered by Sound Core3D™
    Premium Sound Blaster quality
    Featuring High-Fidelity audio performance with the Digital-Analog (D/A), Analog-Digital (A/D) converters, together with a signal-to-noise ratio (SNR) of 122dB with 0.001% (THD) distortion, the Sound Blaster X-Fi Titanium HD is the ideal choice for the demanding audiophile.
    THX® TruStudio Pro™ technologies
    Audiophile components
    The Sound Blaster X-Fi Titanium HD features high quality components offering audiophile-grade performance, designed to eliminate noise, while dramatically improving sound field dynamics in the high and mid tones.
    Voice enhancement and clarity technology
    Superior headphone experience
    Enjoy pristine audio in private anywhere with the superlative headphone output featuring an amazing 115dB, 24-bit/96kHz support in High-Definition (HD) quality sound for original playback.
    Voice enhancement and clarity technology
    Personalize your sound with upgradeable components
    For the discerning music listener, you can personalize your listening experience with the swappable OP-amp sockets on the sound card to tailor sound to the way you want it.
    Dolby Digital Live encoding
    THX TruStudio Pro for unprecedented audio realism
    The ground-breaking THX TruStudio Pro sound effects will transform your experience into a true High-Definition (HD) multimedia emotional journey.
    Windows 7 compatible
    Hardware accelerated EAX 5.0 for ultimate gaming audio
    Hardware-powered 3D positional audio and EAX 5.0 effects provide stunning audio realism over both headphones and speakers without affecting your frame-rates.
    Windows 7 compatible
    Pristine audio recordings with ultra low latency
    ASIO recording support with latency as low as one millisecond and minimal CPU load for precise audio recordings.
    Windows 7 compatible
    Immersive digital home entertainment
    Dolby Digital and DTS encoding enable a simple one-step single-cable connection to home entertainment systems with included optical cables, for compelling surround sound.
    Windows 7 compatible
    Works with Windows 8
    We have updated audio drivers that will allow you to enjoy the ultimate in Sound Blaster performance in Windows 8.
    Technical Specifications

General
    Digital Audio Converter (DAC): TI Burr-Brown PCM 1792A
    Signal to Noise Ratio (SNR) (20kHz Low-pass filter, A-Wgt): 122dB
    Maximum Playback Quality: 5.1 : Up to 96kHz
    Stereo: Up to 192kHz
    Frequency Response @96kHz: Front Channel Out : 10Hz to 90kHz
    Headphone (330Ohms): 10Hz to 46kHz
    Headphone (33Ohms): 10Hz to 46kHz
    16-bit to 24-bit Playback Sample Rates: 8,11.025,16, 22.05, 24, 32, 44.1, 48, 96, 192 (kHz)
    16-bit to 24-bit Recording Sample Rates: 8,11.025,16, 22.05, 24, 32, 44.1, 48, 96 (kHz)
    Maximum Recording Quality: Up to 24-bit/96kHz
    I/O Connectivity: Headphone : 1x 3.5mm jack
    Line Out: RCA with combo S/PDIF in
    Optical Out: S/PDIF
    Microphone In: 1x 3.5mm jack
    Line In: RCA (L / R)
    Amplified Headphone Output: Up to 300 ohms
    Swappable Op-Amps: Yes
    Up-mixing of Stereo to Multi-Channels: Yes

Technology
    Audio Technology: THX® TruStudio Pro™
    Speaker/Headphone Switch: No
    Dolby Digital Live: Encoding
    Scout Mode™: No
    Environmental Audio eXtensions: EAX Advanced HD 5.0
    Max. 3D Voices: 128
    ASIO Support at
    16-bit/44.1kHz
    16-bit/48kHz
    24-bit/44.1kHz
    24-bit/48kHz
    24-bit/96kHz
    with direct monitoring

Platform
    Compatible With: PC – PCIe x1 Connection

Minimum Operating System
    Windows: Windows® 7
    Windows 8®

Müzik performansı eniyi ses kartı hala bu kart. Biraz araştırın.

Ayrıca müzik hoparlörü oyun hoparlörü yok demişsiniz . Çok ilginç bir iddia. Olmaz olur mu ? En basitinden logitech z50 için bile adam ne testler yapmış ve sonuç olarak müzik için iyi bir seçenek olmadığını bisürü rakamla ifade etmiş örn :
    Spectrum Analyzer Pro ile yapılan ölçümlerde 7 farklı müzik türü üzerinden bir değerlendirilme yapılmıştır. (düşük hz değerleri bas, yüksek hz değerleri tiz sesleri gösterir.)
    1. Tool grubunun Wings Part 2 şarkısı rock-metal türü olarak ele alınmıştır. Nwz-e373’ün eq ayarları kapatılmış iken: 60 Db civarında bir ses üretmekte, bas frekanslarda oldukça yoğunlaşan hoparlörün 160 Hz’den aşağı inemediğini ve bas ağırlıklı şarkılarda tiz seslerin oldukça perdelendiğini görmekteyiz.
    Yine Tool’un The Pot adlı parçası pop-metal türü olarak ele alınmıştır; bu şarkı ile yapılan gözlemlerde, en üst değer 4.5 kHz (4500 Hz) olarak ölçülmüştür. Ancak, Vokal sesleri (kabaca 1000-3000 Hz arası) yine bir perde arkadasından dinliyormuş izlenimi vermektedir.
    2. Rolling Stones grubunun As tears go by şarkısı, pop-rock türü olarak değerlendirilmeye alınmıştır. Bu şarkıda hoparlörler maksimum 6.5 kHz frekansnda ses üretebilmiştir.
    [Aynı şarkı Dell Inspiron n5110 dizüstü hoparlörlerinden 4 kHz seviyesinde stabil bir ses sunmaktadır; eq ayarlarıyla tizleri artırdığımızda hoparlörler 4 kHz üzerindeki seslerde cızırdamaya başlamıştır.]
    3. Johnny Cash’in Hey Porter şarkısı Country müzik türünün güzel bir örneği iken, hoparlörün bas sesleri yoğun olarak verdiğini görüyoruz; 100 Hz civarına kadar inen koparlör, 3 Khz frekans bandına kadar ilerleyen sesleri verebilmektedir.
    Johnn Cash’in daha üst perdeden söylediği Cry, Cry, Cry şarkısında daha başarılı bir performans alınabildiği görülmekte. Mid tonlarda genellikle 2 kHz civarında seslere sahip şarkıda vokal boğulmazken bu sefer de tiz seslerin alınamadığı görülmekte.
    4. Türkçe Pop-rock türünde Luxus’un Sistematik Bebeğim şarkısı değerlendirilmiştir; hoparlörün yoğun olarak bas sesleri güçlü verdiği, vokalin geri planda kaldığı ve özellikle klasik gitarın kullanıldığı kısımlarda gitarı duymak için oldukça zorlanılmakta. 7 kHz’e çıkan ses frekansıyla şarkıda aslında vokalin ön planda olması gereken kısımlar varken, Logitech z50 ile şarkıyı dinledikten sonra şarkıyı başka bir hoparlör ya da kulaklıkla dinlerken ne kadar çok enstrümanın hiç duyulmadığı hoparlörün ses karakteristiğiyle ilgili önemli bir gösterge.
    5. Sultana’nın Hümanizm şarkısı hip-hop müziğe bir örnek olarak kullanılmıştır; Hoparlörden alınan ses tepe (peak) değerler harici 3 kHz’i geçmemiştir. Oysa 6 kHz seslerin duyulması gerekirdi. Aynı sanatçının Kuşu Kalkmaz şarkısında ise arkadaki tef seslerinin azalması ile düşük frekansların yoğunlunun azaldığını ve şarkıcının daha üst perdeden söylemesi ile 6 kHz sesler duyulabilir olmakta. Ancak hoparlörün bu müzik türünde yeterli performans gösterdiğini kişisel olarak söyleyebilirim.
    6. Saltuk Erginer’in Aşk şarkısı elektronik pop şarkı türünde değerlendirilmiştir; şarkıcının pes (alt perde) söylediği şarkı, arkada enstrüman yokken oldukça başarılı bir şekilde hoparlörden çıkarken, özellikle elektronik tizlerin yoğunlaştığı kısımlarda sesler birbirine karışmakta, vokal seslerinin bazen anlaşılamaz hale geldiği görülmektedir.
    7. Pop türünde Kesmeşeker’in Benim Adım Ne adlı şarkısı değerlendirilmiştir. Bateristin bol bol zile vurduğu şarkıda, seslerin daha kolay ayırt edilebildiğini söylemek kişisel bir gözlem ancak yine vokalin enstrümanların yoğun olduğu (özellikle yüksek frekans ses üreten) kısımlarda netliğini kaybettiği söylenebilir.

Son değerlendirme:
    Hoparlör taşınabilir cihazlarla kullanılmak üzere tasarlanmış; üretebildiği ses şiddeti (gürültü seviyesi/desibel) ile ofiste ya da elektrik prizi olan bir yerde telefondan ses almak gayet keyifli keza ufak yapısından beklenmeyecek bir ses seviyesi sunuyor ancak sesin kalitesi neredeyse sadece bas odaklı ki bu da hedeflenen müşteri profilinin laptop ve telefon hoparlörleri yerine bu hoparlörü kullanacağı düşünüldüğünde ürünün pazar konumlanması için mantıklı.
    Klasik müzik gibi türlerde ya da vokal ağırlıklı pop müziklerde basa kayan bir ses sunması pek rahatsız etmemekte, üstelik 10-15 m2 odalarda sesin tüm odayı doldurduğu yanılgısı yaratmakta. Ancak bir senfoniyi bu hoparlörle dinlerken her enstrümanı duyamayacağınız da ortada. Hoparlörlerin hepsi aynı tiz ve bas değerlri sunuyor mu ?
    Demek ki bal gibi de müzik hoparlörü ve oyun hoparlörü varmış.

Z623'ün bass ağırlıklı , tizlerde ise başarısız olduğnu söyleyen bidünya forum var örnek :
    http://forum.donanimhaber.com/m_48306351/tm.htm
    Pc de müziğin bas ve tiz değerlerini en iyi şekilde almak için önerim : Creative Gigaworks T3
    http://akakce.cubecdn.net/creative/creative-gigaworks-t3-x.jpg

Logitech z623 Müzik için iyi bir seçim değildir.Ama kıyaslama yapmayan bilmez bunu, yüksek sese basa aldanır. ben de de var satıyorum ve gigworks t3 almayı düşünüyorum .
    Ses kartı tavsisyesi konusunda hala kullanan birinin cevaplamasını bekliyorum :
    Creative Sound Blaster X-Fi Titanium HD mi yoksa z mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizmir02 -- 5 Ekim 2015; 5:25:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: denizmir02

hd titanium 70 dolarlık bir kart değildir. 380 dolar eski fiyatı sayılır.
    http://www.amazon.com/Creative-Blaster-Titanium-Internal-SB1270/dp/B0041OUA38/ref=aag_m_pw_dp?ie=UTF8&m=A15ZYHF9IAJH8P

1) 70 Dolarlık olan SB Z

2) Yok demedim " oyuna özel hoparlörde görmedim ayrıca." dedim.

Denemiş biri umarım gelir görür mesajınızı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 5 Ekim 2015; 11:23:37 >

• Arkadaşlar İstanbul Beylikdüzünde veya Beylikdüzü yakinlarinda elindeki ses kartini satmayi düşünen arkadaşlar lütfen benimle irtibata geçsin.. Ürünün KESİNLİKLE para vermeye değer olmasi gerekiyor.. Sorunsuz tamir onarim görmemiş olmasi lazim ve Kutu parça eksiğinin olmamasi önemli..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ztalan

PCI-E denilen yuva bazı anakartlarda ekran kartı dibinde olabiliyor. Bu yüzden kartı boş olan 2. ekran kartı yuvasına da takabilirsiniz tam uyumlu soketlerdir, sorunsuz çalışır. Bu arada benim kartta kargonun teslim şubesinde bekliyor. Kulübe üye yapabilirsin.

hocam bende görüldüğü üzere hemen altında ekran kartı var , ekran kartını geçtim orda sogutucu blok var....

Creative SB Z Ses Kartı Ailesi İncelemesi, Güncel Driverlar, Ayarlar, İpuçları [ANA KONU]

Bugün ZX aldım bende daha elime geçmedi kargoda , oraya takamayacağıma göre burda hangisine takıcam ?? GİGABYTE yazısının hemen altındakine mi ?

Creative SB Z Ses Kartı Ailesi İncelemesi, Güncel Driverlar, Ayarlar, İpuçları [ANA KONU]

Birde yıllardır audigi2zs ve thx 550 kullanıyorum umarım oyunlarda falan ses farkı olur yoksa boşu boşuna aldık demektir...

• Devian kullanıcısına yanıt
    Burada takılabilecek tek yer Ultra Durable'in hizasındaki yer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

Burada takılabilecek tek yer Ultra Durable'in hizasındaki yer.

yok hocam araştırıdım biraz altındakilerede takılabiliyormuş.Bende tam seni etiketlicektim de sen benden de az biliyorsun gibi Altındakilerede takılabiliyormuşda hangisine..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devian

yok hocam araştırıdım biraz altındakilerede takılabiliyormuş.Bende tam seni etiketlicektim de sen benden de az biliyorsun gibi Altındakilerede takılabiliyormuşda hangisine..

Ben duymadım daha önce, en alttaki hariç diğerlerini dene o zaman ilk kısım girdikten sonra diğer ufak kalan kısımda büyüğe girecek herhalde.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Devian

Ben duymadım daha önce, en alttaki hariç diğerlerini dene o zaman ilk kısım girdikten sonra diğer ufak kalan kısımda büyüğe girecek herhalde.

EX4 lerde de çalışıyormuş...

http://www.tomshardware.co.uk/forum/276450-28-will-pcie-sound-card-pcie-slot-sound-card
    http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2843313/sound-card-pcie-slot.html

edit: hatta EX16 larda da çalışırmış. En alttaki pci hariç bütün pciex slotları oluyor anladıgım kadarı ile..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 29 Ekim 2015; 22:10:08 >

Zaten dedim ya eğer uzun PCI E'lerde çalışırsa girişi uygun olan hepsinde çalışır, fark yok. Fark sadece CF, SLI yaparken.
  • quote:

Zaten dedim ya eğer uzun PCI E'lerde çalışırsa girişi uygun olan hepsinde çalışır, fark yok. Fark sadece CF, SLI yaparken.

Evet öylemiş teşekkürler ha bu arada okudum güzel bir konu olmuş yalnız şurda bir yanlışlık var Z ve Zx (ve ZXR) arasında desibel farkı var geri kalan bütün özellikler ve tek. aynı demişsiniz ama çok çok önemli bir fark var arada ZX ve ZXR Nichicon Fine Gold serisi kapasitör kullanıyor.. hi-end müzik sistemlerinde görebileceğiniz kapasitörler.Z serisinde ise ucuz kapasitör kullanılmış Fujicon gibi.Kendi müzik sistemimin kapasitörleri ile uğraştıgım için biraz biliyorum ilk dikkatimi çeken fark o oldu... Ha oyun için birşey diyemem nasıl bir fark olur ama müzik dinlemede özellikle bariz fark olacaktır Z ile ZX arasında.

ZX

Z

Bu arada normal hi-fi sistemlerde değerler aynı tutuldugu sürece eski kapasitörleri daha yeni ve daha iyileri ile değiştirebiliyorsunuz.Sanırım bu durumda da aynısı geçerli bu kapasitörler takım olarak satılıyor eli iyi lehim tutan biri sanırım Z deki kapasitörleri değiştirebilir.

Vay hocam, nette bununla ilgili bir bilgi görememiştim sağolun değerli bir bilgi.
  • quote:

Vay hocam, nette bununla ilgili bir bilgi görememiştim sağolun değerli bir bilgi.

evet bu kapasitörleri görünce bende şaşırdım.Asus Xonar Essence gibi üst düzey ses kartlarıda aynı kapasitörleri kullanıyor..

Özellikle ben müzik için alıcam diyenler Zx den şaşmamalı.Kesinlikle aradaki farka değer.Ama oyun oynayacam diyenler Z serisini tercih edebilir.Oyunda çok aşırı bir fark olacagını sanmıyorum.

En soldaki pci yuva hariç tüm slotlara takabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Creative Studio pro ayarları hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim. SB Z ses kartını z-906 ses sistemi ile kullanıyorum ama ayarları hakkında bir bilgim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi major24 -- 30 Ekim 2015; 16:57:17 >
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Murat kardeşim bu yorumun beni inan şaşırttı. Neden şaşırdığım konusunu hemen anlatayım.

Hedefim Hi-Fi deneyiminden çok uzakta da olsa müzik dinlerken kaliteli bir ses elde etmekti.
    İlk olarak kendimi kolay erişebileceğim piyasada kaliteli olarak lanse edilen Creative ve Logitech markalarının modellerini incelerken buldum. Creative tarafında Gigaworks T3 Logitech kanadında ise Z623 göz kırpıyordu. Araştırmalarım sonucunda Z623 200W RMS olması tasarımı işçiliği vs gibi nedenlerde tercihim oldu.

Lakin 3 ay onboard ile sonrasındada senin bu güzel incelemende yer verdiğin görüşlerindeki sammiyete dayanarak Creative SB Z ses kartımı aldım ve ciddi manada ses te büyük bir değişim elde ettim. Normal bir müzik dinleyicisi olarak bass ağırlıklı olan Z623 ten ne yaptımsa istediğim verimi alamadım. Bunu başlıca şöyle sıralayabilirim. Sistemde tweeter olmadığı için üst frekanslarda sesler birbirine giriyor. Bass sesler mid ve tiz sesleri bastırıyor ve bir zaman sonra kafa ağrısından başka bir halta yaramıyordu. Logitech THX Z623 Z2300 Z5500 Z906 sistemler tekrar söylüyorum Film ve Oyun düşünülerek üretilmiş Mid Tiz özürlü ses sistemleridir.

Taaki araştırmalarım sonucu Edifier C2XD yi alana kadar. Sonrasında Edifier S530D 2+1 ve Şimdilerde yanına birde Raf tipi Microlab Solo6 2.0 ekledimki Bass Mid Tiz dengesi inanılmaz hoş bir hal aldı. Bundan sonraki adımım ise AudioEngine A5+ vb sistemler olacaktır...

Değinmeden edemeyeceğim bir noktada şudur ki;
    Logitech RMS değerleri kesinlikle şişirmece THD değerleri yüksek tutularak yüksek RMS rakamlar yazılmış gerçekte Z623 ün 120W RMS civarı olduğunu tahmin ediyorum...Çünkü ses seviyesi %75 in üzerine çıkıldığında uydulardaki yetersizlik açığa çıkıyor seste bozulmalar meydana geliyor.
    Oysa Edifier kanadında bu durum inanılmaz seviyede harika sesi en son %100 açıyorum neredeyse hiç bozulma olmamakla beraber 145W RMS olmasına karşın 200W RMS lık Z623 ü ses şiddeti, detay ve kalitesi ile resmen siliyor...

http://www.audera.co/logitech-system.html Z623te malesef D sınıfı anfi mevcut....

Bu da benim LOGITECH-Z623'cüler BURAYA!!! konusuna yazdığım 14 nisan 2015 tarihli yorum;

Vermiş olduğunuz bilgi benim gibi Z623 ün uydularını müzik için yetersiz bulup farklı bookshelf hoparlör ile değiştirmeyi düşünenler için çok yararlı olmuş....

Ayrıca bulduğum bir video açıkça ve alenen Z623 Uydularının 10W gücünde olduğunun bir göstergesi niteliğindedir. Buyrun izleyin....

https://www.youtube.com/watch?v=5SeTU4jbHCA

Bilhassa videonun 4:19 ve sonrasında da net bir biçimde hoparlör bilgileri Güç 10W empedansı ise 8 ohm olarak görülmekte... Şaşırmamak elde değil doğrusu....
    Şimdi daha iyi anlayabiliyorum Ses Seviyesi %75 lerin üzerine çıkıldığında uydularda oluşan pörtlemeleri...

Logitech ürünlerini sırf müzik için düşünenlere duyrulur. Müzikten anladığınız sadece bass ise sözüm yok ama detay ve kalite olsun stereo tadı versin diyorsanız uzak durun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtayfur83 -- 31 Ekim 2015; 4:21:17 >

• mtayfur83 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah.

Sound Blaster Z PCIe Gaming Sound Card with High Performance Headphone Amp and Beam Forming Microphone
    68$ Total - TR Fiyatı 429 TL
    http://www.amazon.com/Blaster-Performance-Headphone-Forming-Microphone/dp/B009ISU33E

Creative Sound Blaster Zx PCIe Gaming Sound Card
    114$ Total - TR Fiyatı 597 TL
    http://www.amazon.com/gp/product/B009XDWUCQ

Creative Sound Blaster ZxR PCIe Audiophile Grade Gaming Sound Card
    190$ Total - TR Fiyatı 1022 TL
    http://www.amazon.com/gp/product/B00AQ5PK6I

• MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Eleştirime büyük bir olgunlukla herhangi bir artniyet aramadan "Eyvallah" diyebilmenden ötürü teşekkür ederim Murat kardeşim... Seni takipteyim özverili ve yardımsever çalışmalarını takdir ediyorum...
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.