Şimdi Ara

CREATIVE X-FI TITANIUM PCI-E SES KARTI ve Console Launcher Ayarları (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
9
Favori
32.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler bir sorunum var yardımcı olabilirmisiniz??

2 Senedir Logitech G51 5+1 Ses sistemini Creativenin titanyum ses kartı ile birlikte kullanıyorum.Sürücülerini de hep manuel indirirdim kendi sitesinden.Bu hafta sonu makibneye format attım yaz temizliği için. ve ilk kez ses kartının sürücülerini manuel değil de creativenin yeni oyuncağı olan update aracı ile otomatik olarak yaptım..
    Peki Sorun nedir diye soracak olursanız;

Hoparlör setimin sağ arka uydusundan nasıl tarif edeyim bilmiyorum ama şöyle pat pat pat diye bariz bir ses ve hışırtı sesi gelmeye başladı..Yakınlarında manyetik bişey yok üstelik yıllarca aynı şekilde kullandım hiç parazit yapmazdı uydular.Acaba diyorum otomatik indirme sırasında kurulan herhangi bir beta sürücü bu sese sebep olabilirmi?? Başına böyle bişey gelen var mı?? Sizce ne yapmalıyım ?? Sattler süren temiz kurulumdan sonra herşeyi baştan alıp yeniden format mı atmalıyım bilgisayara??

• quote:

Orijinalden alıntı: alahan1963

Beyler bir sorunum var yardımcı olabilirmisiniz??

2 Senedir Logitech G51 5+1 Ses sistemini Creativenin titanyum ses kartı ile birlikte kullanıyorum.Sürücülerini de hep manuel indirirdim kendi sitesinden.Bu hafta sonu makibneye format attım yaz temizliği için. ve ilk kez ses kartının sürücülerini manuel değil de creativenin yeni oyuncağı olan update aracı ile otomatik olarak yaptım..
    Peki Sorun nedir diye soracak olursanız;

Hoparlör setimin sağ arka uydusundan nasıl tarif edeyim bilmiyorum ama şöyle pat pat pat diye bariz bir ses ve hışırtı sesi gelmeye başladı..Yakınlarında manyetik bişey yok üstelik yıllarca aynı şekilde kullandım hiç parazit yapmazdı uydular.Acaba diyorum otomatik indirme sırasında kurulan herhangi bir beta sürücü bu sese sebep olabilirmi?? Başına böyle bişey gelen var mı?? Sizce ne yapmalıyım ?? Sattler süren temiz kurulumdan sonra herşeyi baştan alıp yeniden format mı atmalıyım bilgisayara??

Yeni format atmaktansa elinizde umarım başka bir sistem mevcuttur önce onu mevcut 5.1 yerine takıp deneyin bakalım onda da aynı sorunlarla karşılaşıcakmısnız eğer karşılaşmassanız sorununuz sistmden kaynaklanıyordur büyük ihtimal eğer aynı sorun onda da varsa format çözüm gibi duruyor.

• Sayın Wituy,

Yanıt için teşekkür edeim ancak maalesef 2.bir sisteme sahip olacak kadar varlıklı biri değilim Dolayısıyla deneme şansım yok.Ancak akşam sol arka uydunun jakını çıkarıp aynı yere sağ arka uyduyu bağladım, bu sefer ses sağ arka uydudan gelmeye başladı..Sonra uydu jaklarını creative titanyum üzerindeki soketlerden çıkarıp ana kartımın ses soketlerine taktım, ses yine devaM EDİYOR.aÇIKÇASI ŞAŞIRDIM KALDIM, AKLIMA GELMEYEN BİŞEY VAR AMA NE??
  • Birsey sormak istiyorum şu an xp de zs2 audigy + megaworks la ac3-dts-mkv filmler izliyorum ama artık win7 ye gecmek istiyorum
    bu kartla win7de ac3-dts-mkv filmleri ses kaybı olmadan izleyebilirmiyim eax console,surround mixer,spekaer setting,thx console,graphic equalizer bu özelliklerin hepsini win7de bu kartla calıstırabilirmiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: hope78

Birsey sormak istiyorum şu an xp de zs2 audigy + megaworks la ac3-dts-mkv filmler izliyorum ama artık win7 ye gecmek istiyorum
    bu kartla win7de ac3-dts-mkv filmleri ses kaybı olmadan izleyebilirmiyim eax console,surround mixer,spekaer setting,thx console,graphic equalizer bu özelliklerin hepsini win7de bu kartla calıstırabilirmiyim

daniel_k driverlarla evet yoksa hayatta çalışmaz win7de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugsymaloone

Dün akşam kartı takıp deneme fırsatım oldu. İlk etapta kartın cd ile gelen sürücülerini kurduğumda consol launcher ve diğer yan programların hiçbiri çalışmadı. Sonra komple tüm driverları kaldırıp en son çıkan web update ile olayı çözdüm. Kartı kutudan çıkarınca ne yalan söyleyeyim hayal kırıklığı oldu, acaip küçük. Bu mu lan dedim direk :) x-fi xtreme music kartın yarısı kadar. Bu arada söylemeliyim ki xtreme music teki işçilik bu karta 10 değil 20 basar. 2.1 ve 5.1 7.1 dinleme fırsatım oldu. kartı imzamdaki sistemle test ettim. xtreme music e göre daha tonlu, tüm sesler sanki aynı oranda dengelenmiş gibi. xtreme music ile dinlediğim parçalarda mid tonlarının enstrümanların alçak ve yüksek sesleri arasındaki fark titianiumda daha az. Bu iyileştirme iyi gelebilir çoğu kullanıcıya ama benim xtreme music ten gelen alışkanlığımı atmam zor olacak. Detayları eziyormuş hissi uyandı bende. Tabi avr ile her kolona tekrar ayrı ayrı eko ayarı yapmam gerekebilir yani karttan kaynaklı bir durum olmayabilir. Çok yumuşak bir dinletiye sahip kart. Tizler akıyor süzülüyor resmen, gerçi xtreme music de buna bu konuda çok çok yakın. Asıl fark basslarda arkadaşlar. Modifiyeli resmen baslar, çok tok yumuşak. Basslarda çok iyi iş çıkarmışlar. Avr ile kullandığımdan, xtreme music kartla %35 bass kullanıyorken bunda %50 ye yakın seviyelere çıktım. titanium daha zayıf bass veriyor gibi düşünmeyin kesinlikle insanı daha çok okşayan bir bass var titaniumda. dts ve dolby düzeltme yamasını creative den kurdum bu arada. Anlatmaya gerek yok ,kartın en büyük numarası bu zaten. 5.1 ve 7.1 dinlediğimde 2.1 stereoya göre sesteki şiddet biraz daha azalıyor ve midler biraz daha yumuşuyor, basslarda öyle. Tabi bunun kullandığım avr ile alakası olabilir. 2.1 daha tonlu ve agresif bu kartta. Açıkçası mp3 dinlemek için kesinlikle 2.1 seçilmeli. Ben aynı anda hem 2.1 analog hem 7.1 optikten bağladığım için menüden geçiş yaparak anlık farkları rahat algıladım. Fakat optik bağlantı ile kartı biraz daha kurcalamam gerekiyor. Yeni keşifler olursa yazarım. Kullanılan çıkış malzemesinin kalitesi dışında kartın yapabildikleri çok güzel. Fakat malzeme açısından insan şüpheleniyor bu mu lan övülen kart diye Keyifli bir müzik dinledim akşam bir kaç saat. Almak isteyen arkadaşlar gönül rahatlığı ile alsınlar. Hani boyutu değil işlevi önemli sözünün tam karşılığı bir kart

hmm çok iyiymiş beğendiğine sevindim. alsammı diye düşündürdü hatta ama birşeyi söylemek istiyorum tüm bu bahsettiğin farklılıkların %80 i software (yazılım) creative bu işi biliyor kart değil yazılım yaratıyorlar.

@alahan1963: kardeş manuel indirme öyle driverları... daniel_k nınkini kullan yada kutudan çıkan cdyi yükle update gerek olmuyor. format son çözüm bu tür konulardqa driver sweeper ile bi güzel temizle driverları contro planelden sildikten sonra. sonra artık falan kaldıysa diyede program filesa bakarsın ve yeni driverl ıyüklersin. saniel_k nınkileri tavsiye ederim hem güncel hem daha iyi.

• daniel_k x-fi titanium driverini kurdum söyle sorunlarım var
    1- dts film actıgımda consoldan dts ye geciyorum settinge gectigimde enable sinema music yapamıyorum
    2- thx consolu yok bu driverda
    3-z5500 e bagladıgımda ön hoparlorden cızırtı geliyor
    megaworkusu bagladıgımda cızırtı yok ama z5500 den cızırtı geliyor ne yapabilirim

CREATIVE X-FI TITANIUM PCI-E SES KARTI ve Console Launcher Ayarları
  • Titaniumcu arkadaşlar 2 zs kartımda derin ve uzun bas sesi alıyordum z-5500 ümde, bu kartta ise daha yüzeysel ve kısa bas sesi alıyorum,kartın neresinden bir ayar yapayımda derin ve uzun bas sesi elde edeyim,kartı kullanan arkadaşlar cevap lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensei111 -- 24 Ağustos 2011; 1:19:12 >
  • Merhaba arkadaşlar benim de size bir sorum olacak. Ses kaydı ile ilgili. Mikrofon girişi ile mikrofon bağladğımda ve kayıt yaptığımda yeterli netliği alamıyorum. Arka planda rahatsız edici bir gürültü oluyor. Dandik Onboard kartlarda bile gürültü tutma özelliği varken bu kartta yok mu? Ses kaygı için nasıl bir şey yapabilirim? Silencer özellği var ama o kayıtta işe yaramıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seradonin -- 31 Ağustos 2011; 13:25:21 >
  • Ben bu kartı 2009 yılında aldım. Bilgisayarımda XP SP3 32Bit ile Windows 7 Ult. SP1 64Bit yüklü. Logitech Z-623 200Watt kullanıyorum hoparlör olarak. Windows 7 ile XP arasında bir fark göremedim. Oldukça da memnunum.
  • Ben de bu kartı 1 ay önce aldım edifier da5000pro ile kullanıyorum gayet memnunum. Sadece THX setup konsol çıkmıyor driverinde. neden bilmiyorum her bir şeyi yüklediğim halde...

http://www.upload.gen.tr/resim.php/www/4sa148vv/Ads__z.jpg.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E707505F2 -- 31 Ağustos 2011; 18:36:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahemir

Ben de bu kartı 1 ay önce aldım edifier da5000pro ile kullanıyorum gayet memnunum. Sadece THX setup konsol çıkmıyor driverinde. neden bilmiyorum her bir şeyi yüklediğim halde...

http://www.upload.gen.tr/resim.php/www/4sa148vv/Ads__z.jpg.html

thx bu kartta yokmuş.
  • Anladım .. fakat daha önce daniel.k driverinde olduğu söylendi ama hangi versiyon bilmem.
    doğrusu org driveri silip daniel k veya pax driver kurmak istemiyorum. format atarsam belki kurarım,
    birde bu thx konsol ne işimize yarar?..
  • Selam arkadaşlar, ben vista çıktığından beri creativenin yaptıklarından sonra uzak durdum.Fakat, bu yeni çıkan kartları denemedim ve kullanmadım. eax tabanlı oyunlarda ve tahminim 2 sene önce yaptığım testlerde dts con. / DDl açınca işlemci kullanımı %3-5 arası değişiyordu. Yani encode yaparken yük işlemciye biniyordu. Burada yanlız openal ve asio sürücülerini tam kullanabilen programlar hariç.

Bilindiği üzere vista ve win7 işletim sistemleri sadece openal ve asio ses kütüphanelerini kullanıyor ve bu sesleri karta gönderiyor.Directsound kütüphanesini işlemci sesi işliyordu. Bu yeni kartları kullanan arkadaşlar uygulamalarda/ses kaynaklarında ses alırken ve sesi ddl / DTScon. ederek işlemci kullanımına bakabilirlermi? Sesi kodlama yapmak için decoderli sisteme gerek yoktur. Sadece test etmek için denemeye açıp bakabilirler.

Birde bazı yorumlarda arkadaşlar xp ile win7/vista arasında bir ses farkı almadıklarını söylüyorlar. Bunun cevabı gayet açık arkadaşlar genellikle ham ses olarak kullanmadıklarından kaynaklanıyor. Yani crystalizer,svm,eax efekleri, sanal 3d sorround özelliklerinden kaynaklanıyor, işin içine bunları sokunca ham ses kayboluyor,karta giren ses çıkarken süslenerek çıkıyor. Tabiri caizse giren düz şahin çıkarken doğan görünlü şahin gibi oluyor ondan fazla fark olmuyor. Tabiki burada sesin kalitesi önemli orjinal bir cd ile mp3 arasındaki fark gibi. Hopların verebildiği detayda önemli tabiki.

Birde lafı uzatmışken sayısal(Digital) çıkış hakkında bişiler diyeyim. Kart sesi opticten sadece pcm olarak veriyor yani buda sadece 2 kanal desteği vardır. Yani opticten direk 5.1 kanal ses alabilmek için lpcm destekli bir kart almaları lazım, buda sadece şuan türkiyede asus xonar hdav 1.3 slim/delüxe vb kartlar ve ati ekran kartları yapabiliyor ( Burada realtekin onboard ses kartlarının bazı işlemcilerinin yaptığını duydum alc 892/889 fakat denemediğim için kesin birşey diyemem) . Zaten buda sadece HDMI bağlantı ile aktarılabiliyor. Birde sesi DTScon ve DDl ile aktarılması var burada ise karta gelen ses işlemcisi tarafından işlenir ve ADC (Analog Digital Converter) çipine gönderilir ve burada ses tekrar kodlanarak optic/Sdif çıkışa verilerek ses sistemimizin decoderine gönderilir.
    Burada decoder sesi DAC(Digital Analog Converter) çipi ile sesi tekrar analoga çevirerek, hoplara verir olay bu.Tabiki burada çevirmeler sırasında biraz ses kaybı yaşanır (burada DAC - ADC olarak kullanılan çiplarin kalitesine bağlıdır)
    Ses sistemi uzaklığınız 1,5-2 metreyi geçmiyorsa ben tavsiyem analog kullanımdadır. Ben analog kullanıyorum. Sistemim ise; kart olarak Asus xonar 1.3 delüxe var. Hoplarım ise jamo s506 htsc mevcut avr olarakta pioneer vsx-919 kullanıyorum ve bu sistemi sadece pc bağlı yani başka bir media oynatıcı/tv vb. cihaz bağlı değil ve genede yaptığım denemelerimde sadece analog kullanıyorum.

Bazı bilgileri verirken yanlışlıklarım varsa afola söylenirse hemen düzeltebilirim. Teşekkürler.

• arkadaşlar x-fi titanium mu iyi yoksa elimde kullanmakta oldugum http://www.vatanbilgisayar.com/oem-muhtelif-kart/creative-xfi_surround_51-x-fi-surround-5.1-harici-ses-karti/productdetails.aspx?I_ID=34569 bu kartın pro olanı(tek fark thx desteklemesi) mı?Tabiki titanium daha iyidir ama ögrenmek istedigim aradaki fark?titanium a geçmeye degermi?Forumda baya araştırdım ama cevap bulamadım.Bazıları usb ses kartı israf falan yazmış hatta, bu kadar mı fazla fark var pci ses kartlarıyla?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al Swearengen -- 28 Kasım 2011; 15:54:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: thebancally

arkadaşlar x-fi titanium mu iyi yoksa elimde kullanmakta oldugum http://www.vatanbilgisayar.com/oem-muhtelif-kart/creative-xfi_surround_51-x-fi-surround-5.1-harici-ses-karti/productdetails.aspx?I_ID=34569 bu kartın pro olanı(tek fark thx desteklemesi) mı?Tabiki titanium daha iyidir ama ögrenmek istedigim aradaki fark?titanium a geçmeye degermi?Forumda baya araştırdım ama cevap bulamadım.Bazıları usb ses kartı israf falan yazmış hatta, bu kadar mı fazla fark var pci ses kartlarıyla?

ben olsam o parayı vereceksem tıtanıuma verırım .. ama bu kartı kullnaıpda memnun kalanlarda var forumda .. burada ses sıstemınde onemlı 5+1 mı 2+1 mı kullanıyorsun ..

.. harıcı olan kartın gorsel ve kullanım pratıklıgı var ..ıstedıgın yere tası kullan .. ben tıtanıum alırken bu harıcı model cok kafamı kurcaladı .. fıyatı olarak 30 -40 tl dusuk ..

..bende yanlıs dogru bılmıyorum ama soyle mantık yuruttum ..

..harıcı bır kart pcı bır kartla aynı ıse performans bakımından harıcının kullanım kolaylıgı pratıklık gorsel guzellıgı heryerde kullanım ve kasada yer ısgalı gıbı avantajları oldugundan fıyatı bır mıktar yuksek olmalı .. yanı en azından aynı fıyata olsun hadı ..

fakat kart tam tersı bır mıktar ucuzz kasamda dıger kart ıcın yerde vardı .. bende kararsız kalınca pcı tercıh ettım .. 2 kart arasındakı net farkları bılmedıgım ıcın boyle dusundum acıkcası ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cro@oan -- 28 Kasım 2011; 17:41:09 >

• oyunlarda muhtesem .. muzıklerde ses sıstemlerıne gore performasn degerlendırmesı farklılık gosterebılr .. mesela logıtech z623 e genelde mıd ve tızlerde pek ıyı demez kımse ( ben ıyı oldugunu dusunuyorum ..)burada dınledıgınız muzıgınde etkısı var ..

.. 128 kpbs bır cekımle 256 yada 320 kpbs zaten fark edıyor ..sesı aslında bır butun dusunmek gereklı bence ..yanı ıyı bır ses sıstemı olmadan kpbs dusuk bır muzıgı bu kartta ne kadar performans alabılrsın kı ?

.. mesela flac uzantılı bır kac muzık deneyın .. yanılmıyorsam 1000 kpbs ye yakın bır kalıtesı var .. kı 320 kpbs mp3 u 3 e 4 e katlıyor ..nette ses sıstemlerını test vıdeolar var ..thx dolby testler .. benım sıstemımde onboard ve tıtanıum la ayrı ayrı dınledım fılm oyun muzık olarak ..tıtanıumda sesler daha guzel daha net daha ayrıntılar gun yuzune cıkıyor .. gıtar seslerı pıyano seslerı dınleyın .. slov degısık degısık gurultusuz parcalar bulun ..test ıcın kulak daha ıyı algılıyor farkı .. zaten sanırım onemlı olanda bence yuksek gurultu yerıne dusuk freknaslarda katın ses sıstemlerıne ne kadar etkı ettıgıdır ..

...bunları bılen bılyıordur zaten .. kart hakkında ve performansı hakkında bılgı arayan arkadasların ısını gorur umarım ..

• quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

quote:

Orijinalden alıntı: thebancally

arkadaşlar x-fi titanium mu iyi yoksa elimde kullanmakta oldugum http://www.vatanbilgisayar.com/oem-muhtelif-kart/creative-xfi_surround_51-x-fi-surround-5.1-harici-ses-karti/productdetails.aspx?I_ID=34569 bu kartın pro olanı(tek fark thx desteklemesi) mı?Tabiki titanium daha iyidir ama ögrenmek istedigim aradaki fark?titanium a geçmeye degermi?Forumda baya araştırdım ama cevap bulamadım.Bazıları usb ses kartı israf falan yazmış hatta, bu kadar mı fazla fark var pci ses kartlarıyla?

ben olsam o parayı vereceksem tıtanıuma verırım .. ama bu kartı kullnaıpda memnun kalanlarda var forumda .. burada ses sıstemınde onemlı 5+1 mı 2+1 mı kullanıyorsun ..

.. harıcı olan kartın gorsel ve kullanım pratıklıgı var ..ıstedıgın yere tası kullan .. ben tıtanıum alırken bu harıcı model cok kafamı kurcaladı .. fıyatı olarak 30 -40 tl dusuk ..

..bende yanlıs dogru bılmıyorum ama soyle mantık yuruttum ..

..harıcı bır kart pcı bır kartla aynı ıse performans bakımından harıcının kullanım kolaylıgı pratıklık gorsel guzellıgı heryerde kullanım ve kasada yer ısgalı gıbı avantajları oldugundan fıyatı bır mıktar yuksek olmalı .. yanı en azından aynı fıyata olsun hadı ..

fakat kart tam tersı bır mıktar ucuzz kasamda dıger kart ıcın yerde vardı .. bende kararsız kalınca pcı tercıh ettım .. 2 kart arasındakı net farkları bılmedıgım ıcın boyle dusundum acıkcası ..

zaten usb kart halihazırda elimde var.ses olarak tatminkar ama daha fazla kalite istiyorum biri bilgilendirse eger degerse geçmeye hiç düşünmeden gececem

kartı da 5.1 roccat kave kulaklıgımla kullanacam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al Swearengen -- 28 Kasım 2011; 18:17:49 >

• vallaa ıs bıryerden sonra maddıyata zevke bakıyo.. ben 200 tl kadar karta para verdım ..ses sıstemım yenıydı ..onun hatrına barı tam olsun dusuncesıyle .. ama kalkıp 350 yada 400 tl gıbı fıyatlara satılan kartlar var .. sahsen ses kartına 3500 400 cok bence ..
    ama elbette olurkı pro ıslerle ugrasıyorsundur zaten sanırım o kartlar bıle bıryere kadar ıs gorur .. orasıda ayrı mesel tabı ..

ben derım kı muzık fılm oyun ıcın elındekı yetrlı .. .. degıstırdıgınde cok buyuk fark hıssedecegını sanmıyorum ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hope78

daniel_k x-fi titanium driverini kurdum söyle sorunlarım var
    1- dts film actıgımda consoldan dts ye geciyorum settinge gectigimde enable sinema music yapamıyorum
    2- thx consolu yok bu driverda
    3-z5500 e bagladıgımda ön hoparlorden cızırtı geliyor
    megaworkusu bagladıgımda cızırtı yok ama z5500 den cızırtı geliyor ne yapabilirim

CREATIVE X-FI TITANIUM PCI-E SES KARTI ve Console Launcher Ayarları

epeydir takılmıyorum bu konuya yerinde olsam karti iade ederim bene medya marktan almıştım çızırtı yapıyordu z 5500 de ne yaptıysam sorunu düzeltemedim sonunda karti iade etim geriye sanırım z 5500 ile uyumsuz bu kartlar birkaç sayfa gerie gidersen benim yazdığım sorunları görürsün anakartın üsütnde digital çıkış varsa işinizi rahatlıkla halediyor ben şu on öyle kulanıyorum bi sorun yok yığınla para veriyosunuz driverlerde doğru duzğün çalışmıyor neymiş daniel k kurucakmışız realtek hd audio bu işi onun yerine çöziyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 30 Kasım 2011; 17:37:04 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.