Şimdi Ara

Creative SB Z Ses Kartı Ailesi İncelemesi, Güncel Driverlar, Ayarlar, İpuçları [ANA KONU] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
836
Cevap
33
Favori
44.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ZaGoRSTYLe

Merhaba Arkadaşlar

Bende blaster z ailesine katılmış bulunuyorum.Sistem resimlerimi ekleyeceğim..hayatımda bu kadar temiz bir ses duymadım...

Merhaba Arkadaşlar;

Ses sistemim ve bilgisayarım aşağıdaki gibidir. Soundblaster Z ses kartı ile vazgeçilmez bir cihaz oldu.

Creative SB Z Ses Kartı Ailesi İncelemesi, Güncel Driverlar, Ayarlar, İpuçları [ANA KONU]

Creative SB Z Ses Kartı Ailesi İncelemesi, Güncel Driverlar, Ayarlar, İpuçları [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZaGoRSTYLe -- 20 Aralık 2015; 15:35:20 >

• ZaGoRSTYLe Z kullanıcısına yanıt
    Vay güzel bağlamışsın, mesajını editleyip en sondaki simage olan linkleri silersen aynı resimleri tekrar görmek zorunda kalmayız, teşekkürler.
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Ok Hallettim MühendisMurat Kardeş...Bu gün sinemaya Star Wars izlemeye gideceğim geçen hafta eski bölümlerle nostalji yaşadım..Bugün yenisini izlemeye hazırım..bu sistemde filim izlemek ayrı bir zevk oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZaGoRSTYLe -- 20 Aralık 2015; 15:42:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ewarrr

Ancak optik kablo ile Z-906 bağladıgımda işte ses budur dedim....
    Müzik olarak harika
    Sinema 1080p DTS filmlerde resmen çoşuyor.Patlat mısırını geç karşısına izle filmi diyebilirim...
    Oyunlarda yine muhteşem ..
    Şöyle soyleyeyim Logitech Z906 da kullananlar muhakkak ama muhakkak sistemi Optik kablo ile bağlasınlar...
    Muhteşemmmmm

Selamlar. Optikle bağladıgın anda çözücün ses kartı değil z-906 oluyor.. Yani bu durumda ses kartının işlevi kalmıyor... Pc den gelen digital veri hiçbir filtreye vs uğramadan direk kartından çıkıyor z906 ya gidiyor...o ham veriyi Z906 nin içindeki çözücü (ses kartı) çözüyor... Herhangi bir 3-5 dolarlık ses kartıda alsan optikten çıktıgın anda alacagın ses aynı olur.Kulağının fark edeceği bir fark olmaz... Yani optikten kullanıcam diyorsan boşu boşuna para vermişsin o ses kartına herhangi optik çıkışı olan bir ses kartı da senin işini görür idi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 22 Aralık 2015; 18:33:03 >

• Devian kullanıcısına yanıt
    Dostum ne ile bağlıyacağız pekiyi compenant analog (3 kablo) ile mi bağlamam gerekiyor?
    Pki bu şekilde bağlarsam dts desteğini alabilicek miyim??
    Valla optik kablo ile ilgili soylediklerinize şaşırdım hocam şimdi...
    Yarın sabah anakartın onboard optik girişine takıp ses sistemine oyle bağlayım bakalım ses fakı olucak mı ,dedikleriniz dogrumu anlaşılır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ewarrr -- 22 Aralık 2015; 19:03:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Dostum ne ile bağlıyacağız pekiyi compenant analog (3 kablo) ile mi bağlamam gerekiyor?
    Pki bu şekilde bağlarsam dts desteğini alabilicek miyim??
    Valla optik kablo ile ilgili soylediklerinize şaşırdım hocam şimdi...
    Yarın sabah anakartın onboard optik girişine takıp ses sistemine oyle bağlayım bakalım ses fakı olucak mı ,dedikleriniz dogrumu anlaşılır?

ne ile istersen bağla hocam.Kartın analog çıkışlarını kullanırsan kartı kullanırsın.Optik çıkış alırsan adı üstünde digital veri ham veridir o zaman hangi cihaza baglarsan o cihazın dekoderini kullanırsın o ham veriyi çözmek için.Bu durumda sen z906 yı kullanıyorsun... İstediğin optik çıkışa bağla fark olmayacaktır. Dediklerimin dogru olup olmadıgını anlaman için forumda biraz araştırman yeterli daha önce konusuldu bunlar bolca yorum var

"Z5500 optik kablo ile bağlandığı zaman dediğiniz gibi sesi,kendi decoderı ile işliyor.
    Yani ses kartı optik kablo ile sisteme bağlandığında,sisteme sinyalleri gönderme görevini üstleniyor.Sesi işleme gibi bir görevi yok.Bu yüzden harici optik çıkışlı bir ses kartı almanız,dijital bağlantıda size bir getiri sağlamayacaktır. "

"Anakartında optik çıkış varsa onu kullan. Passthrough modda Dvd den direkt izlediğin filmlerde orijinal seste hiçbir kaybın olmaz merak etme. Bu tür izlemede ses kartı ne olursa olsun ham sese müdahale etmez."

"decoderi varsa setinin z5500 gibi o zaman sadece optik çıkışı olan bir kart ta olabilir kalte olarak farketmeyecektir.onboard ses kartının da varsa olur yani"

gibi yorumlar bulabilirsin..

evet analog 3 kablo ile baglıyorsun. Dts dts-hd dolby hd bunların hepsini alırsın.Kartın işi bu.Ama senin kulagına optikle bagladıgında daha iyi geldiyse optikle kullan o zaman z906 nın çözücüsü sana dts sesi verecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 22 Aralık 2015; 19:20:17 >

Dostum bende 3 kablo olarak da bağlı optük olrak da bağlı..seç çıkışı z906 nın dekoderinden değiştirebiliyorum..
    Analog dan aldıgım ses daha zayıf geldi bana optikten cok daha iyi geliyor...
    İlginç gerçtekn şaşkınlık içerisindeyım..sabah onboard anakart üzeründeki optük öıkış da bağlıyacam bakalım ses farkı okup olmayacagını çok merak ediyorum...
    Bu arada hocam ıyarınız ve bilgileriniz için çok teşekkür ederim...

• quote:

Dostum bende 3 kablo olarak da bağlı optük olrak da bağlı..seç çıkışı z906 nın dekoderinden değiştirebiliyorum..
    Analog dan aldıgım ses daha zayıf geldi bana optikten cok daha iyi geliyor...
    İlginç gerçtekn şaşkınlık içerisindeyım..sabah onboard anakart üzeründeki optük öıkış da bağlıyacam bakalım ses farkı okup olmayacagını çok merak ediyorum...
    Bu arada hocam ıyarınız ve bilgileriniz için çok teşekkür ederim...

işte sen z906 dan optiği seçtiğin anda kartın çözücüsünü devre dışı bırakıyorsun basit dille anlatırsam diyorsunki hdd den gelen veriyi sen çöz... Sana o veriyi z906 nın içindeki internal ses kartı çözüyor... z906 nın ses kartı veriyi çözüp z906 nın anfisine yolluyor oda hoparlore gönderiyor... Analogu seçtiğinde ise hdd den gelen veri creative ses kartının içinde işleniyor ordan çıkıp z906 nın anfisine gidiyor anfide hoparlore gönderiyor..

Sesin zayıf veya yüksek olması sesin kaliteli olmadıgı anlamına gelmez.Bi dene bakalım yarın fark duyarsanda bu fark %90 psikolojik olacaktır.Fiziken mümkün değil böyle bir fark.

Peki hocam şu SPDIF-out ne oluyor??
    Bende speakers da ses şuan.SPDIF-OUT a geçirdigimde creative studio pro programı kapnıyor çıkış optik de iken....
    Analog da kullanırsam Spdıf out mu seçiceğim??

• quote:

Peki hocam şu SPDIF-out ne oluyor??
    Bende speakers da ses şuan.SPDIF-OUT a geçirdigimde creative studio pro programı kapnıyor çıkış optik de iken....
    Analog da kullanırsam Spdıf out mu seçiceğim??

oda digital çıkış işte.Ona aldıgında kapanması normal dediğim gibi ham veri gönderiyorsun ben su anda analog kullandıgım için çok kurcalamamadım oraları.Coaxial kullanım içindir. Şurda görürsün bak en sagda optik çıkış solda spdif coax çıkış.Sen optik bagladıgında ise tahminimce otomatik kart kendi ayarlıyordur optik veya manual kullanmak istediğin zaman.. Ama kullanım oalrak ikiside digital veridir aynıdır yani.

/>

• Pc de onboard ses kartı ve z906 müzik sistemi var. Optik bağlantı. Bu ses kartı kaliteyi yükseltir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercanbabam

Pc de onboard ses kartı ve z906 müzik sistemi var. Optik bağlantı. Bu ses kartı kaliteyi yükseltir mi?

optik ile sorucak olursan hayır yok.almana gerek yok hocam.
    denedim onboard optik kullanıyorum.
    bu sebeple bende ses kartını geçen gün forumda sattım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ewarrr -- 26 Aralık 2015; 13:39:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercanbabam

Pc de onboard ses kartı ve z906 müzik sistemi var. Optik bağlantı. Bu ses kartı kaliteyi yükseltir mi?

Tabiki dostum bu insanlar boşa mı alıyor bu kartı.

Gerçi optik demişsin bilemem ama ben normal bağlantıyla her türlü farkı gördüm + kulaklıklarda felan çok fark oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 26 Aralık 2015; 13:42:27 >
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    murat denedim kardeşim..bu sebeple ses kartını sattım ben aldıgım fiyattan..
    optikte hiç fark göremedim...
    açıkçası ben onboard optike hiç tkaıp denemeiştim z906 da..
    önceki ses kartım analog xfi xtrememusic idi.o sebeple direk mukayeseyi onunla yapmıştım.
    xfi xtrememusic ses kartı analog olarak bağlı kullanıyordum..
    soundblaster z de ise optik bağlayınca fark dehşetti.hatta üstte yorumlarda da belirttim..
    ancak benim pc tv ye bağlı oldugundan tv de optik ile z906 ya bağlı kardşeim.
    sesi hdmi tv den al diyorum ..
    sana inanırmısın hiçbir fark göremedim sounblaster z ile optikte.
    ben sesi tv den optik ile z906 ya verip alıyorum..
    yani kısaca ses işlemeyi z906 yapıyor.

Buyrun foto:

• Sende benim gibisin ewarr. Led tv+ z906+pc. Benim onboard ses kartı 24 bit desteklemiyor o yüzden sordum. Murat kardeşim. Senin incelemelerini büyük bir zevkle takip ediyorum.kolay gelsin kardeşim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ewarrr kullanıcısına yanıt
    merhaba Creative Sound Blaster Z ses kartı aldım Z5500 ile kulanmak için ama orta hoparlörün sesi çok kısık çıkıyor zar zor duyuluyor onboard ses kartına bağlıyorum sorunsuz çalışıyor sizce sorun ne olabilir varmı bu bu 2 seti kulanan Sound Blaster Z + Z-5500
    bu şekilde bir sorunla karşılaşan sistem Windows 10 64 bit Z906 ile kulanmışsınız sanırım daha önce sizde nasıldı durum ve şuanda kulandığınız ses kartıyla nasıl çalışıyor test yaptığımda dahi ses kısık geliyor orta horaplorden kurcalamadığım ayar kalmadı optik alıyorum ayni analog 6ch olarakta ayni değişen bir şey yok
  • enja kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba,
    Bende oyle bir sorun yoktu.dilerseniz birde optik kablo varsa sond blaster z yi optik kablo ile deneyin...aynı sorun devam ediyor mu yada etmiyor mu kontrol etmiş olursunuz.sonucu buraya da yazın hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ewarrr -- 27 Aralık 2015; 17:50:33 >
  • Ewarrr kullanıcısına yanıt
    teşekkürler öneriniz için buğün denemediğim yöntem kalmadı ben sistemi 1 aydan uzun süredir açmıyorum hocam sanırım rutubet yada nemden yapıyor bu sorunu driveri silip yeniden kurdum yine ayni sorunu yaşadım optik kablo yada analog 6 ch de merkezi hoparlörü aldım arka hoparlörün söketine bağladım hoparlör sağlam sistemi komple kapatım açtım z5500 kendiliğinden düzeldi sanırım uzun süre çalşmayınca böyle oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 27 Aralık 2015; 18:23:20 >
  • enja kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hallettiğine sevindim. Hayırlı akşamlar

• BENDE SOUND BLASTER Z GEÇİŞ YAPTIM KART GERÇEKTEN ÇOK BAŞARILI YANLIZ ÖNCEKİ X-Fİ KARTIMDAN ARKA 2 KOLONUMDAN DAHA NET SES GELIYORDU AMA Z DE ARKA KOLONLAR ADETA ONDEKILERDEN COK DAHA ZAYIF SİZDEDE OYLEMI YOKSA BİİR AYARI VARMI BU ARADA KULLANDIĞIM SES SİSTEMİ CREATİVE THX550
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.