Şimdi Ara

Creative SB Z Ses Kartı Ailesi İncelemesi, Güncel Driverlar, Ayarlar, İpuçları [ANA KONU] (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
836
Cevap
33
Favori
44.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Speakers sekmesinden 5.1 seçtikten sonra yanındaki ayarlara tıklayın, Speaker Level var bakın front left vs onları değiştirmeyi deneyin kısaca kurcalayın oraları biraz.
  • +DB VERMEK GİBİMİ ? PEKİ ARKA KOLONLAR + KAÇ DB VERMELIYIM YADA FAZLA VERIRSEM SORUN OLURMU ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkhell86

+DB VERMEK GİBİMİ ? PEKİ ARKA KOLONLAR + KAÇ DB VERMELIYIM YADA FAZLA VERIRSEM SORUN OLURMU ???

Ben arka sağ sol +9DB de kullanıyorum o seçeneklerde. En sona getirince ses bozuluyor gibi oluyor, zevkinize göre uygun seçeneği bulun.

Surround ayarım %100, ses sistemim Gigaworks G500
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ewarrr

İlginç gerçtekn şaşkınlık içerisindeyım..sabah onboard anakart üzeründeki optük öıkış da bağlıyacam bakalım ses farkı okup olmayacagını çok merak ediyorum...

ne oldu denedin mi farkını haber vermedin :) yokmuş değil mi :)
  • Devian kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam yok. Zaten anlar anlamaz ses kartını satışa cıkarttım hıcam. İyi ki bu konuda bilgilendirdiniz..şuan pc tv ye bağlı ses sistemi de tv ye optik ile bağlı...
    Ses sisteminden hem tv kanallarının hemde pc nin sesini optik olarak tek bağlantı ile albiliyorumm.
    Askı apratı da geldi amazondan sipriş ettiğim, az önce montajını da yaptım duvara.
    Cok teşekkürler hocam bilgi için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ewarrr -- 9 Ocak 2016; 15:18:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Aynen hocam yok. Zaten anlar anlamaz ses kartını satışa cıkarttım hıcam. İyi ki bu konuda bilgilendirdiniz..şuan pc tv ye bağlı ses sistemi de tv ye optik ile bağlı...
    Ses sisteminden hem tv kanallarının hemde pc nin sesini optik olarak tek bağlantı ile albiliyorumm.

iyi yaptınız güle güle kullanın
  • Arkadaşlar elindeki sorunsuz, mikrofonuyla falan kutu içeriği eksiksiz bulunan ses kartini satmayı düşünenler varsa talibim..

• quote:

Askı apratı da geldi amazondan sipriş ettiğim, az önce montajını da yaptım duvara.

Hocam hangi anakartın dahili ses kartıy ile Soundblaster Z ile karşılaştırdınız? Arada gerçekten fark yok mu?
    Razer Tiamat 7.1 için sipariş vermiştim yarın elimde olur, Msi Gaming M7 anakart kullanıyorum.

Murat hocam yine ayrıntılı bi inceleme yapmışsın eline sağlık iyi denk geldi valla. Razer Tiamat 7.1 ile kullanacağım ama bu ses kartı 5.1, nasıl yapacağız

• quote:

Orijinalden alıntı: xX.3B.Xx

quote:

Hocam hangi anakartın dahili ses kartıy ile Soundblaster Z ile karşılaştırdınız? Arada gerçekten fark yok mu?
    Razer Tiamat 7.1 için sipariş vermiştim yarın elimde olur, Msi Gaming M7 anakart kullanıyorum.

Murat hocam yine ayrıntılı bi inceleme yapmışsın eline sağlık iyi denk geldi valla. Razer Tiamat 7.1 ile kullanacağım ama bu ses kartı 5.1, nasıl yapacağız

MSI gaming 7 anakartının ses çipseti zaten efsane hocam.gerek yoktu bence harici ses kartı almana.

Ben anakartımın ses çıkışını kullanmıyorum.Mini PC benim tv ye hdmi ile bağlı.TV de optik kablo ile z906 ses sistemine bağlı
    Ses de hiçbir fark yok hocam.
    Tekrar diyorum benim anakartın ses çıkışı ile hiçbir ilişiğim yok.
    Benim sesi işleyen ekran kartım(hdmi ile bağlı) - tv - (optik ile bağlı)LOGITECH Z906

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ewarrr -- 11 Ocak 2016; 11:59:15 >

• quote:

quote:

quote:

MSI gaming 7 anakartının ses çipseti zaten efsane hocam.gerek yoktu bence harici ses kartı almana.

Hocam Razer Tiamat 7.1'i ilk taktığımda stereo'da son sesi açamazdım, oyunda da 7.1'de çok yüksek ses verirdi ama ne yaptım bilmiyorum stereo ve 7.1 sesleri düşük almaya başladım, sence nedendir?
    Gerçek 7.1 kulaklığım olduğu için ses kartıyla da denemek istedim hocam, anakarttan çok daha iyidir diye düşünüyorum.

Edit'inden pek bişey anlamadım hocam ses sistemine sahip olmadığım için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xX.3B.Xx -- 11 Ocak 2016; 12:05:31 >

• quote:

Birşey yapmana gerek yok extra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

quote:

Birşey yapmana gerek yok extra.

Mecburen 5.1 kullanacağım sanırım. Analog kulaklığımda nedense ses seviyesinde azalma oldu nedendir sence? Driver'ı kaldırıp tekrar kurdum, kulaklığı çıkarıp taktım ama düştü nedense ses seviyesi.
  • xX.3B.Xx X kullanıcısına yanıt
    Ek bilgim yok anakartın ses kartıyla da deneyebilirsin mesela.
  • Arkadaşlar merhabalar.. Geçen gün ZX olan versiyonu ses karti aldim ve Creative yine kendini kanitlamiş bana göre.. Daha önce kulakliğimdan alamadiğim yükselikte ve netlikte sesler almaya başladim.. Resmen Sese can geldi.. Ancak sormak istediğim bişiy var daha doğrusu yardiminiz lazim..

Kulakliği nadiren kullanan, Genelde hep 5+1 ses sisteminde dizi müzik film izleyen dinleyen biriyim.. Kartin menüsünde 5+1 ses sistemi için En ideal Çevresel ses ayarlari nasil olmali.. Menüsü biraz karişik ve ingilizce çok anlamiyorum.. SBX Pro programinda neleri ayarlamayaliyim çevresel ses için..

Arkadaşlar birde hangi codec paketini kullanmami öneriyorsunuz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 18 Ocak 2016; 18:06:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

Arkadaşlar merhabalar.. Geçen gün ZX olan versiyonu ses karti aldim ve Creative yine kendini kanitlamiş bana göre.. Daha önce kulakliğimdan alamadiğim yükselikte ve netlikte sesler almaya başladim.. Resmen Sese can geldi.. Ancak sormak istediğim bişiy var daha doğrusu yardiminiz lazim..

Kulakliği nadiren kullanan, Genelde hep 5+1 ses sisteminde dizi müzik film izleyen dinleyen biriyim.. Kartin menüsünde 5+1 ses sistemi için En ideal Çevresel ses ayarlari nasil olmali.. Menüsü biraz karişik ve ingilizce çok anlamiyorum.. SBX Pro programinda neleri ayarlamayaliyim çevresel ses için..

Arkadaşlar birde hangi codec paketini kullanmami öneriyorsunuz..

Merhaba bendede ZX var ayarlarımı paylaşmak isterim :

(Metreyle gerçekten ölçerek yazdım) (Above Screen Ekranın üstünde demek Below Screen de ekranın altında, Merkez hoparlör için böyle bir ayar var benim monitörün üstünde o yüzden above)
    Ekolayzer ayarları olarak şunları deneyin;

7 -2 -4 -4 -7 -3 -5 -2 3 -5

bass fazla gelirse : ilk 2 sini sırayla 2 ve -9 yapın

Yüzde 85 90 oranında sizle aynı kriterler için kullanıyorum bende bu ayarları.
    Ses sistemim Creative G500, kumandasında :
    Center ayarı 4.seviyede Rear 5.(son) ayarda Sub 4 de Treble da 4 de.

Bu kumanda ayarları baya etki ediyor sese aynı sisteme sahip değiliz sanırım ekolayzer ayarlarını deneyip bakarsınız kötü olabilir belki bu yüzden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castiell07 -- 18 Ocak 2016; 19:57:01 >

• Castiell07 kullanıcısına yanıt
    Değerli bilgiler için teşekkürler.
  • Castiell07 kullanıcısına yanıt
    Cevap için çok çok teşekkürler.. Ses kartinin driverlerini komple sildim tekrar güzelce yükleyeceğim ancak şunu sormak istiyorum.. Ses kartinin driverlerini CD'den mi yükleyeyim yoksa siteden indirdiğim tek parça programdan mi.. İşletim sistemim W7 64bit ultimate.. Sanki CD'den kurarsam daha sağlikli gibime geliyor..

Bide yukarida da sormuştum ama tekrar sorayim, hangi codec paketini kullanmami öneriyorsunuz..
  • Sedat. kullanıcısına yanıt
    Hayır creative in sitesinden indirdiğini yükle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

Cevap için çok çok teşekkürler.. Ses kartinin driverlerini komple sildim tekrar güzelce yükleyeceğim ancak şunu sormak istiyorum.. Ses kartinin driverlerini CD'den mi yükleyeyim yoksa siteden indirdiğim tek parça programdan mi.. İşletim sistemim W7 64bit ultimate.. Sanki CD'den kurarsam daha sağlikli gibime geliyor..

Bide yukarida da sormuştum ama tekrar sorayim, hangi codec paketini kullanmami öneriyorsunuz..

Şahsen codec kullanmıyorum ama , K-Lite codec var bildiğim
  • Arkadaşlar az önce sitesinden indirdiğim driver ile kurulumu yaptım ancak sbx pro studio menüsündeki Cinematic menüsü yok oldu.. Gayet düzgün şekilde kurdum ama neden böyle oldu ki.. Bir daha pc i temizleyip birazdan tekrar kurucam.. Doya doya bi kullanamadım arkadaş ya...

Ek olarak Düzeltme : Sorunu çözdüm arkadaşlar.. 1 2 yorum yukarisinda da dediğim gibi temiz bi kurulum yaparken hayvani titizlikle Full temizlik yaptiğim için Driver'ler ile kurulan DTS connect pack ve Dolby Digital Live Pack'i de sildiğim için Ses karti driverida daha sonraki tekrar kurulumlarinda da orayi atladiği için menüde cinematic kaybolmuştu.. CD'i pc'e takin bi yerde bi klasörde Extra diye bi klasör var orada DTSCon ve DDL diye bi klasör var.. o ikisininde içine girin Setuplardan kurun ve yeni başlat atin.. Menüde cinematic'in ve DTS gibi efektlerin geldiğini göreceksiniz..

Şuan geç saat olduğu için doğru düzgün ses yükseltip kendime göre sesi ayarlamadim ama yarin güzel olacak..

Birazdan K lite mega codec pack kurucam bakalim sese etki edecek mi.

Ek olarak 2 : K Lite mega codec pack'i kurdum flac şarkilarim önceki ses kartindan sonra resmen kendine geldi.. Kurmanizi tavsiye ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 28 Temmuz 2018; 2:3:18 >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.