Şimdi Ara

Creative X-Fi'yi Ev Sinema Sistemine Bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • X-Fi extreme music kartımdaki digital out çıkışını kullanarak, Philips ev sinema sistemimin anfisine bağlamak istiyorum.ama nasıl bir kablo arayacağımı çözemedim.Ev sinema sisteminin anfisinin arkasında da bir sürü giriş var, biraz kafam karıştı.bu işten anlayan biri varsa bir zahmet yardımcı olursa sevinirim..

şimdiden teşekkürler..

• Eğer anfide de dijital giriş var ise caoxiel spdıf bağlantısını kullanarak bağlayabilirsin.İhtiyacın olan caoxial bir kablo ve mono dönüştürücü ses kartına mono dönüştürücü ile gireceksiniz.Diğer bağlantıda anfinin Digital I/O girişine bağlayarak gerçekleştirebilirsiniz yani spdif in girişi mevcut ise.Gereksinimler:

Ses kartının dijital çıkışına girmekte:

Ara kablonuz caoxial kablo:

• quote:

Orjinalden alıntı: speedy35

Eğer anfide de dijital giriş var ise caoxiel spdıf bağlantısını kullanarak bağlayabilirsin.İhtiyacın olan caoxial bir kablo ve mono dönüştürücü ses kartına mono dönüştürücü ile gireceksiniz.Diğer bağlantıda anfinin Digital I/O girişine bağlayarak gerçekleştirebilirsiniz yani spdif in girişi mevcut ise.Gereksinimler:

Ses kartının dijital çıkışına girmekte:

Ara kablonuz caoxial kablo:

bu şekilde 5.1 dijital ses alınabilinir mi?

• Evet alınabilir ama nasıl alınır derseniz ses kartınızın dijital çıkışından anfinizin arkasında dijital giriş olması halinde verdiğim gerekli aparatlar yardımı ile bağlantı yaparak bütün bu etkenlerin var olması halinde 5.1 ses almanız mümkün.Eğer anfinizde dijital giriş yok ise anfiyi kullanmak istiyorsanız o zaman aux bağlantı yapabilirsiniz.5 kanal stereo olmaz eğer aux bağlar iseniz dolby prologic II movie modunu seçerek amfin gerekli kod çözüm işlemlerini yaparak 5.1 ses verebilir ama tabi 5.1stereodan farklı olur...Bu durumda dolby digital ses elde edemeyiz.Anfinizin modelini bilmiyorum ama bu bağlantıda da artık anfinin özelliğine kalmış prologic modda anfi gelen ses üzerinde çeşitli faz oynamaları yaparak rear ve center kanal sesleri üretebiliyor....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedy35 -- 12 Şubat 2008; 0:10:29 >
  • cevap için teşekkürler..
    bende yamaha rx-v 359 AVR var.2 coaxial ,1 optik giriş var,buradan da 4 tannoy ,center ve wharfedale sw bağlı.yeni bir ses kartı alacağım için sormuştum.
    böyle bir bağlantıda DTS,DD medya oynatırken bunu AVR mi yoksa ses kartımı çözer?

edit:bu bağlantı ile oyunlarda EAX desteği olurmu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyll -- 12 Şubat 2008; 8:41:41 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tyll

cevap için teşekkürler..
    bende yamaha rx-v 359 AVR var.2 coaxial ,1 optik giriş var,buradan da 4 tannoy ,center ve wharfedale sw bağlı.yeni bir ses kartı alacağım için sormuştum.
    böyle bir bağlantıda DTS,DD medya oynatırken bunu AVR mi yoksa ses kartımı çözer?

edit:bu bağlantı ile oyunlarda EAX desteği olurmu ?

Ses kartı ile AVR yi dijital olarak bağladığınızda dd ve dts yi avr çözecektir.
    Eğer oyunlarda ses kartının eax desteğinden faydalanmak istiyorsanız ses kartı ile avr yi
    analog olarak bağlamanız gerekiyor.
  • anladım sağolun
  • Dijital bağlantı ile desteklenmesi için formatın avr ninde o ses formatlarını desteklemesi gerekir ki diğer türlü ses kartları analog olarak sesi üretmektedirler.Avr lerin büyük çoğunluğu ev sinema sistemi için üretildikleri için ancak dd dts gibi sinamayla ilgili formatları desteklemektedirler.Yani yanlış bilgilendirme olmasın dijitaldede olur ama avrninde o formatı desteklediği sürece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedy35 -- 12 Şubat 2008; 12:05:21 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.