Şimdi Ara

Creative SB Z Ses Kartı Ailesi İncelemesi, Güncel Driverlar, Ayarlar, İpuçları [ANA KONU] (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
836
Cevap
33
Favori
44.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: turuncu55

Eğer amaç sadece müzik ise USB dac almak daha mantıklı olabilir. Tabii burada kulaklık mı kullanılacak yoksa Logitech vs gibi pc hoparlörü mü yada ayrı bir amfi ve hoparlör takımı gibi bir ses sistemi mi kullanılacak o önemli.

USB dac diye geçen cihazların en önemli avantajı kasa içinde olmaması ve bu sebeple diğer elektronik kasa içi parçalardan ayrı kalarak daha temiz bir ses verebilmesi (EMI vs).

Eğer kaliteli bir kulaklığınız varsa hem dac hem de kulaklık amfisi birlikte olan audiotrak prodigy USB yada audioengine d1 gibi cihazlara bakılabilir. Bunun gibi daha çok cihaz var.

Yok kulaklık değil de ben hoparlör ile kullanacağım derseniz sadece dac olan cihazlara bakılabilir. Ama burada ses kalitesini etkileyecek olan asıl unsur ses sisteminizdir. Eğer hoparlörünüz 150-200 tl'lik standart bir pc hoparlörü ise 400-500 TL verip ses kartı almanın bir anlamı pek yok. Onun yerine 2.el 100 TL civarına Asus xonar d1 gibi bir kart alınabilir.

Bunu neden söylüyorum; bende sorduğunuz audiotrak ses kartı ile aynı dac'a (dijital analog converter yani dediğiniz chip'e )sahip Asus xonar d1 kart ile bu kartın bir üst versiyonu olan d2x ses kartları var. D2X'i normalde oyun bilgisayarım için ucuza bulunca almıştım. Ama oyun bilgisayarıma bağlı T SINIFI amfi ve eski Grundig hifi box 250 hoparlör ile kurulu ses sisteminde D1 ile D2X arasında aman aman bir fark olmadı. Ama aynı D2X'i deneme amaçlı daha üst seviye bir stereo amfi ve hoparlör takımı ile dinleyince D1'e göre bariz çok daha iyi bir ses verdi. Kullandığım cihazlar imzamda yazıyor.

Normalde bu sistem için cambridge audio dac magic gibi bir dac almayı planlıyordum ama bu kartın performansından gayet memnun kaldığım için ve de şu ara bu işlere artık ayıracak param kalmadığından bu planı erteledim. Demem o ki ses sisteminizin yada kulaklığınızın kalitesine göre ses kartına yada dac'a yatırım yapın. Yada ilk etap için merak edip aldığım ve parasına göre iyi bir ses veren (50-60$ civarı) hifimediy u2 usb dac gibi dac'lara yada Asus xonar d1 gibi ses kartlarına yönelin. Ne zaman ses sistemini yada kulaklığınızı çok daha iyi birşeyle yenilerseniz o zaman kaynak yani ses kartı-dac vs kaynağı iyileştirirsiniz. Çünkü şu an fazladan vereceğiniz 250-300 TL'nin farkını çok da göremeyeceksiniz.

Bu arada bu ses sistemleri işi çok .oktan bir mevzu, içine girildi mi çıkılmıyor. Eğer bu işe ayıracak ciddi bir bütçe yoksa hiç bulaşmayın, cehalet erdemdir diyip kendinizi kurtarın :-) Yok ben kaşınıyorum diyorsanız da dac vs'den araştırmaya başlayın derim. Çünkü daha tasarımından, kullanılacak parçalara vs çok detay var. Ki dac konusunda ben de çok bilgili sayılmam.

Ve de naçizane görüşüm güncel üst seti creative ses kartlarını deneme şansım olmamasına rağmen Asus'un müziklerde creative göre daha iyi olduğu yönünde.

İsteyen olursa deneme amaçlı bendeki USB hifimediy u2 dac yada diğer ses kartlarımı deneme amaçlı da gönderebilirim. Aynı şekilde kendi kartını gönderen olursa onu da deneyip yorumlarımı buradan paylaşabilirim. Yalnız göndereceğim kişiler de foobar gibi programlarla ve asio-wasapi gibi bit-perfect çıkış yöntemleri ile test etmeli ki Windows sesi bozmasın.

Neyse baya uzun bir mesaj oldu. Siz kullanacağınız cihazları da yazın ki ona göre daha sağlıklı yorum yapalım. Eğer elde tiz sürücüsü bile olmayan ve de odun gibi sesi olan Logitech hoparlör olduktan sonra istersen 1000$'lık dac tak bir halta yaramaz :-)

Hocam değerli bilgileriniz için teşekkür ederim lakin ben soruma net cevap alamadım.
    Ben Sound Blaster Z mi Yoksa verdiğim linkteki Audiotrak mi müzikte daha iyi olur diye sormuştum.
    Müzik konusunda çok bilgisiz biri değilim ama profesyonelde biri değilim.

Kulaklık performansı iyi olmalı Audigy2 zs ve Asus Xonar D1 denedim.Asus Xonar D1 ses kalitesi güzel ama kulaklık amfisi yok.
    Kulaklık amfiside olan çoğunlukla kulaklıktan müzik dinlememle beraber her şekilde hep hoparlör hemde kulaklıktan dinleyeceğim bir sistem olmalı.

Şuan Creative T20 1+1 Hoparlörüm mevcut en iyi sesin 1+1 lerle alındığını düşünüyorum hoparlörümden memnunum ama kulaklık performansı audigy2 zs'de ve Asus Xonar d1'de de zayıf.

O Yüzden soruma net yanıt alacak şekilde yazarsanız memnun olurum.

• SeSioN kullanıcısına yanıt
    Yahu tamam da ben kaç yıldır bilgisayar dünyasındayım duymadım mesela Audiotrak diye bir marka insanlara sürekli bu ikisini kıyaslattırmaya çalışman biraz abes, Asus, Creative bunlar demirbaştır bu konuda, belki bu bizim eksikliğimiz ama pek sanmıyorum ben yurtdışı satışlarını da takip ederim böyle bir markayı görmedim, duymadım hani o yüzden ona göre yazılarını yaz bir önceki arkadaşta internetten bakarak bir şeyler söyledi cevabını beğenmedin, beklentini çok yükseltme, bir de sana güzel bir bilgi vereyim kağıt üstünde ne kadar araştırsan da yorumları ne kadar okusan da bazı şeyleri kullanmadan bilemezsin cevaplar seni tatmin etmiyorsa alıp deneyeceksin bu kadar basit.

Tamam mı canım kardeşim daha fazla uzamasın bu muhabbet anlaşılan sen böyle çok fazla teknik detaylı cevaplar istiyorsun bu ikisini aynı anda kullanan adamı TR'de bulmak ta çok zor, sürekli böyle aynı şeyleri tekrarlayacağına yeni konu aç oradan sor daha spesifik olur konu başlığını gören gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 14 Nisan 2016; 14:00:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

Yahu tamam da ben kaç yıldır bilgisayar dünyasındayım duymadım mesela Audiotrak diye bir marka insanlara sürekli bu ikisini kıyaslattırmaya çalışman biraz abes, Asus, Creative bunlar demirbaştır bu konuda, belki bu bizim eksikliğimiz ama pek sanmıyorum ben yurtdışı satışlarını da takip ederim böyle bir markayı görmedim, duymadım hani o yüzden ona göre yazılarını yaz bir önceki arkadaşta internetten bakarak bir şeyler söyledi cevabını beğenmedin, beklentini çok yükseltme, bir de sana güzel bir bilgi vereyim kağıt üstünde ne kadar araştırsan da yorumları ne kadar okusan da bazı şeyleri kullanmadan bilemezsin cevaplar seni tatmin etmiyorsa alıp deneyeceksin bu kadar basit.

Tamam mı canım kardeşim daha fazla uzamasın bu muhabbet anlaşılan sen böyle çok fazla teknik detaylı cevaplar istiyorsun bu ikisini aynı anda kullanan adamı TR'de bulmak ta çok zor, sürekli böyle aynı şeyleri tekrarlayacağına yeni konu aç oradan sor daha spesifik olur konu başlığını gören gelir.

Sizin duymamanız diğer herkesin duymayacağı anlamına gelmiyor.Sizin konunuzda bu soruyu sormam yanlış kabül ediyorum lakin bu konuda z kullanıcıları olduğu için belki öncedende bu kartı kullananalar olmuştur diye düşündüm.
    Ayrıca konuda açmıştım tekrar kusura bakmayın.

• SeSioN kullanıcısına yanıt
    Burada yanlış olan birşey görmüyorum. Adı üstünde forum burası ve çok alakasız olmadığı sürece herkes birşeyler sorabilir. Ayrıca sizin düşündüğünüz kartlardan biri de Soundblaster Z olduğuna göre buraya sormuş olmanız da gayet doğal. Murat kardeşimiz burayı kendi oyun bahçesi zannetmiş sanırım.

Ayrıca kendisinin bilmediği yada daha önce duymadığı birşeyi yok saymak da çok abes olmuş. Daha HT Omega gibi Türkiye'de satılmayan birçok firma mevcut. Asus ve Creative ise çok daha büyük global markalar olduğu için bir şekilde Türkiye pazarında tutunabiliyorlar. Hali ile daha ufak bir pazar olan Türkiye'de bu tarz daha ufak firmalar yer alamayabiliyor. Ev sinema amfilerindeki en baba firmalardan biri olan Onkyo bile artık Türkiye'ye getirilmiyor. Çünkü pazar daralmış durumda ve distribütör firmalar artık çok fazla yatırım yapmıyor. O yüzden şu yada bu bilmiyor diye o markayı yok sayması ve sizin de özür dilemeniz saçma olmuş.

Murat'ın haklı olduğu bir konu var, o da bir soru sorarken eldeki tüm verileri paylaşın ki ona göre cevap gelsin. Benden önce cevap veren arkadaşla da bu sebeple bir sonuca varamamışsınız. Misal benim sorduğum gibi ses kartını kulaklık ile mi yoksa hoparlör ile mi kullanacağınız bile seçimi değiştirir. Bazen de dediği gibi gelen cevaplar sizin için yeterli olmaz ve ancak alıp deneyerek görebilirsiniz. TR pazarının küçük olmasının kötü yanlarından biri de maalesef bu.

Bunun dışında diğer konunuzda Stanakar arkadaşın yorumuna güvenebilirsin. kendisi birçok cihaz kullanmış ve bu konuda belli bir objektiflik sağlayabilecek birisidir.
    Nacizene fikrim sadece stereo ve müzik odaklı bir kullanım için kulaklık amfisi de olan bir USB DAC daha mantıklı olur. Misal forumdan des_955 nickli Emre arkadaşımız alttaki Audiotrack Prodigy Cube modelini kullanıyor ve kendisi gayet memnun. İsterseniz kendisi ile diğer konunuz üzerinden iletişime geçin.
    http://audiotrack.net/en/usb/4009
    http://www.ebay.com/itm/AUDIOTRAK-Prodigy-CUBE-BLACK-EDITION-External-USB-Sound-Card-/110775770600

Bu konu üzerinde de diğer Creative Z kullanan arkadaşlardan dönüş olursa gelecek geri bildirimlere göre karar verirsiniz.

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    "belki bu bizim eksikliğimiz"

diyorum hala oyun bahçesi, yok sayma falan diyorsunuz, arkadaş hem gelen cevapları beğenmiyor hem bu konuda ısrarla kıyas yapılmasını istiyor, forum olayına çok vurgu yapıyorsanız bu tarz konuları da özel mesaj alanı gibi kullanamayacağımızı bilmeniz lazım, kendi konusunu açsın linki atsın öylesi daha doğru olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 14 Nisan 2016; 16:19:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Burada yanlış olan birşey görmüyorum. Adı üstünde forum burası ve çok alakasız olmadığı sürece herkes birşeyler sorabilir. Ayrıca sizin düşündüğünüz kartlardan biri de Soundblaster Z olduğuna göre buraya sormuş olmanız da gayet doğal. Murat kardeşimiz burayı kendi oyun bahçesi zannetmiş sanırım.

Ayrıca kendisinin bilmediği yada daha önce duymadığı birşeyi yok saymak da çok abes olmuş. Daha HT Omega gibi Türkiye'de satılmayan birçok firma mevcut. Asus ve Creative ise çok daha büyük global markalar olduğu için bir şekilde Türkiye pazarında tutunabiliyorlar. Hali ile daha ufak bir pazar olan Türkiye'de bu tarz daha ufak firmalar yer alamayabiliyor. Ev sinema amfilerindeki en baba firmalardan biri olan Onkyo bile artık Türkiye'ye getirilmiyor. Çünkü pazar daralmış durumda ve distribütör firmalar artık çok fazla yatırım yapmıyor. O yüzden şu yada bu bilmiyor diye o markayı yok sayması ve sizin de özür dilemeniz saçma olmuş.

Murat'ın haklı olduğu bir konu var, o da bir soru sorarken eldeki tüm verileri paylaşın ki ona göre cevap gelsin. Benden önce cevap veren arkadaşla da bu sebeple bir sonuca varamamışsınız. Misal benim sorduğum gibi ses kartını kulaklık ile mi yoksa hoparlör ile mi kullanacağınız bile seçimi değiştirir. Bazen de dediği gibi gelen cevaplar sizin için yeterli olmaz ve ancak alıp deneyerek görebilirsiniz. TR pazarının küçük olmasının kötü yanlarından biri de maalesef bu.

Bunun dışında diğer konunuzda Stanakar arkadaşın yorumuna güvenebilirsin. kendisi birçok cihaz kullanmış ve bu konuda belli bir objektiflik sağlayabilecek birisidir.
    Nacizene fikrim sadece stereo ve müzik odaklı bir kullanım için kulaklık amfisi de olan bir USB DAC daha mantıklı olur. Misal forumdan des_955 nickli Emre arkadaşımız alttaki Audiotrack Prodigy Cube modelini kullanıyor ve kendisi gayet memnun. İsterseniz kendisi ile diğer konunuz üzerinden iletişime geçin.
    http://audiotrack.net/en/usb/4009
    http://www.ebay.com/itm/AUDIOTRAK-Prodigy-CUBE-BLACK-EDITION-External-USB-Sound-Card-/110775770600

Bu konu üzerinde de diğer Creative Z kullanan arkadaşlardan dönüş olursa gelecek geri bildirimlere göre karar verirsiniz.

Yorumunuz için teşekkürlerimi iletiyorum.
    Bu vermiş olduğunuz Usbli ile diğer verdiğim normal pcye takılan arasında ne fark var mesela? ikiside 99 dolar ve ikisindede kulaklık amfisi var sanırsam?
    1+1 Creative T20 sistem kullanıyorum.

• Arkadaşşar, zxr driver kurdum, masaüstüne pruduct registration adında bir program indi, bu programı siz nasıl kaldırdınız ? ben direk dosya konumundan açıp dosyasını sildim, birşey olur mu ?

Birde başlangıçta creative updreg diye bir program çalışıyor bu nedir ?

Creative SB Z Ses Kartı Ailesi İncelemesi, Güncel Driverlar, Ayarlar, İpuçları [ANA KONU]
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Kardeşim birdaha kurarken hızlıyı seçme özeli(custom) seçip yükleyeceğin programları kendin seç, ben sadece asıl ana yazılımı ve driveri yüklüyorum.

Başlangıçtan devredışı bırakabilirsin söylediğin şeyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

Kardeşim birdaha kurarken hızlıyı seçme özeli(custom) seçip yükleyeceğin programları kendin seç, ben sadece asıl ana yazılımı ve driveri yüklüyorum.

Başlangıçtan devredışı bırakabilirsin söylediğin şeyi.

Murat hocam, ben pek anlamıyorum hangisi gerekli hangisi gereksizdir diye. Bana söyler misin hangisini kurmam gerekmiyor ?

Creative SB Z Ses Kartı Ailesi İncelemesi, Güncel Driverlar, Ayarlar, İpuçları [ANA KONU]

İlk 2 yi al geri kalanı çöp.reg update dediğinde pc her açılışta yeni driver var mı diye kontrol eder. 2015 den bu yana yeni driver gelmedi. Açılış ayarlarından kapatabilirsin. Boşuna açılış sürene etki etmesin.

• Çok teşekkür ederim, açılış ayarlarından nasıl kapatabileceğimi de gösterebilir misiniz ? zahmet olacaksa sorun değil.
    creative updreg sorduğun yerdeki SS kısmına gel yine. creative updreg tıkla aşağıdaki devre dışı bırak a bas. Devre dışı kalır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Swothra

creative updreg sorduğun yerdeki SS kısmına gel yine. creative updreg tıkla aşağıdaki devre dışı bırak a bas. Devre dışı kalır.

Çok teşekkür ederim, devre dışı bırakınca, bilgisayar tekrar açıldığında tekrar devreye giriyor sanıyordum.
    Sen etkinleştir demedikten sonra devreye girmez.

• quote:

Sen etkinleştir demedikten sonra devreye girmez.

Hocam herşey için teşekkur ederim, silip tekrar kurdum bu kez dediğiniz gibi 2 si hariç diğerlerini yuklemedım. udpreg de artık yok başlangıcta.
  • Anladığım kadarıyla bu kartın flash ile sıkıntısı var. Her yerde bu takılmayı yapmıyor. Flash video izlerken panel değiştirdiğinizde ses ve video kesiliyor, devam etmiyor. Bazı oyunlarda da aynı sıkıntıyı çıkartıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyaz_Peynir -- 15 Nisan 2016; 17:50:33 >
  • bu kartı listeme ekleyim. tesekkürler
  • merhaba. bir yılı aşkın süredir zxr kullanıyorum ve memnunum. kartla birlikte kullandığnız ekipmanlarda kart kadar önemlidir. ben ne eq ne bas arttırma ne cistal hiç birini açmadan gayet tatminkar sonuçlar alıyorum. hoparlörüm edifier s730 kulaklığım sony mdr-v55. kartla barışamadığımız tek şey mikrofon performansı. herkese saygılar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Anladığım kadarıyla bu kartın flash ile sıkıntısı var. Her yerde bu takılmayı yapmıyor. Flash video izlerken panel değiştirdiğinizde ses ve video kesiliyor, devam etmiyor. Bazı oyunlarda da aynı sıkıntıyı çıkartıyor.

ben amazondan almaya niyetliyim 260 küsür fiyat görmüştim tl vurunca siz nekadara aldınız ürün kaç günde geldi sizin elinize birde bende z5500 var bu dediğiniz sorunu benimde yaşamam ihtimal gün içinde hoparlorden dinleyip gece oyun için kulakluga geçişte oyunda vs donma olursa sorun olur z5500 üzerinde kulaklık çıkışı mevcut sizin dediğinizden anladığım kulaklık sürekli takılı halde hoparlorde arka çıkışlarda siz yazılım üzerinden kulaklık hoparlor arası geçiş verdiğinizde kasıp donuyor bu kasıp donma kısa sürelimi yoksa takılınca düzelmiyormu birinden birini fiziksel olarak söküp takmakmı gerekiyor yeniden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wikingtoro -- 24 Nisan 2016; 11:23:51 >

• Wikingtoro kullanıcısına yanıt
    Ben 230tl gibi bir rakama almıştım. 12 günde ulaştı elime. Z5500 üzerinde kulaklık çıkışı vardır ama mikrofon girişi yoktur.
    Donma sorunu yazılım üzerinden yapılmasa da oluyor. Yazılımın bi işe yaradığı yok zaten. Kısa süreli değil, o uygulamayı komple kitliyor. Yeniden başlatınca düzeliyor.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.