Şimdi Ara

Crossfeed : Kulaklıkla müzik dinlemenin yarattığı baş ağrısına çözüm.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bildiğiniz gibi kulaklıkla müzik dinlerken yapay bir hava oluşuyor, müzik sanki beynimizin içinde çalıyor. Bu da kısa sürede baş ağrısı hissetmemize yol açıyor.

Halbuki evde hoparlorler ile dinlediğimizde, sağ kulağımız, soldaki hoparlörü de az da olsa duyuyor. Ama kulaklıkta böyle bir şey yok, sağ kulak sadece sağ kulaklığı duyuyor solu kesinlikle duymuyor. İşte buna super stereo effect deniyor ve kimilerine göre çok yapay ve rahatsız edici kimilerine göre ise güzel bir şey.

Gerçek hoparlorlerin yerleştirildiği kusursuz bir oda akustiğini taklit etmek amacıyla, crossfeed diye bir cihaz yapılıyor. Bu cihaz (ya da devre) sanki odada 60 derece açıyla iki hoparlör yerleştirmişsiniz gibi duymanızı sağlıyor kulaklıktaki müziği. Müziğin konumu beyninizin içinden, ön tarafınıza doğru kayıyor. 2 boyutluluktan 3 boyutluluğa doğru yaklaşıyor.

Ben bu devrelerden bir tane yaptım ve denedim. Sanırım bundan sonra çok hassas dinlemeler dışında crossfeedsiz kulaklık kullanmayacağım.

yandaki iki butondan birisi bypass diğeri ise crossfeedin seviyesini belirliyor.

Sizlerden de bu tarz bir cihaz kullanmış olanların deneyimlerini duymak isterim.

Alper,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aderici -- 9 Mart 2024; 18:4:40 >

• nereden bulunur bu alet?elektirği nereden alıyor?müzik çalardan mı?
  • nerede satılır bu? ben ilk kez böyle birşey gördüm?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi löpçük -- 18 Ekim 2005, 19:09:28 >
  • Anladığım kadarıyla sağ kulaklığa birazda soldan ses veriyo. sol içinde aynı şey geçerli. Yanlışmıyım Aderici

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babylonweb -- 18 Ekim 2005, 21:21:43 >
  • babylonweb kullanıcısına yanıt
    Çok kabaca evet iki kanalı çok az miktarda birbirine karıştırıyor diyebiliriz, ama bunu yapmaya kalktığınızda tizler bozuluyor, ayrıca gerçek hayatın tam bir taklidi olamıyor. Bu cihaz bir kanalı diğerine düşük ses seviyesinde ve çok az geciktirerek gönderiyor. Ayrıca tonlamada olabilecek sorunlar da düzeltilmiş.

Yukarıda fotoğrafta gördüğünüz cihazı ben yaptım elektroniğe meraklı olanlar kendileri de yapabilirler.

Elektrik konusuna gelince, bu pasif bir devre, ses kaynağı ile kulaklık amfisi arasında kullanılmak için tasarlanmış. Yok ben amfi kullanmıyorum diyenlere, direk mp3 çalar ile kulaklık arasına takılabileni de mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aderici -- 9 Mart 2024; 18:3:43 >
  • Bu crossfeed çok iyi bir olaymış.Forumda neredeyse hiç konuşulmaması çok ilginç geldi.Yabancı forumlarda deli gibi tartışmalar dönüyor.Peace equalizer ile günlük kullanımda yazılımsal crossfeed kullanmaya başladım.Creative 3d omega kulaklık kullanıyorum.Ses çok daha kulağa hoş geliyor,kafa tırmalamıyor.En başta detaylar kayboluyor gibi geldi ama kesinlikle bu detaylar çok yapay ve kafa tırmalıyor.Başlığı açan arkadaşın dediği gibi yapay geliyor artık.Bu detayları iyi bir speaker ile de duyamazsınız. Günlük kullanımda,müzikte çok daha doğal ses veriyor.Yüzde 85 te kullanıyorum.Yüzde 15 sesi diğer kulağa veriyor demek oluyor sanıyorum bu.
    Dezavantajı ise fps oyunlar.Cs go da denedim ve düşmanın nereden geldiğini anlayamıyorsunuz.
    Peace equalizerda uygulamaya özel profil atanabildiği için cs go ya girerken otomatik crossfeed kapalı profile geçiyor,çıktığımda ise crossfeed li profile.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.