Şimdi Ara

Creative SB Z Ses Kartı Ailesi İncelemesi, Güncel Driverlar, Ayarlar, İpuçları [ANA KONU] (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
836
Cevap
33
Favori
44.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Devam et, gelen güncelleme W10 için zaten.
  • Merhaba arkadaşlar. Yeni bir sorun çıktı bu ses kart-mikrofon ikilisi ile. Sizde de çıktı mı merak ettim...

Creative SB Z ses kartını kullanıyorum. Yanında gelen mikrofonu da monitör üzerine yapıştırıp mutlu mesut CS:GO vb. oyunlar oynuyordum. 3-4 gün önce ne oludysa durduk yere mikrofon çalışmamaya başladı. Windows update mi yaptı ne oldu o arada hatırlamıyorum ama sesimi almıyor daha mikrofon.

Yapılabilecek tüm kombinasyonlar denedim, hala çalışmıyor meret. Tüm gaming sistemini bozdu şu an. Var mı aşına bu tarz bir sorun gelip üstesinden gelebilen?

Denediklerim:
    Ses kartı sürücüsünü tekrar kurmak
    Kayıt aygıtlarındaki tüm kombinasyonları üşenmeyip denemek
    Aygıt yöneticisinden tüm hepsini kaldırmak ve uninstall çekip tekrar kurmak

Donanımsal bir sıkıntı olmadığına eminim. Mikrofon ses şiddetinden Microphone boost açınca cızırtı artıyor. Zaten durduk yere dokunulmadan mikrofon gibi bir aygıtta donanımsal ne olabilir, onu da bilmiyorum açıkçası.

• Fallout kullanıcısına yanıt
    W10 kullanıyorsan sapıtmış olabilir, boş zamanında format denersin.
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı ve ses kartını da tekrardan silip yükleyeceğim. Bu da çare olmazsa format deneyeceğim artık.
  • Arkadaşlar yaklaşık 1 aydır kullanmakta olduğum soundblaster zxr ses kartından hiçbir şekilde ses gelmemeye başladı. Driver ı kaldırdım tekrar kurdum. Format attım. windows 8 sistem kullanıyordum. windows 10 a yükselttim w10 driver kurdum hala çalışmıyor. Kartı ahım şahım zorlamadım kasayı da düşürmedim vs. Sorunun artık donanımsal olduğunu düşünüyorum. Bununla ilgili donanımsal anlamda tespit ve çözüm yaptırabileceğim bir yer varmı İstanbulda. Kartı alalı 2 sene oluyor sanırım. Garantisi yoktur. Gerekirse parasını verip yaptırmayı düşünüyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Edit. Bugün multimedia bilgisayar ı aradım. İstanbul creative yetkili servisiymiş. Garantili ve kendi sattığımız ürünlere bakıyoruz dediler. Yurtdışı garantili ürünlere de bakmadıklarını belirttiler. Ayrıca creative ses kartlarında bozulma durumunda direk değişim yapılıyormuş. Tamir yapmıyor firma dedi. Bu benim 2. creative ses kartı deneyimim oldu yine tadı damağında bırakıp sorunları keyfinin önüne geçti. Başka kanallardan tamir ettirmenin yolunu arayacağım. Eğer kart elimde patlarsa ki şuan öyle gözüküyor. Bir daha creative almayı düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_DoMiNo -- 3 Kasım 2016; 10:37:46 >

• Arkadaslar z170 rog serilerinde supreme fx diye bir icat var. Zx mi daha iyidir bu kartin ustundeki ses mi karar veremedjm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_DoMiNo

Arkadaşlar yaklaşık 1 aydır kullanmakta olduğum soundblaster zxr ses kartından hiçbir şekilde ses gelmemeye başladı. Driver ı kaldırdım tekrar kurdum. Format attım. windows 8 sistem kullanıyordum. windows 10 a yükselttim w10 driver kurdum hala çalışmıyor. Kartı ahım şahım zorlamadım kasayı da düşürmedim vs. Sorunun artık donanımsal olduğunu düşünüyorum. Bununla ilgili donanımsal anlamda tespit ve çözüm yaptırabileceğim bir yer varmı İstanbulda. Kartı alalı 2 sene oluyor sanırım. Garantisi yoktur. Gerekirse parasını verip yaptırmayı düşünüyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Edit. Bugün multimedia bilgisayar ı aradım. İstanbul creative yetkili servisiymiş. Garantili ve kendi sattığımız ürünlere bakıyoruz dediler. Yurtdışı garantili ürünlere de bakmadıklarını belirttiler. Ayrıca creative ses kartlarında bozulma durumunda direk değişim yapılıyormuş. Tamir yapmıyor firma dedi. Bu benim 2. creative ses kartı deneyimim oldu yine tadı damağında bırakıp sorunları keyfinin önüne geçti. Başka kanallardan tamir ettirmenin yolunu arayacağım. Eğer kart elimde patlarsa ki şuan öyle gözüküyor. Bir daha creative almayı düşünmüyorum.

Kartı Creative'in kendisine yollamayı düşündünüz mü hocam?

• Türkiye distribütörleriyle görüştüm. Kartı alalı 3 seneden fazla oldu garantisi yok zaten. Ücret karşılığı varsa arıza giderimi yaptırayım dedim. Zaten ses kartlarında tamir olayı yok dedi 2 farklı firma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Custom driver var, denediniz mi hiç. orjinale göre artısı var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hitman

Custom driver var, denediniz mi hiç. orjinale göre artısı var mı?

Hayır denemedim.
  • Arkadaşkar Guitar Rig veya Amplitube benzeri amfi similasyonlarını deneyen var mı acaba bu kartla?
    Randıman alınabilir mi merak ediyorum?
  • Ben indirim zamanı ses kartı alacağım Zxr olabilir ses kalitesinde farklılık yoksa en düşüğünü almak isterim. sb olanı.. Lakin merak ettiğim konu şu , Ben toslink ile bağlantı kuruyorum ev sinema sistemine Yani digital kablo ile. Bu ses kartı dijital bağlantılarının ses kalitesini değiştiriyor mu yoksa sadece analog bağlantılarda mı farkını koyuyor. bundan çok önce birisi toslink tek kablo ile digital bağlantı yaptığınızda ses kartının fazla bir önemi yok demişti. o gün bu gündür ses kartlarını iyi bir şey almadım.

Dijital kablo bağlamamın sebebi DTS ve DD sesleri reciver'da çözdürmek.. Aslında reciver kullandığım için ses kartına da ihtiyacım var mı bunu da bilmiyorum.

Murat beni bilgilendirir misin. Tsk.
  • Konu süper tebrikler @MühendisMurat.Forumun eski zamanlarındaki kalitesindeki konularından biri olmuş.
  • 3 sene önce aldığım zx-r kartımdan resim adamlar sağlam yapıyor. madein japan :) ve logitech z5500 optic kablo ile uyum içersinde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitarist645_ -- 19 Kasım 2016; 1:42:26 >

• BU İNDİRİMLER YILDA 1 KERE GELİYOR KAÇIRAN ÜZÜLÜR !

Sound Blaster Z PCIe Gaming Sound Card with High Performance Headphone Amp and Beam Forming Microphone[/link]
    57,64$
    https://www.amazon.com/Blaster-Performance-Headphone-Forming-Microphone/dp/B009ISU33E

Creative Sound Blaster Zx PCIe Gaming Sound Card with High Performance Headphone Amp and Desktop Audio Control Module
    76,46$
    https://www.amazon.com/Creative-Blaster-Performance-Headphone-Desktop/dp/B009XDWUCQ

• Bu arada forumun saçma hatalarından dolayı bildirim gelmemiş dostlar görsem mutlaka cevap verirdim biliyorsunuz, eksik olmayın.
  • Arkadaşar malum amazon indirimleri var, kartın çok iyi indirime girdiğini gördüm ve sizlere bir şeyler anlatmak istiyorum.

Şimdi şöyle;

Elimde Asus Essence STX 2 ses kartı var. Az çok araştıranlar bilir, piyasada zxr ve essence stx 2 diyince bunların pc komponentleri

arasında ses kart kategorisinde en başı çeken modeller olduğu bilinir..

Ülkemizde olmayıp insanların gönlünü fethetmiş gizli kahraman

"HT | OMEGA Claro Halo 24-bit 192KHz PCI"

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16829271004

Bu ürünü saymazsak bu üçlü arasından

Essence stx 2 ve sound blaster z kartlara sahibim.

Bunun yanı sıra

Sennheiser 300CX 2

Hyperx Cloud 2

Xiaomi Hybrid HD

Xiaomi HI FI

Plantronics Gamecom 780

Kulaklıklara Sahibim.

Sizlere bu ara kulaklıklar hariç en başta ses kartlarını anlatmak istiyorum.. Kulaklıkları sonra anlatırım.

Asus kartım çok net çok berrak ses vermekte, bir power girişi var.

Kartı kullanmaya başlayınca daha önce müzik, oyun vs ses dinlememişim dedim. Kim geldiyse zaten tutuldu karta.

Tabi ben soundblaster Z kartı daha çok beğendim, nedense daha ucuz bir ürün ama yazılımı ile zaten gönlümü fethetti.

Yanında gelen bir mikrofon var, sağ ve sol kanal olarak kayıt yapıyor, kartın yazılımı ile sıfır gürültü nepnet

cızırtısız gürültüsüz mükemmel ötesi ses kaydediyorsunuz..

Ben inanıyorum ki youtube işi yapan herkesin yada bu aralar amazon'dan kulaklığa girişen herkesin önce bir ses

kartı satın alması şart.. Fiyata bakınca 220 230 lira bandına düşmüş bir kart, daha ne olsun..

Bu kartın çıktığı ses gücünü ben asus'un kartında dahi göremedim.. Hyperx 2 kulaklığımın tweeter'ı yuvasında 1 cm gidip geliyordu resmen.

Mesela scout mode var, sesin ne taraftan geldiğini odaklayarak çok iyi şekilde aktarıyor..

Asus kartı aldıktan sonra ben o karttan kopamadım ve hediye etmeye kalktım, sonra kıyamadım ve şirketteki bilgisayara taktım.

Kart ile aramda duygusal bağ oluştu, xiaomi hybrid kulaklık ile güzel uyumlu oldular..

Kartın yazılımı bile bence Asus'a 10 basar..

Diyelim kartım bozuldu, Gider yine o karttan alırım arkadaş.

Şu aralar kulaklığa saldıran herkese önce bir kart alması gerektiğini söyliyim.

Bu kartı alacaksanız da Usb kulaklık felan da almayın. Öyle bir girişi yok çünkü.

• Arkadaşlar benim kullanım alanım sadece kulaklık (Cloud 2)için ses kartı almak istiyorum, ama hangisi benim için daha uygun karar veremedim, bu konuda yorumlarınızı bekliyorum :)

Eğer bu ikisinden aldığım ses aynı ise, kasa içinde delik açmamak için usb olanı tercih ederim
    Ama arasında bariz ses farkı olur derseniz, iç ses kartını tercih edebilirim

https://www.amazon.de/gp/product/B00F8VB0IW/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3JWKAKR8XB7XF

https://www.amazon.de/gp/product/B009RPQA2G/ref=ox_sc_sfl_title_11?ie=UTF8&smid=A3JWKAKR8XB7XF&th=1

Bu ikisi arasından seçim yapmak gerekirse hangisi benim için uygun olur. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler. Yakup.

• Z ile zx arasında çok fark var mı? Kontrolcüsü işime yaramayacak zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisi aynı, tek fark birinde kontrolcü var diğerinde yok.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.