Şimdi Ara

crossfit gelişim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • crossfit te göğüs kası ve omuz nasıl gelişiyor yani baktım omuz neyse de göğüs hareketi yok bench press gibi sadece dips var yani anlamışsınızdır ne demek istediğimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• crossfit ile vücut geliştirme ayrı sporlardır. Crossfitte zamana göre kaldıracağın max ağırlık önemlidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crash47

crossfit ile vücut geliştirme ayrı sporlardır. Crossfitte zamana göre kaldıracağın max ağırlık önemlidir.

Benim sorun gelişim yönündendi yani gelişim nasıl olacak diye düşünüyorum

• Sen aynısını BFTR'ye de yazmamıs mıydın?

Edit: Gerekli cevabı oradan detaylı alırsın ama ben biraz bilgi vereyim. Bir kere bench press olmadığını nerden çıkardın anlamadım. Metcon'lardan önce yaptığımız Strength antrenmanlarımızda bench press yapıyoruz. Rutin bir program olmadığı için "Hadi bugün de bench press yapalım" tarzı bir olayımız yok CF'de. Crossfit'in vücut geliştirmeden farkı bölgesel rutin hareket yerine tüm kasları çalıştıran fonksiyonel ve sürekli değişken hareketler olmasıdır. Omuz ve göğüs kasları gelişmeyen bir CF atleti gördün mü? Hayır ben görmedim de ondan soruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tronco -- 6 Mart 2015; 10:31:46 >
  • Tronco kullanıcısına yanıt
    Ben gördüm, vg geçmişi olmayan crossfitçiler. Omuz gelişiyor da yinede, çoğunda göğüste tık yok.
  • Bir kaç crossfit antremanı haricinde bench press görmedim ben. Yarışmalarda zaten yok. Bench press yok diye göğüs kası gelişmemiş olmuyor tabi. Ama crossfit atletlerinin en az gelişen bölgesi bence de göğüsü. Omuz konusunda ise sizle aynı düşünmüyorum. Deli gibi omuz çalışıyorlar. Clean and jerk yeter..
  • Adam akilli woduna girip verim alamayan birinin adini veya fotografini verirsen memnun olurum.

• cangk kullanıcısına yanıt
    Bench press genelde wodlarda degil wod oncesi guc antrenmanlarinda kullandigimiz bir hareket. Ama emin olunmasi gereken olay, gogus ve omuzlari guclu olmayan biri gidip 60-70 kilo snatch bile yapamaz.

Edit: Hele yarismalarda hic goremezsiniz. Greg Glassman'in bu konuda bir makalesi olacakti. Internet ustunden okunabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tronco -- 6 Mart 2015; 11:10:19 >
    Ben zaten göğüs kasları gelişmemiştir demedim ama bacak,sırt ve omuzlarından görsel olarak daha geri planda kalıyor dedim. Zaten omuzlarının çok geliştiğinden bahsettim
    Yarışmalarda doping kullanmayan birilerini de göremezsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tronco

Sen aynısını BFTR'ye de yazmamıs mıydın?

Edit: Gerekli cevabı oradan detaylı alırsın ama ben biraz bilgi vereyim. Bir kere bench press olmadığını nerden çıkardın anlamadım. Metcon'lardan önce yaptığımız Strength antrenmanlarımızda bench press yapıyoruz. Rutin bir program olmadığı için "Hadi bugün de bench press yapalım" tarzı bir olayımız yok CF'de. Crossfit'in vücut geliştirmeden farkı bölgesel rutin hareket yerine tüm kasları çalıştıran fonksiyonel ve sürekli değişken hareketler olmasıdır. Omuz ve göğüs kasları gelişmeyen bir CF atleti gördün mü? Hayır ben görmedim de ondan soruyorum.

Zaten benimde kafama o takıldı bu adamlar sıfırdan crossfitle baslamaistir diye düşündüm internette program falan da bulamayinca böyle oldu ışte konu hakkında bilgisizim.

• @cangk Yanlıs isaretledim hocam pardon.

@Magnetic Monopole Doping olayı benim de dikkatimi çekiyor işin aslı. Athlete Games adı altında düzenlenen lisanslı atletlerin katildığı yarışmalarda olacağını sanmıyorum (şimdiye kadar öyle bir vaka oldu mu onu da bilmiyorum) fakat bundan 1.5 sene önce Open Games diye düzenlenen ve resmi bir Judge raporuyla katılım sağlanabilen yarışmacılarda ilk adımı geçen bir çok sporcu resmi müsabakada pert olmuştu. Artık ne kullandılarsa..
  • Nvaelahr kullanıcısına yanıt
    Yani bahsettiğim gibi. Bench press diğer hareketlere nazaran daha nadir yaptığımız bir hareket ve genelde Strength antrenmanlarında yer veriyoruz. WOD'larda kullanılan bir hareket değil. Stabiliteyi bozduğu öne sürülüyor genelde.
  • Yalnız tartışılan şey biraz saçma aslında. Crossfitin amacı vücut geliştirmek, estetik bir vücuda sahip olmak değil sonuçta.
  •  crossfit gelişim

crossfit gelişim

crossfit gelişim

crossfit gelişim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lentus -- 7 Mart 2015; 16:19:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lentus

crossfit gelişim

crossfit gelişim

crossfit gelişim

crossfit gelişim

Bb yi aklı olan bırakmaz zaten ogretmenlerim aileme şikayet etmiş okulda sabah akşam program yazıyoruz şimdi salona gidemiyorum evde odamda kimse bana karışamaz biraz birikmisim var o yüzden parayı düzgün kullanip evde crossfit yapmak mantikli

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.