Şimdi Ara

Creative SB Z Ses Kartı Ailesi İncelemesi, Güncel Driverlar, Ayarlar, İpuçları [ANA KONU] (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
836
Cevap
33
Favori
44.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende amazondan sound blaster Z aldım. Haftabaşı elime ulaştı. Kurulumunu vs yaptım, fazlasıyla memnunum. Yüksek ses ile tenıştım yani Ama şöyle bir sorunum var. Mesela ;

Sesi hoparlörden alarak internetten (chrome, edge) video izlerken. Kasanın ön paneline kulaklığı taktığımda video komple donuyor, ses kesiliyor. Ve katiyen kaldığı yerden devam ettiremiyorum. Mecbur sayfayı yenilemek yada chrome u kapatmak lazım. Yada tam tersi kulaklık ile dinlerken hoparlöre dönerken de aynısı oluyor. Aynı sorunu yaşayıp çözebilen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyaz_Peynir -- 12 Nisan 2016; 21:54:53 >
  • Şu sorundan sonra bu kartı kimseye tavsiye edemem. Tamamen çöpe eşit şuan benim gözümde. Amazon yorumlarda bile aynı sorundan bahseden çok olmuş. Creative forumda dolu, ama çözümü yok. Arkasında duracak bir marka yok. Creative support a mail attım, geri dönen de yok. Aldığım fiyata satabilirsem satmayı deneyeceğim yoksa haftaya amazona return. Paramla rezil mi olucam, adamlar uğraşsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Swothra

Şu sorundan sonra bu kartı kimseye tavsiye edemem. Tamamen çöpe eşit şuan benim gözümde. Amazon yorumlarda bile aynı sorundan bahseden çok olmuş. Creative forumda dolu, ama çözümü yok. Arkasında duracak bir marka yok. Creative support a mail attım, geri dönen de yok. Aldığım fiyata satabilirsem satmayı deneyeceğim yoksa haftaya amazona return. Paramla rezil mi olucam, adamlar uğraşsın.

Bu sorun zx ve zxr modellerinde de varmı yoksa sadece Z'de mi?
  • SeSioN kullanıcısına yanıt
    3 kartın driverı aynı zamanlarda yayınlanmış. Pek bi fark olacağını sanmıyorum. İşin enteresan yanı lenovo nun sound blaster z için driverı var. Creative çıkarmadan önce millet onu kullanmış hep.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

3 kartın driverı aynı zamanlarda yayınlanmış. Pek bi fark olacağını sanmıyorum. İşin enteresan yanı lenovo nun sound blaster z için driverı var. Creative çıkarmadan önce millet onu kullanmış hep.

Ses kartından bu sorun dışında memnunmusunuz? yani özellikle müzik performansı nasıl?
    Ben Z kullanıyorum memnunum ve kolay kolay memnun olmayanı görmedim bu aileden.
    Bu sorun dışında ses performansından aşırı memnunum. Onboard sese göre dağlar kadar fark var arasında.

• quote:

Bu sorun dışında ses performansından aşırı memnunum. Onboard sese göre dağlar kadar fark var arasında.

Müzik için sadece bumu ?http://audiotrack.net/en/index.php?document_srl=525&ckattempt=1&mid=pci
    Yoksa sound blaster z mi iyi?

Bunu öğrenebilsem iyi olacak sadece amacım Müzik.. Oyun ve sinema önemsiz.
    Şuna bakaraktan Z daha iyi gibi duruyor.
  • quote:

Şuna bakaraktan Z daha iyi gibi duruyor.

Şuna bakarak dediğiniz nedir hocam?
    PCI kart devri bitti artık kalkalı çok oldu. Bunu takacağın anakart da eski bişi olması lazım. Güncel anakartlarda bunu destekleyecek alt yapı yok.
  • quote:

PCI kart devri bitti artık kalkalı çok oldu. Bunu takacağın anakart da eski bişi olması lazım. Güncel anakartlarda bunu destekleyecek alt yapı yok.

Yanılıyorsunuz öyle bir şey yok.
    Gigabyte z170 hd3p yeni bir anakart skylake işlemciler için ve iki tane bunun için yeri var.
    Bu anakart da varmış. Ben z97 serisi kullanıyorum, çoğunda yok. Ama şöyle bir durum da var. İleride satmak istersen satabileceğin kesim, dar bir kesim. Birde yeni kartlarda arkasında bir sürü giriş çıkış bunda az olduğunu görünce burun kıvırabilirler.
  • quote:

Bu anakart da varmış. Ben z97 serisi kullanıyorum, çoğunda yok. Ama şöyle bir durum da var. İleride satmak istersen satabileceğin kesim, dar bir kesim. Birde yeni kartlarda arkasında bir sürü giriş çıkış bunda az olduğunu görünce burun kıvırabilirler.

Hocam siz olaya farklı açıdan bakıyorsunuz ben hangi kart müzik için daha iyi dedim.İlerde satmak için hangisi daha iyi diye bir soru sormadım :)
    Bilginiz varsa müzikle aranız iyise ses kartları konusunda tecrübeliyseniz yazarsanız sevinirim.Yok kardeşim ben cok bilgiye sahip değilim başka arkadaşlar net cevaplar verebilir dersen daha sağlıklı olur.

Bunu sizin için sadece demiyorum yanlış anlamayın herkes için diyorum bilgisi olmayan kişiler yorum yapınca kişiler yanlış yönlenebilir.

Konu ses kartı olunca iş kulaktan kulağa değişir. Kağıt üstündeki özelliklerinde pek anlamı olmuyor. Daha önce kullandığım ses kartları ve şuan ki onboarda bakaraktan Z serisi şahane diyorum. Senin linklediğini kullanıp denemediğim için bir şey diyemem. Ama internetteki yazılara göre senin kartın ses çipi vs Z'ye göre eskide kalmış görünüyor.
  • quote:

Konu ses kartı olunca iş kulaktan kulağa değişir. Kağıt üstündeki özelliklerinde pek anlamı olmuyor. Daha önce kullandığım ses kartları ve şuan ki onboarda bakaraktan Z serisi şahane diyorum. Senin linklediğini kullanıp denemediğim için bir şey diyemem. Ama internetteki yazılara göre senin kartın ses çipi vs Z'ye göre eskide kalmış görünüyor.

O Yorumu bende okudum hocam.Biri öyle yazmış eski bir çip demiş Z'ye göre sanırım sende o yorumu okudun?
    Aynı yorumdur. ikisinin karşılaştırıldığı 3 4 sayfa anca var. Hepsinde de Z önerilmiş. Benim şahsi görüşümde Z den yana. Diğerinin ne olduğunu pek bilmediğim için.
  • quote:

Aynı yorumdur. ikisinin karşılaştırıldığı 3 4 sayfa anca var. Hepsinde de Z önerilmiş. Benim şahsi görüşümde Z den yana. Diğerinin ne olduğunu pek bilmediğim için.

Şimdi sound blaster Z ile ilgili bu forumda bir kaç kişi müzik performansının kötü olduğunu söyledi yabancı forumlarda da bunu yazan kişilere rastladım.
    Benim için en önemlisi Müzik.
    Bu kartın genelde oyun ve filmlerde iyi olduğu söyleniyor.
    O Yüzden bir türlü karar veremiyorum.
    Herkesin kulağı bir olmadığı için. Kararı anca kendin verebilirsin.
    İnternette adam bi kulaklığa çok iyi alın diyor, alıyorsun 5 para etmez çıkıyor. İki kartı deneme fırsatında olmadığı için birisini seçip yoluna bakacaksın.

Eğer amaç sadece müzik ise USB dac almak daha mantıklı olabilir. Tabii burada kulaklık mı kullanılacak yoksa Logitech vs gibi pc hoparlörü mü yada ayrı bir amfi ve hoparlör takımı gibi bir ses sistemi mi kullanılacak o önemli.

USB dac diye geçen cihazların en önemli avantajı kasa içinde olmaması ve bu sebeple diğer elektronik kasa içi parçalardan ayrı kalarak daha temiz bir ses verebilmesi (EMI vs).

Eğer kaliteli bir kulaklığınız varsa hem dac hem de kulaklık amfisi birlikte olan audiotrak prodigy USB yada audioengine d1 gibi cihazlara bakılabilir. Bunun gibi daha çok cihaz var.

Yok kulaklık değil de ben hoparlör ile kullanacağım derseniz sadece dac olan cihazlara bakılabilir. Ama burada ses kalitesini etkileyecek olan asıl unsur ses sisteminizdir. Eğer hoparlörünüz 150-200 tl'lik standart bir pc hoparlörü ise 400-500 TL verip ses kartı almanın bir anlamı pek yok. Onun yerine 2.el 100 TL civarına Asus xonar d1 gibi bir kart alınabilir.

Bunu neden söylüyorum; bende sorduğunuz audiotrak ses kartı ile aynı dac'a (dijital analog converter yani dediğiniz chip'e )sahip Asus xonar d1 kart ile bu kartın bir üst versiyonu olan d2x ses kartları var. D2X'i normalde oyun bilgisayarım için ucuza bulunca almıştım. Ama oyun bilgisayarıma bağlı T SINIFI amfi ve eski Grundig hifi box 250 hoparlör ile kurulu ses sisteminde D1 ile D2X arasında aman aman bir fark olmadı. Ama aynı D2X'i deneme amaçlı daha üst seviye bir stereo amfi ve hoparlör takımı ile dinleyince D1'e göre bariz çok daha iyi bir ses verdi. Kullandığım cihazlar imzamda yazıyor.

Normalde bu sistem için cambridge audio dac magic gibi bir dac almayı planlıyordum ama bu kartın performansından gayet memnun kaldığım için ve de şu ara bu işlere artık ayıracak param kalmadığından bu planı erteledim. Demem o ki ses sisteminizin yada kulaklığınızın kalitesine göre ses kartına yada dac'a yatırım yapın. Yada ilk etap için merak edip aldığım ve parasına göre iyi bir ses veren (50-60$ civarı) hifimediy u2 usb dac gibi dac'lara yada Asus xonar d1 gibi ses kartlarına yönelin. Ne zaman ses sistemini yada kulaklığınızı çok daha iyi birşeyle yenilerseniz o zaman kaynak yani ses kartı-dac vs kaynağı iyileştirirsiniz. Çünkü şu an fazladan vereceğiniz 250-300 TL'nin farkını çok da göremeyeceksiniz.

Bu arada bu ses sistemleri işi çok .oktan bir mevzu, içine girildi mi çıkılmıyor. Eğer bu işe ayıracak ciddi bir bütçe yoksa hiç bulaşmayın, cehalet erdemdir diyip kendinizi kurtarın :-) Yok ben kaşınıyorum diyorsanız da dac vs'den araştırmaya başlayın derim. Çünkü daha tasarımından, kullanılacak parçalara vs çok detay var. Ki dac konusunda ben de çok bilgili sayılmam.

Ve de naçizane görüşüm güncel üst seti creative ses kartlarını deneme şansım olmamasına rağmen Asus'un müziklerde creative göre daha iyi olduğu yönünde.

İsteyen olursa deneme amaçlı bendeki USB hifimediy u2 dac yada diğer ses kartlarımı deneme amaçlı da gönderebilirim. Aynı şekilde kendi kartını gönderen olursa onu da deneyip yorumlarımı buradan paylaşabilirim. Yalnız göndereceğim kişiler de foobar gibi programlarla ve asio-wasapi gibi bit-perfect çıkış yöntemleri ile test etmeli ki Windows sesi bozmasın.

Neyse baya uzun bir mesaj oldu. Siz kullanacağınız cihazları da yazın ki ona göre daha sağlıklı yorum yapalım. Eğer elde tiz sürücüsü bile olmayan ve de odun gibi sesi olan Logitech hoparlör olduktan sonra istersen 1000$'lık dac tak bir halta yaramaz :-)

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.