Şimdi Ara

Cross Bağlantı problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dizüstü bilgisayarımı ve masaüstü bilgisayarımı hub olmadan birbirine bağladım fakat dosya paylaşımı sağlayamıyorum.Açıkcası nasıl yapacağımıda bilmiyorum yardımcı olabilcek varsa bildiklerini yazabilirmi?

• Merhaba

Cross kablo olduğundan eminsen eğer geriye kalan "IP" atamak kalıyor... Aşağıda hızlı anlatıyorum basit işlemler zaten. Sırayla gidersen yaparsın...
    Not: Dosya paylaştıramıyorumdan kastının ne olduğunu anlamadığımdan IP vermediğini düşündüm. Eğer ki bir dosyayı paylaşıma açmak istiyorsan "dosyaya sağ tıkla paylaş seçeneğini girip dosyayı paylaş diyeceksin..

1.Ağ bağlantılarıma sağ tıkla
    2.Özelliklere gir

Karşına çıkan yerel ağ bağlantısına ;
    3.Sağ tıkla ,
    4.özellikleri gir .

Çıkan ekranda en altta TCP IP yapılandırması gibi bir yazı olacak ona ;

5. çift tıklayıp içine girceksin ;

gelen ekranda elle IP vermen gerekiyor ;

Örnek;

1. bilgisayara 192.168.0.1
    2. bilgisayara 192.168.0.2

IP leri verince bir altında Subnet mask var orayı otomatik verir zaten , IP ni yaz TAB tuşuna bas klavyeden otomatik geleceğini göreceksin.

Son işlemin

Başlat => Çalıştır a

ulaşmak istediğin bilgisayarın IPsini girmen gerekiyor aşağıdaki gibi olacak

\\192.168.0.x

Dosya paylaştırmayı unutma

Bu kadar...

Kolay Gelsin..

• İlginiz için teşşekürler fakat nedense ben kabloyu çaktığımda turuncu ışık full yanıyor.Dedikleri yapmama karşılık hirbir değişme yok başka bir kablo ile tekrar denicem cross modda olduğundanda eminim şablona bakarak yaptırdım adama :D
  • çalışma gruplarına baktınız mı
  • quote:

Orjinalden alıntı: cihanakdemir

çalışma gruplarına baktınız mı

Tabi Tabi ona bakmamak ayıp
  • ben de dosya paylaşımı yapacağım zaman bunun gibi şeylerle karşılaşıyordum. aklıma herhangi bir güvenlik duvarının aktif olması veya herhangi bir anti virüs programının paylaşımınızı engelliyor olması geliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.