Şimdi Ara

Creative SB Z Ses Kartı Ailesi İncelemesi, Güncel Driverlar, Ayarlar, İpuçları [ANA KONU] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
836
Cevap
33
Favori
44.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mtayfur83

Eleştirime büyük bir olgunlukla herhangi bir artniyet aramadan "Eyvallah" diyebilmenden ötürü teşekkür ederim Murat kardeşim... Seni takipteyim özverili ve yardımsever çalışmalarını takdir ediyorum...

Herkesin bir uzman olduğu alan vardır, bilene saygı duymak lazım. Bu ses konusu pahalı bir zevk olduğundan tam uzmanlaşamadım ileride belki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

quote:

Orijinalden alıntı: mtayfur83

Eleştirime büyük bir olgunlukla herhangi bir artniyet aramadan "Eyvallah" diyebilmenden ötürü teşekkür ederim Murat kardeşim... Seni takipteyim özverili ve yardımsever çalışmalarını takdir ediyorum...

Herkesin bir uzman olduğu alan vardır, bilene saygı duymak lazım. Bu ses konusu pahalı bir zevk olduğundan tam uzmanlaşamadım ileride belki.

Sende bu azim ve istek olduğu sürece emin ol bir gün bide bakmışın Hi-Fi ın dibine inmişin. Yalnız dediğin gibi pahalı bir zevk olması en büyük düşündüren yanı...

• Arkadaşlar acil..

İstanbul Beylikdüzünde veya avcılar farketmez yeter ki Beylikdüzüne yakın olsun, elindeki sorunsuz çalışan Creative Z ses kartini satmayı düşünen veya Amazondan getirebilecek varsa lütfen benimle irtibata geçsin.. Olmadı amazon üzerinden getirtebiliyorsa Beylikdüzü yakinlarinda bi yerden nakit ödeme karşılığında ürünü alayım..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sedat. kullanıcısına yanıt
    Dostum pm attım ama bakalım.
  • Creative Sound Blaster Z kartını muzik ve film icin almak istiyorum. muzik icin Creative Sound Blaster Zx tavsiye edilmiş. Şu anda Amazon da Creative Sound Blaster Z fiyatı 65$+8$ = 73$ alınabiliyor. Creative Sound Blaster Zx ise 90$+30$ = 120$ geliyor. Zx almak istedigim de kargo ücreti ve gümrük vermem gerkiyor. Zx için 47$ fark vermege deger mi? Creative Sound Blaster Z alsam benim isimi görmez mi? Muzik dinlerken Stereo olarak kullacam, sadece film için 5.1 olarak kullanmak istiyorum. Yorumlarınızı almak istiyorum.
  • kimble01 kullanıcısına yanıt
    Bence rahat görür, arada 10 20 dolar olsa al derim de 50 dolar ciddi fark o paraya SSD felan alınıyor.
  • Murat kardeşim , beni de eklermisin soundblaster Z kullanıcılar arasına unutmadan...
    Ürün kargoda 5-6 güne elimde olur heralde

Bir de yazmışsken sana bir kaç soru sorayım:

1. Pc yi açtıgımda ses kartının yazılımı otomatik mi açılıyor yoksa her pc yi açtıgımda programı kendim mi açmam gerekiyor?
    2. Dostum herhangi bir oyun açıtıgım zaman ses kartı yazlılımı game moduna otomatik kendi mi geçiyor yoksa oyunu açmadan yazılımdan kendim mi seçmem gerekiyor?
    Kafamda deli sorular

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ewarrr -- 26 Kasım 2015; 4:57:58 >

• Ewarrr kullanıcısına yanıt
    İki sorunun cevabıda otomatik.
  • kimble01 kullanıcısına yanıt
    Müzik için creative yanlış bir tercih olur. Müzik öncelikliyse Asus xonar d1 yada d2 gibi kartlara bakın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar bende zx sahibiyim harman kardon 5+1 ses sistemiyle optik bağlantı yaparak kullanıyorum hiç ayar felanda yapmadım sadece dts seçeneği aktif halde kullanıyorum benim için en ideal ayarlar nasıl olmalı acaba?
  • Merhaba arkadaşlar. ZX modeldeki kontrol modülü üstünde de gelişmiş mikrofon var değilmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alizaz

Merhaba arkadaşlar. ZX modeldeki kontrol modülü üstünde de gelişmiş mikrofon var değilmi?

Yes.
  • Creative Sound Blaster ZX Unboxing

Bilhassa 7:48 de ürün devre bileşenlerini ele alınıyor Z ve ZX i karşılaştırıyor. Kontrol podunun yanı sıra ZX de kullanılan kaliteli katı kapasitörler hemen dikkat çekiyor. Bu bağlamda aralarında neden bu kadar fiyat farkı var çok daha iyi anlaşılır oluyor...

Murat kardeşimizin belirttiği üzere
    - Creative SB Z - ZX - ZXR Farkları -

Creative SB Z ' de işlemci sayısı 1 ve kontrol ünitesi yok.

ZX ' in farkı kontrol ünitesi olması.

ZXR ' nin farkları işlemci sayısı 2 ve 124 dB. Extra olarak analog ses işlemcisi ve girişleri var.

ZX ve ZXR hi-end müzik sistemlerinde görebileceğiniz kapasitörler olan Nichicon Fine Gold serisi kapasitör kullanıyor

Z serisinde ise Fujicon gibi Ucuz kapasitör kullanılmıştır, bu çok önemli bir farktır!

Geri kalan bütün özellikler ve teknolojiler aynı :)

Z ve ZX arasında kararsız kalanlar mutlaka bu videoyu izlesinler...

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Müzik için creative yanlış bir tercih olur. Müzik öncelikliyse Asus xonar d1 yada d2 gibi kartlara bakın.

Hocam açıkçası 2006 yılında sorunlu olduğunu düşündüğüm onboard ses kartı nedeniyle mecburen aldığım (iyi ki almışım) Creative Sound Blaster Audigy ses kartımı yıllarca kullandım ve memnundum. Win 7 x64 sürücü sorunları olunca emekliye ayırdım.

Sonrasında Asus Xonar DS/A aldım 2 hafta deneyimim oldu seste takılmalar nedeniyle iade ettim. Değerlendirmek gerekirse hiç fena değildi.

Hemen sonrasında Creative SB Z aldım. Şu an dahil olmak üzere aktif kullanmaktayım ve çok memnunum... Bahsettiğiniz Xonar D1 ve D2 yi hiç dinleme imkanım olmadı tıpkı Creative kanadında olan SB Z ve ZX arasındaki kapasitör farklılığı mutlak Xonar serilerinde de vardır araştırmak gerek...

Gelelim sonuca işin asıl tarafına esasında bu ses kartlarının neredeyse tamamı Oyun, Film, Müzik (MULTIMEDIA) amaçlı üretilmiş olduğu, hem üreticilerin sitesinde yer verdikleri açıklamalar ve hemde kullanıcıların tercihleri nedeniyle açığa çıkmaktadır. Hi-Fi dünyasında DAC denen bir olay vardır ki kullananlar bu bizim yere göğe sığdıramadığımız Asus ve Creative ses kartlarını tanımazlar bile... Dolayısıyle Müzik için bu kartların hiçbiri tam değildir...

• mtayfur83 kullanıcısına yanıt
    Dostum dac konusu ayrı bir dünya. Orada kişinin tamamen stereo odaklı olması ve de dac alacak kişinin o farkı verebilecek bir stereo sistemi olması gerek. Ki benim tavsiye verdiğim kişi 5.1 sete sahip birisiydi. Yani ses kartını film ve oyun için de kullanacaktı. O sebeple müzik daha baskınsa ve de 5.1 olarak da kullanacaksa Asus bak dedim.

Yoksa aynı konu üzerinden ulaşan tamamen müzik odaklı başka bir arkadaşa dac önerdim. Hatta bu ara ben de dac değişikliği yapmayı düşünüyorum. Aklımda schiit modi var. Ama elimdeki hifimediy u2 sabre dac'tan farkı olur mu karar veremedim.

Neyse konuyu iyice karıştırmayalım :-)

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Dostum dac konusu ayrı bir dünya. Orada kişinin tamamen stereo odaklı olması ve de dac alacak kişinin o farkı verebilecek bir stereo sistemi olması gerek. Ki benim tavsiye verdiğim kişi 5.1 sete sahip birisiydi. Yani ses kartını film ve oyun için de kullanacaktı. O sebeple müzik daha baskınsa ve de 5.1 olarak da kullanacaksa Asus bak dedim.

Yoksa aynı konu üzerinden ulaşan tamamen müzik odaklı başka bir arkadaşa dac önerdim. Hatta bu ara ben de dac değişikliği yapmayı düşünüyorum. Aklımda schiit modi var. Ama elimdeki hifimediy u2 sabre dac'tan farkı olur mu karar veremedim.

Neyse konuyu iyice karıştırmayalım :-)

Elbette dostum; ben olası yanlış anlamalara açıklık getirmek niyetiyle görüşlerimi belirttim yoksa sizin fikrinizi elbette mantıklı ve doğru buluyorum. Müzikte Hi-Fi çok ayrı bir dünya içine bir aldı mı daha çıkılması imkansız bir hastalık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtayfur83 -- 1 Aralık 2015; 16:50:16 >

• evet arkadaşlar amazondan 64$+kargo şekilinde almış oldugum CREATIVE SOUNDBLASTER Z elime bugün geçmiş bulunmaktadır.
    Ürünü sistemime takılı olan CREATIVE X-Fİ XTREMEMUSIC ses kartı ve LOGITECH 5.1 Z-906 ile test karşılaştırması yaptım...
    Öncelikle ürün kalite olarak çok hoşuma gitti.
    İlk olarak pcm component ( 3 kablo )olarak bağladım pc ye.Denemelerim muzik de başarılı idi.
    Sinema modunda çok fazla tatmin olamadım...
    Oyunlar da da oldukça iyidi.
    Ancak optik kablo ile Z-906 bağladıgımda işte ses budur dedim....
    Müzik olarak harika
    Sinema 1080p DTS filmlerde resmen çoşuyor.Patlat mısırını geç karşısına izle filmi diyebilirim...
    Oyunlarda yine muhteşem ..
    Şöyle soyleyeyim Logitech Z906 da kullananlar muhakkak ama muhakkak sistemi Optik kablo ile bağlasınlar...
    Muhteşemmmmm

Şimdilik hızlı olarak soyleyeceklerim bunlar.Daha detaylı incelemelerimi ilerleyen günlerde tekrar yapacağım....
    X-Fİ XTREMEMUSIC ile farkı ne midir?
    Eşek ten inip ATA binmek bu olsa gerek ...Fark dağlar kadar....
    Bu ses kartı ile boyle ise ZxR ile düşünemiyorum

Bunlarda fotolar.yalnız tv nin üstüne mikrofon çok yakıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ewarrr -- 2 Aralık 2015; 17:20:20 >

• Ewarrr kullanıcısına yanıt
    Tekrar hayırlı olsun aramıza hoşgeldin :)

Optik kabloyu nereden aldın bende Z623 ü bağlayayım olmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

Tekrar hayırlı olsun aramıza hoşgeldin :)

Optik kabloyu nereden aldın bende Z623 ü bağlayayım olmadı.

Evde 2 tane boşta optik kablom vardı , birini taktım .. Belkin markaydı sanırım vatandan almıştım kardeşim ... Yalnız yorumlrda sanki optik kablo ile ses kötü oluyor diye bir yorum okumuştum.. Takmadan önce baya endişeliydim ama, hiç alksı yok ses dehşet hem muzikte hem filmde hem de oyunlarda...
    Ya youtube de bile video izlerken zevk alıyorum

• Bende bu kartı kullanıyorum, hoparlör olarakta HK Soundsticks II var, sormak istediğim şuan PC'ye bağlı hoparlörlerim, aynı anda macbook'a bağlamak için ne yapmalıyım, nası bi kablo vs lazım?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.