Şimdi Ara

Creative SBX ZxR İlk İzlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
2.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kart biraz önce elime ulaştı. Sisteme taktım. HD 650 ve Creative T3 ile denemeye başladım. Kulaklığıda yeni aldığım için kulaklığın başka kartlardaki performansını çok bilmiyorum. Fakat mp3 çalarlar , diğer ses kartlarının besleyemediği kulaklık kendine geldi :)

Müzik performansı çok iyi. Tizler artık çok daha iyi kendini belli ediyor. Normalde duyamaığım arka planda kalan sesler daha bariz. İçerisinden çıkan driverlar kurulu. Şu an sistemde windows 7 var. Şimdi Win8 kurulumuna geçeceğim ve win8 üzerinden en son driverlar ile fark olur diye düşünüyorum.

Win8 ve güncel driverları kurdum. Psikolojik mi bilmiyorum ama ses kalitesi arttı gibi.

Sevdiğim yönleri:
    + Titanium HD de olmayan Analog 5+1 desteği
    + Ekstra güç bağlantısı olmamasına rağmen kulalık anfisi çok başarılı.
    + Kulaklık ve hoparlörler arası geçiş kontrol panelinden yapılıyor. Çıkarıp takmaya gerek yok. Bu geçiş sırasında röle sesine benzer bi çıt sesi geliyor.
    + Sesler Titanium HD , Recon 3D, X-Fi lere göre daha sıcak ve yumuşak geldi. Tabi bu saydıklarım ses kartlarını kullandım ama en son zxr dan önce baya başarısız bi onboard ses kartı kullandım. Hafızam yanıltıyor olabilir.
    + Surround olayı kulaklıklarda gayet başarılı.
    + Bazı yerlerde ASIO desteği yok deniyor ama ASIO desteği var.
    + EQ Gerçekten müziğin türüne göre ayar çekilirse işe yarıyor.

Not: Normal kullanıcıyım. Spesifik veya derinlemesine inceleme yapamam görüldüğü üzere...

Japonyadan gelen kartın içinden Türkçe klavuz çıkması beni şaşırttı :) Demek ki kart yakında ülkemize gelir.

Z - ZX - ZXR Ana kart

Unboxing:

Control Panel:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodeMachine -- 9 Nisan 2013; 19:42:13 >

• Hmm böyle bir inceleme çok iyi olmuş bende bu kartı istiyorum keşke japonyayla bir bağlantım olsaydı da alabilseydim kartı:) Türkiyeye gelmesi yine de sürer gibi hissediyorum fakat çok merak etttiğim oyun ve müzik performansıydı teşekkürler yorumların için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ophion84

Hmm böyle bir inceleme çok iyi olmuş bende bu kartı istiyorum keşke japonyayla bir bağlantım olsaydı da alabilseydim kartı:) Türkiyeye gelmesi yine de sürer gibi hissediyorum fakat çok merak etttiğim oyun ve müzik performansıydı teşekkürler yorumların için.

Benimde bağlantım yok. Aşağıdaki ebay ilanından aldım. Ben 279 a almıştım şimdi 299 yapmış :)

http://www.ebay.com/itm/360612526961?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

• Bugün vatanda Zx modelini 330 tl ye gördüm sanırım haftaya falan alacağım kutusu falan çok hoş olmuş performansı da iyi ise eğer hiç düşünmeden alırım diyorum Zxr beklemektense.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ophion84 -- 31 Mart 2013; 21:19:49 >
  • gümrüğe takılmıyormu 75 euro üstü
  • quote:

Orijinalden alıntı: lewye

gümrüğe takılmıyormu 75 euro üstü

Aldığın kişi değeri 75 euro altı girerse ve gümrük memuruda daha fazla olduğunu düşünmezse takılmıyor.
  • Bunun yanında ses yükselticisi falan vardı o nerde? Bir de onu nereye bağlıyoruz? Bir de verdiğin linkte 2 tane ses kartı var, 2.'si ne işe yarıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppelgangbanger -- 8 Temmuz 2013; 20:01:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sound Blaster zx kulaklık sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doppelgangbanger

Bunun yanında ses yükselticisi falan vardı o nerde? Bir de onu nereye bağlıyoruz? Bir de verdiğin linkte 2 tane ses kartı var, 2.'si ne işe yarıyor?

Bu sistem 3 parçadan oluşuyor,
    1- si asıl ses kartı, büyük olan, tek başına kullanılabilir. 5.1 analog hoparlör ve 1 kulaklık çıkışı , ayrıca mikrofon girişi var.
    2- küçük olan "DBPro daughter board". Bu kartı kablo ile asıl ses kartına bağlıyorsun. Digital çıkış ve giriş var, ayrıca analog RCA giriş var.
    3-Ses kontrol ünitesi, asıl karttaki mikrofon ve kulaklık bağlantılarını masaüstüne uzatmaya yarayan, üzerinde ses kontrolü ve dahili mikfrofonu olan kısım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodeMachine -- 9 Temmuz 2013; 16:41:26 >

• Hmm iyiymiş. Dahili mikrofon olması falan güzelmiş. Ama ne kadar kaliteli acaba onun dahili mikrofonu. Sennheiser PC 363D'ninki kadar kaliteli midir acep? Bu arada ufak kartı nereye takıyoruz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppelgangbanger -- 9 Temmuz 2013; 17:25:41 >
  • quote:

Hmm iyiymiş. Dahili mikrofon olması falan güzelmiş. Ama ne kadar kaliteli acaba onun dahili mikrofonu. Sennheiser PC 363D'ninki kadar kaliteli midir acep? Bu arada ufak kartı nereye takıyoruz?

Dahili mikrofon idare eder, o mikrofonun asıl görevi dış sesleri izole etmesi sanırım ama normal mikrofon olarakta kullanılıyor. Ufak kartın pci e bağlantısı yok, kasadaki boş bir slota takıyorsun.
  • Optik giriş/çıkış için neden extra bir parça yapmışlar anlayamadım, ama enazından olması güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CodeMachine

quote:

Hmm iyiymiş. Dahili mikrofon olması falan güzelmiş. Ama ne kadar kaliteli acaba onun dahili mikrofonu. Sennheiser PC 363D'ninki kadar kaliteli midir acep? Bu arada ufak kartı nereye takıyoruz?

Dahili mikrofon idare eder, o mikrofonun asıl görevi dış sesleri izole etmesi sanırım ama normal mikrofon olarakta kullanılıyor. Ufak kartın pci e bağlantısı yok, kasadaki boş bir slota takıyorsun.

Ama şu resimde slota falan bağlamamışlar, yanlamasına kasaya tutturmuşlar. Bunu nasıl başarmışlar?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CodeMachine

quote:

Ama şu resimde slota falan bağlamamışlar, yanlamasına kasaya tutturmuşlar. Bunu nasıl başarmışlar?

O resim şahsen bana ait :) kasada fan kontrolcüsü için yatay bi tane slot vardı. fan kontrolcüsü yerine küçük kartı oraya taktım. küçük kartın anakarta bağlantısı yok, sadece kablo ile büyük olan ses kartına bağlanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: J.Maharaja

Optik giriş/çıkış için neden extra bir parça yapmışlar anlayamadım, ama enazından olması güzel.

Kulaklık ve mikrofon için ekstradan 6.35mm , ayrıca normal kartlarda tek 3.5mm ile verilen sağ ve sol ses çıkışı RCA çıkış olunca kartta yer kalmamış sanırım. Ayrıca benim hoşma giden bişey, sonuçta anakart sadece analog için ayrılmış, ona göre topraklama vs özel baskılı devre ,diğeri dijital için ayrı işelmci ve ayrı baskılı devre.
  • CodeMachine C kullanıcısına yanıt
    Dediğin doğru aslında, devreler açısından güzel olmuş. Ne diyelim, hayırlısı olsun.. (:
  • bu arayuz yaziliminda thx logosu yok ama thx arayuzunun gelismisi gibi duruyor? bu yazilim thx midir? yoksa creative kendi basina thx i de taklit etmis olaraktan yeni bir sey mi yapmis kendince
  • quote:

Orijinalden alıntı: deepenergy

bu arayuz yaziliminda thx logosu yok ama thx arayuzunun gelismisi gibi duruyor? bu yazilim thx midir? yoksa creative kendi basina thx i de taklit etmis olaraktan yeni bir sey mi yapmis kendince

Creative Z serisi kartlarında THX sertifikası almadı. O yüzden THX değil artık SBX :)
  • bence yanlis urun tercihi yapmissiniz, asus xonar phoebus alsaydiniz keske daha orjinal arayuz dolby nin gelismis programida hediye yaninda...

creative rakiplerinden hareket gelmese bir urun cikarir sonrada her yeni win isletiminde bir yeni driver guncellemesi yapip para kazanmaya cali sir - san kurulus
  • quote:

Orijinalden alıntı: deepenergy

bence yanlis urun tercihi yapmissiniz, asus xonar phoebus alsaydiniz keske daha orjinal arayuz dolby nin gelismis programida hediye yaninda...

creative rakiplerinden hareket gelmese bir urun cikarir sonrada her yeni win isletiminde bir yeni driver guncellemesi yapip para kazanmaya cali sir - san kurulus

OK
  • Kulaklık ile hoparlör arasındaki geçişler kontrol panelden yapılıyor demişsin. Ses kartında hem kulaklık hem hoparlör için çıkış var mı? Bende Creative X-Fi Titanium var 4-5 tane çıkış var ama sadece yeşil renkli olan çıkışa kulaklığı veya hoparlörü bağlayınca ses veriyor. Diğer çıkışlara bağlayınca ses vermiyor. Senin ses kartında herhalde hem kulaklık hem de hoparlör için çıkış var ki ikisini birden kullanabiliyorsun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.