Şimdi Ara

Creative SB Z Ses Kartı Ailesi İncelemesi, Güncel Driverlar, Ayarlar, İpuçları [ANA KONU] (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
836
Cevap
33
Favori
44.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

Dostum lütfen alıntı içeriğini siler misin sayfa düzenini katletmiş.

sildim, gerçi code içerisine almıştım ama herhalde tarayıcıdan tarayıcıya fark ediyor :)
  • Allen_Bradley kullanıcısına yanıt
    Önemli değil dostum, ki gayet doğru anlamışsınız.

Ses kartının normal sesleri DTS yada DOLBY olarak tekrar kodlaması Logitech'in 3D stereosuna göre daha başarılı olacaktır diye düşünüyorum.

Neden dersen ses verisi henüz daha hiç işlenmemişken (stereoya yani 2.0'a dönüştürülmeden önce) buna göre tekrar DTS veya DOLBY olarak kodlandığında daha az kayıp olacaktır diye düşünüyorum. Özellikle pozisyonel ses olayının olduğu oyunlarda daha başarılı olacaktır. Sadece frekans aralığına göre ayrıştırma teorinize göre daha başarılı olabilir gibi geliyor.

Aslında bunu en doğru biçimde siz karşılaştırabilirsiniz. Ses özelliklerine hakim olduğunuz bir oyunu önce düz optik bağlantı ile Logitech'e aktarıp, Logitech'in 3D steereo özelliğini kullanırsınız. Bundan sonra da sesi Dolby Digital Live kodlama yöntemini kullanarak aktarıp iki yöntemi karşılaştırabilirsiniz. Karşılaştırma sonucunu da burada paylaşırsanız en azından konu hakkında bir kaynak olmuş olabilir.

Şahsen bu ara pek oyun oynamadığım için ve de pek zamanım da olmadığı için bu testi benim sistemde kısa vadede yapamam. Ama yaparsam size sonucu bildiririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Önemli değil dostum, ki gayet doğru anlamışsınız.

Ses kartının normal sesleri DTS yada DOLBY olarak tekrar kodlaması Logitech'in 3D stereosuna göre daha başarılı olacaktır diye düşünüyorum.

Neden dersen ses verisi henüz daha hiç işlenmemişken (stereoya yani 2.0'a dönüştürülmeden önce) buna göre tekrar DTS veya DOLBY olarak kodlandığında daha az kayıp olacaktır diye düşünüyorum. Özellikle pozisyonel ses olayının olduğu oyunlarda daha başarılı olacaktır. Sadece frekans aralığına göre ayrıştırma teorinize göre daha başarılı olabilir gibi geliyor.

Aslında bunu en doğru biçimde siz karşılaştırabilirsiniz. Ses özelliklerine hakim olduğunuz bir oyunu önce düz optik bağlantı ile Logitech'e aktarıp, Logitech'in 3D steereo özelliğini kullanırsınız. Bundan sonra da sesi Dolby Digital Live kodlama yöntemini kullanarak aktarıp iki yöntemi karşılaştırabilirsiniz. Karşılaştırma sonucunu da burada paylaşırsanız en azından konu hakkında bir kaynak olmuş olabilir.

Şahsen bu ara pek oyun oynamadığım için ve de pek zamanım da olmadığı için bu testi benim sistemde kısa vadede yapamam. Ama yaparsam size sonucu bildiririm.

valla bu forumu sevmemin en önemli sebebi sizin gibi değerli üyelerin insanları aydınlatması ve bilgilerini paylaşmaktan çekinmemesi. Bunun için yeniden teşekkürler.

Ben şu anda henüz ses kartımı almadım. Asus ve Creative ses kartlarını incelerken kararsız kaldığım noktalardan biride DTS ve DOLBY idi. Bu konuda sayenizde bilgi sahibi oldum.

Alacağım ses kartına karar verip satın aldıktan sonra denemeyi zevkle yaparım

• MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Hocam hallettim sorunu ya.Sıkıntı benim Marshall kulaklığımın üç çizgili olmasıymış.Ucunu tamamen sokunca cızırtı yapıyor ama ikinci çizgi de kalınca cızırtı yok sıkıntı yok.Tek yapacağım bu harika kartın keyfini sürmek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M-C-J-L-K

Hocam hallettim sorunu ya.Sıkıntı benim Marshall kulaklığımın üç çizgili olmasıymış.Ucunu tamamen sokunca cızırtı yapıyor ama ikinci çizgi de kalınca cızırtı yok sıkıntı yok.Tek yapacağım bu harika kartın keyfini sürmek.

Heh şimdi oldu, kartın sorunsuz çalışıp böyle sıkıntısı olması zor ihtimaldi çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

quote:

Orijinalden alıntı: M-C-J-L-K

Heh şimdi oldu, kartın sorunsuz çalışıp böyle sıkıntısı olması zor ihtimaldi çünkü.

İnanır mısın bugün tam 4 saatim vatan bilgisayar da geçti. Değişik değişik ses kartları denedik değişik değişik kasalar da Allah`tan sonradan da olsa kulaklık değiştirmek aklımıza geldi ve sonuç kulaklığımı tam olarak kullanamayacağımı gösterse de yüzümü güldürdü.

• M-C-J-L-K kullanıcısına yanıt
    Ah be kardeşim kulağı öteki taraftan tutmuşsun desene.

Neyse hayırlı olsun Zx iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hemde fena halde dostum.

Teşekkür ederim. Metal müzik performansı gayet iyi şuan ama bir kaç ayar yapmak lazım onlarda olunca mükemmele yakın olacak diye hissediyorum.
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Valla ben kartımdan memnunum yani bundan önce x -fi serilerini de kullandım ve açıkçası bu kartın müzik performansı da çok güzel yanı insanlar neyini begenmiyorlar anlamıyorum ya da ne duymayı bekliyorlar.

YouTube da bile son çıkan müzikleri dinlerken 5.1 surround modunda her tonu ayrı ayrı ve çok net şekilde duyabilmek olsun ne biliyim yani karta verdiğim paraya karşılık beni fazla fazla memnun ediyor.

Film izlemek zaten apayrı bir şey ki kapalı stüdyo tarzı kulakligim var onda bile film izlerken kendimi resmen sinema salonunda gibi hissettiriyor bana.

Ne istediğini bilen bir kullanıcı için harika bir karttır

• merhaba. bende bir seneyi aşkın süredir zxr kullanıyorum. kendimce fikirlerimi paylaşayım. eğer amacınız iyi müzik dinlemekse bu kart masa üstü pc için benim kullandığım en iyi çözüm. çok uzatmamaya çalışarak şunlara değineyim. ses kartı yanında kullandığınız kaynak yani mp3 benzeri kodlanmış müzik ve çıkış cihazınız hoparlör kulaklık setleride önemli. ben edifier s730 hoparlör ile ses kartını kullanıyorum. uzun süre analog olarak kullandım. cistalizer eq seçeneklerinide çok açmadan kullandım. fakat sonradan optik çıkışa geçtim ve şimdi daha fazla mutluyum. müzik dinlerken basları tizleri aşırı parlatmak kulağınıza kandırmaca bir doygunluk hissi versede kaliteli müziği anlamanızı zorlaştırır ve algınızı yanıltır. ekipmanınız iyiyse zaten ekstra eq vs ihtiyaç duymazsınız. optik seçince cistalizer eq gibi özelikler devre dışı kalıyor zaten. tavsiyem uygun hoparlörü olanlar optik 2.1 olarak kullansın yada 5.1. kulaklık içinde durum benzer aslında. elimde bir kaç kulaklık olmasına rağmen şu an müzik için en iyi olanı sony mdr55. ben memnunum. karta ensturman bağladığımızda hiç bir şey yapmazsak malesef latency mevcut. bunu ancak bir program üzerinden yok edebiliyoruz cubbase sountforge vs gibi. bu benim için eksi bir yan. kablolu yönetim panelindeki mikrofonlarda çok aşırı başarılı sayılmazlar ama ortalama kullanım için ideal. gürültü engelleme gibi özellikler ses kalitesini düşürdüğü için ben hiç bir zaman tercih etmedim. ama onlarda başarılı özellikler olmuş. creative kalitesine önceden aşinayım. audigi value 7.1 ardından titanium fatal1-ty kullandım. şimdide zxr ve bu kart gerçekten ses için ideal olmuş. keşke bilgisayara takılan parça tek olsaydı ve daha farklı bir masa üstü konsolu ile line girişler falanda masa üstünde olsaydı. benim bir kartta aradığım en temel özellik hiç bir ses yanıltıcı kullanmadan verdiği ses kalitesi. bu kart bunu şu ana kadar yapan en iyi model oldu kullandıklarım arasında. hiç bir eq ayarı yada cistalizer bas arttırıcı kullanmama gerek kalmadan sesi doğal kaynağıyla ve istediğim gibi alıyorum. tabiki istediğim zaman o özellikleride aktif edebilirim ve onlarda gayet başarılılar. tavsiyem cistalizeri kırk sevyesinde bas arttırmayı otuz sevyesinde kullanmanız. ama kulak zevki herkese göre değişir benimki sadece tavsiyeden ibaret kalır. güyya uzatmayacaktım. şimdilik bu kadar olsun. herkese iyi müzikli günler dilerim.

• cinezre C kullanıcısına yanıt
    Optik bağlantı kaliteyi her daim arttırmaz. Çünkü optik bağlantı yaptığınızda dijital veriyi analoga çevirme işini ses sisteminizin içindeki dac yapacaktır. Eğer ses sisteminin dac'ı tırt ise kalite kaybı bile yaşayabilirsiniz. Sizin durumunuzda Edifier'in içindeki dac size daha hoş gelen bir ses üretiyor olabilir ama bu kesinlikle optik bağlantı daha iyi bir kalite sunuyor anlamına gelmez.

Bunu not olarak iletmiş olayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 30 Mart 2016; 2:33:57 >
  • Arkadaşlar bende ZxR var, sitesinden son win 10 için olan driverı kurdum ama cinematik ayarı yok. Eskiden vardı ne yapabilirim ?
    Kendi sitesinde bir açıklama var, yanındaki 2. ufak parçayı takmayana cinematik desteği yok diyor galiba ?

http://support.creative.com/kb/ShowArticle.aspx?sid=112337
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle diğer arkadaşlar içinde rehber olsun diye yazıyorum.

Creative SB Z Ses Kartı Ailesi İncelemesi, Güncel Driverlar, Ayarlar, İpuçları [ANA KONU]

"DBPro bağlantısı olmazsa ses kartı yazılımında daha az ayara sahip olursunuz, Cinematik ve Gelişmiş Ayarlar seçenekleri kullanılamaz" diyor.

Özet olarak şunlar ;

Creative SB Z Ses Kartı Ailesi İncelemesi, Güncel Driverlar, Ayarlar, İpuçları [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 10 Nisan 2016; 2:38:12 >

Aynen, az önce diğer ufak parçayıda taktım, şuan cinematik ayarı geldi ama eskiden böyle birşey yoktu diye hatırlıyorum. Ses kartının yanında gelen ufak parçayı takmadan bu özellikleri kullanmanın hiçbir yolu yok mu ? Kasada yer kapladığı için takmak istemiyorum ama mecbursam takıcam.

Bu arada bilen varsa, DTS mi Dolby mi seçmeliyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 10 Nisan 2016; 2:50:31 >

Yazılana göre mecbursun.

İzlediğin filmdeki ses desteğine göre değişir o seçeceğin, hani yazar zaten filmin özelliklerinde DTS 5.1 vs. diye
    Çok teşekkür ederim. Peki internet sitelerinde film ve müzik izlerken hangisi seşili kalsın mesala youtube da ve internette film sitelerinde ? Onlarda ne dolb ve dts yazmıyor.

Edit: bundan sonra kalıtelı bluray filmler indirip öyle izlemek daha doğru olucak. İnternetteki sitelerdeki görüntü ve ses dandik oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 10 Nisan 2016; 3:09:17 >
    Onun için bir fark olacağını sanmıyorum kardeşim sana kalmış ama dolby daha yaygın sanırım herşeyde var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 10 Nisan 2016; 3:10:57 >
    Teşekkür ederim murat kardeş.
    ben her iki seçeneğide kullanıyorum. evet benim donanımlarım iyi. bu yüzdende iyi sonuç alıyorum. zaten donanım iyi değilse hiç bir şey iyi sonuç vermez. kartın kulaklık çıkışıda çok başarılı. benim bu kartla yaşadığım tek sıkıntı istediğim gibi bir mikrofon çözümü bulamıyor olmam. bunuda biraz para biriktirip usb mikrofonla çözmek gerkecek gibi görünüyor..
  • cinezre C kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim @cinezre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 11 Nisan 2016; 8:19:12 >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.