Şimdi Ara

Crossfire Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    crossfire yapmayı düşünüyorum 700 w lık xilence psu kullanıyorum. Ekran kartım SAPPHIRE HD4890 Vapor-X. Merak ettigim crossfire yapabilmek için aynı ekran kartından mı olması gerekiyor yani atıyorum 4890 ı 5770 ile crossfire yapamıyormuyum ? 5770 örneğini az güç tükettiği için veriyorum 700 w psu ile sınırlı olduğu için güç kaynağım bunun gibi az psu yiyecek kart alacağım eğer yapabiliyorsam .. Teşekkürler

• http://forum.donanimhaber.com/m_40572306/mpage_1/f_/key_//tm.htm#40572306

Üstteki konuyu inceleyebilirsiniz...

Crossfire, ve SLİ düzeneğini kurabilmek için eş değer özellikteki kartlar ( Altın Parmak ) Golden Finger'a bağlanan Crossfire ve SLİ köprüleri ile birbirine bağlanır...

Örn;4890 ile 4890 bağlanması gerekir, ancak HD 4xxx serisi güç tüketimi yönünden oldukça kötüdür, o nedenle sahip olduğunuz PSU'ya yönelik bir link verebilir misiniz? ( Özelliklerine bakmam gerekir. )

Ayrıca diğer bileşenlerinizide yazarsanız iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 1 Temmuz 2010; 17:21:30 >

• Bir fikir olarak, alt seviye çift ekran kartı yerine üst seviye bir ekran kartı almak daha iyi olabilir. DX11 desteğide almış olursunuz.
  • iki adet 4890 ın verdiği performans a denk bir yeni nesil kart almaya kalksam 800 lira gibi bir fiyat vermem gerekir ? Belki de daha fazla
  • PSU diğer bileşenlerinizinde orta seviye olduğunu hesaplayarak CF yaparsanız HD 4890 ~ 190 Watt TDP değerine sahiptir, CF durumunda bu 400 Watt seviyesine gelecektir, 700 Watt orijinal bir PSU en fazla (560~580 Watt ) % 80 verimlilik sağlar (AC) ancak (DC) den 700 Watt'tan fazla elektrik çekecektir...

O nedenle diğer bileşenlere kalacak değer pek de fazla değil risk almış olursunuz, çalıştırma şansı mevcut elbette...

Ancak elinizdeki kart oldukça iyi bir kart CF yapamıyorsanız satıp HD 5870 veya eş değer özellikteki bir kart almadıktan sonra kartı satmanızında anlamı yok. Tabi ki şu aşamada kart önermem o konu için dilerseniz ''DAHİLİ BİLEŞENLER'' bölümüne konu açarsınız, daha iyi pekiştirirsiniz görüşlerinizi...

İyi forumlar...
  • CF yapmaktan vazgeçtim şubat ayında dx11 li oyunların çıkmasını bekleyeceğim. Sizlere de bu şekilde yapmanızı öneririm dx11 doyumsuz olursa yeni kart almamız gerekebilir şu anda önü gözükmeyen birşeye yatırım yapmak mantıklı gelmiyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7950 hakkinda soru
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende bunu arıyordum buldum :) saolun beyLer
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.