c.ronaldo gibi süper tekniği olan,süper güçlü olan şutları falsolu ve zımba gibi olan hava toplarınde çok etkili olan,iyi pozisyon alan gol vuruslarında usta olan karizmatik olan bir adam maalesef uzaylı messi sayesinde ödülleri toplayamıyor ve hep 2. sırada kalıyor.
messi olmasa ronaldo şuan tartışmasız en iyi olurdu.ballon door lar hep ronaldonun olurdu.herkes ronaldoyu konuşurdu.
bence ronaldo yanlış bir dönemde doğmuş.bir 5-10 sene önce doğmuş olsaydı en az zidane kadar efsane olurdu.
ronaldonun bu kadar yetenekli olupta hep 2. sırada kalması gerçekten büyük bir şanssızlık.
adam her sene daha da iyi oluyor ama maalesef yetmiyor
Herkes gerçekte hakedenin o olduğunu biliyor.
Ödül alsa da almasa da benim gözümde messi den daha büyük oyuncu
Barcelona varsa Messi var. Ronaldo yoksa Madrid yok.
Ama maalesef Messi nin altında hep 2. Olarak kalacak.anlayın artık anlayın.tüm dünya anladı.marca anket yapıyor onda bile messi çıkıyor bizim rma "holiganı" vatandaşlarımız anlayamiyor. THE BOMB HAS BEEN PLANTED
dilerim messi bir gün başka bir takıma transfer olur da, o zaman görür bütün dünya kral kimmiş, uzaylı kimiiş..
Hala Ronaldo diyebilenler var şaşıyorum. Ronaldo'yu daha çok seviyorum diyebilirsin ama Messi'den daha iyi futbolcu demek, artık futbol terörüne giriyor. Messi olmasa tabi ki, Ronaldo açık ara 1. olur ama Messi gibisi gerçekten yok. Az sonra çıkacak tartışma soruları: 1) Messi Arjantin'de ne yapabiliyor? (Ronaldo Portekiz ne yapıyorsa onu yapıyor) --- Ayrıca Arjantin'de sadece Messi yok. Agüero, Higuan, Tevez, Lavezzi, Pastore, Di Maria var. Ancak defansı ve bir türlü oturtulamayan taktiğiyle başarılı olamıyor. Sırf Arjantinli diye futbol cahili T.D leri başa getirirlerse böyle devam ederler. (Maradona T.D anlamında kötü-yalnış anlaşılmasın)
2)Messi'nin arkasında Xavi - Iniesta var. Ee kardeşim Ronaldo'nun arkasında hayvan gibi asist yapan, Mesut var. Mesut 2 seneye kadar en iyi orta saha olacak bana göre, futbolu aklıyla oynayan oyunculardan birisi. Ronaldo'nun geçen sene gol kralı olmasını bir inceleyin isterseniz. Son maçlarda, Barcelona artık liderliği garantilemiş, Messi'yi riske atmayıp oynatmazken, bütün Madrid gol atması için Ronaldo'ya çalıştı. Ronaldo Barca'ya gelsin çok etkisiz olur, aynı şey Messi içinde geçerli.
ManUda yaptıkları ortada Realde yaptıkları ortada İtalyaya gitse ordada süper oynar. Ama birde messiyi izlesekye başka takımda nasıl oluyor. Daha milli takımda gol atamadı
quote:
Orijinalden alıntı: JessieJ
ManUda yaptıkları ortada Realde yaptıkları ortada İtalyaya gitse ordada süper oynar. Ama birde messiyi izlesekye başka takımda nasıl oluyor. Daha milli takımda gol atamadı
Messi Argentinien 60 17
Ronaldo Portugal 83 29
Aynen öyle yahu Messi hiç gol atamamış ancak Ronaldo maç başına 2 gol ortalamasıyla oynamış, helal olsun.
quote:
Daha milli takımda gol atamadı
?
quote:
Orijinalden alıntı: Lord Kinross
quote:
?
Sayılmaz o.ronaldo gibi bencil oynayıp bi maçta 15 tane sut atıp 1 gol atması lazım.
quote:
quote:
?
hiç bişey yapmamış.
Messi gol atmasa bile sadace rakip takımın defansını pazara göndermesi yeterde artar. Ronaldo hiç bi zaman messi'den daha iyi olamaz. Çünkü neden artist. Çünkü neden çıt kırıldım. Çünkü neden bi tek uzaktan güzel şutları var (bunu arada selçukta yapıyor.)
O yüzden Lionell Messii.
evet ama birde şöyle bir durum var messi'nin şansı ... xavi ve iniesta xavi ile iniesta bugün realde olsa veya ronaldo barçada olsa (messi olmayacak tabi ki barça da) ronaldo her sezon en az 60-70 gol atar tüm maçlarda bence burada ronaldonun şanssızlığı messinin şansı olmuş XAVİ VE İNİESTA
gene başladık xaviesta - messiye
messi oynasın bakalım xavi-iniestasıs.bu performansının yarısını gösteremez.işte bu yüzden ronaldo daha iyidir takımın iyi olmasına gerek yok ronaldo için
kimse konuşmasın messi barcelona sayesinde messi ama ronaldo madrid sayesinde ronaldo değil. ronaldoyu herhangi bir takıma koy kendi başına iş yapar ama messi arkaya top atan oyunu okuyan beyin bir orta saha olmadan bu kadar iyi olamaz. yeteneği var bitiriciliği mükemmel falan ama normal düz bir takımda bir hiç olur messi
quote:
quote:
?
Son 5 maçtır atamıyor ondan bahsetmiştim.
bende o duruma katılıyorum xavi ve iniesta... messi için büyük şans. zamanı gelirde messiyi başka bir takımda izlersek messinin ne olduğunu o zaman anlarız. tamam teknik, müthiş hız, çok iyi, ama bunların yanında takım oyunu olmadığı zaman çökersiniz.
hala ronaldo diyenleri anlamıyorum messinin daha ne yapması lazım sizin gözünüze girebilmek için? bu 2 adam daha önce bir çok kez karşı karşıya geldi farklı takımlarda bu oynanan maçlarda her zamanki gibi messi yıldız olurken ronaldo vasatı aşamadı. ronaldo zayıf takımlara karşı iyi oynarken messi için zayıf güçlü takım farketmiyor. messi ronaldodan 2 gömlek üstün oyuncu bence ronaldoyu messiyle değil mesut la alexis sanchez le agüro ile kıyaslayın
quote:
Orijinalden alıntı: Fatih`
Herkes gerçekte hakedenin o olduğunu biliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Katalan!
Dünyanın en büyük spor sitesi kabul edilen goal.com da yapılan Messi mi? Ronaldo mu? anketinde Messi, Hüseyin Kartal'a "açık ara" bi fark atarak 1. oldu... Burda bi gariplik yok, Messi dünyanın en büyük futbolcusu olduğunu, kıyaslanacağı oyuncuların Hüseyin Kartal gibi oyuncular değil, Maradona gibi isimler olduğunu zaten bütün dünyaya kabul ettirdi. Şimdi gelelim anketteki şaşırtan bölüme, dünyada Messi'den çok Hüseyin Kartal'a oy veren 2 yer var, birisi Türkiye, diğeride Honk Kong... Portekiz'in bile Messi dediği bir ankette, futbolla alakası olmayan Honk Kong ve futbola sadece at gözlüğüyle bakan "Oğlum olurmu Ronaldo, Messi'den çok daha iyi. Adam sırtıyla pas veriyor, süper hareket yapıyor hemde daha kaslı, daha yakışıklı. Messi Arjantin'de ne yapıyorki???" düşüncesiyle hareket eden marjinal insanlarımızdan oluşan Türkiye... Belki de "Türkiye'de futbol neden gelişmiyor?" sorusuna verilebilecek en iyi cevaptır bahsettiğim anket... O yüzden Ronaldo mu? Messi mi? tartışmasının yapılacağı en son yerdir Türkiye... Daha ciddi cevaplar isyorsanız futbol cahillerinin daha az olduğu yabancı ülkelerde arayın bu sorunun cevabını... Portekiz'in en popüler forumlarında bile bu tip anketlerde Messi'nin açık ara önde olduğunu görebilirsiniz... Dünyada insanlar "objektif" Türk insanı gibi "şekilci" değiller. Bundan yıllar sonra kimse Hüseyin Kartal'ın adını bilmeyecek ama Messi'nin büyüklüğü tıpkı Maradona, Pele gibi yıllar sonra hala hatırlanacak... İçinizdeki "ben farklıyım'cılığı" kin ve nefretten kurtulun ve gerçekleri görün. Messi'yi Hüseyin Kartal ile karşılaştırmak Messi'ye yapılacak en büyük hakarettir! Herşey Messi gerçeğini kabul etmekle başlar.