![]() CRTG173 Ryzen 5 7600 32GB DDR5 1TB NVMe Radeon RX 9070XT 16GB Gaming Hazır Sistem Tavsiyesi https://www.crtgamestore.com/crtg173-ryzen-5-7600-32gb-ddr5-1tb-nvme-radeon-rx-9070xt-16gb-gaming-hazir-sistem-tavsiyesi |
CRTG173 Ryzen 5 7600 32GB DDR5 1TB NVMe Radeon RX 9070XT 16GB Gaming Hazır Sistem

-
-
60k
-
Kaç TL idi ürünün fiyatı. Ya konuya yada başlığa yazsaydınız hocam. Ona göre değerlendirseydik. Malum fiyatlar çok oynak oluyor.
-
en kalitesiz parcalarla sadece pc calıssın diye yapılmıs bir pc 60,268tl de fiyatı var. 7500fli f/p bi sistem toplasam eminim daha ucuza gelir . Anlamayan direk fişe takıp kullanacaklar icin fırsat olabilir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: xxxcemen kalitesiz parcalarla sadece pc calıssın diye yapılmıs bir pc 60,268tl de fiyatı var. 7500fli f/p bi sistem toplasam eminim daha ucuza gelir . Anlamayan direk fişe takıp kullanacaklar icin fırsat olabilir.
Boş yorum yazmayı ne kadar çok seviyoruz, değil mi?
Akakçe den topladım parça parça aynı sistemi 63.347 TL çıktı, sistem de 60.268 TL ye satışa çıkmış
Yani tek tek toplamadan daha ucuza geliyor.
Gelelim parçalara;
.Sistemde Ryzen 5 7600 işlemci var, önerdiğiniz işlemcinin üst modeli.
.Sistemde iki adet Goodram 16 GB 6000 MHz CL30 bellek var, 6000MHz ve CL30 olması gayet iyi, genelde 5600mhz ve cl48 'e kadar dandik belleklerle sistemler yapılıyor piyasada
.Ekran kartı olarak Gigabyte RX 9070 XT Gaming OC modeli kullanılmış, 3 fanlı güzel model, piyasada 2 fanlı modellerde var ama onları tercih etmemişler
.Güç Kaynağı olarak FSP Vita 850W modeli kullanılmış, gayet güzel bir psu, kasa içinde gelen markasız vasat psu da koyabilirlerdi ama koymamışlar
.Depolama olarak GoodRam PX600 1TB NVMe Gen4 5000/3200MB/s M.2 kullanmışlar, gayet güzel ürün. Gen3/Gen2 ayarında düşük hızlı model seçmemişler.
.Soğutucu olarak Cooler Master Hyper H411 modeli kullanılmış, piyasada çoğu sistem stok fan ile geliyor ama özel soğutucu koymuşlar
.Kasada görsel olarak güzel, 7 adet argb fanları var, 3-4 fanlı dandik kasa koyabilirlerdi koymamışlar
Siz bunlardan daha kaliteli olanlarını daha ucuza toplayın, sizin attığınızı alalım.
-
Kasa, anakart ve SSD kötü, işlemci 7500f yerine gereksiz bir tercih, 1.000 lira boşa ekstra. RAM çipleri hangi die bilmiyorum ama ileride sıkıntı yaratabilir. PSU gereksiz yüksek, 2.000 lira daha ucuza gelecek RM750e fazlasıyla yeterli olurdu. Şahsi görüşüm dediğiniz kadar F/P olmadığı. Sisteme 1.700 dolar civarı para yatırıp barebone A620 almak çok mantıksız bir tercih olurdu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anakart kısmına katılıyorum, bence de yükseltmeden bir üst model seçilebilir. Psu kısmında size katılmıyorum çünkü Gigabyte sitesinde de min. 850W psu öneriliyor. Karta baktım 3 adet 8pin güç girişi ile geliyor, 850W altında bir psu mantıklı olmayabilir. Bellek ve ssd Goodram marka, noname bir marka değil sonuçta, ssd nin hızları da yeterli şahsi görüşüm.
Anakart haricinde şimdilik kafa kurcalayan bir ürün yok bence ama alternatif varsa yine karşılaştırılıp değerlendirilir.
-
En kalitesiz diye nasıl nitelendirdiniz merak ediyorum. Bir anakart yakışmamış sisteme. Onun haricinde oldukça düzgün sistem. +3-4k eklenir anakart değiştirilir ve alınır.
Boş yorumlardan sıkıldık.
-
gunpower hocam benden daha bilgili yazdıklarıda gayet mantıklı, ssd ve ramler noname değil derken noname ürün mü var ? iyisi kötüsü var markaların ayrıca adında game gecen herhangi markadan uzak durulması kanısındayım ucuz diye alıp pişman oldugum cok gamebooster ürünü oldu sözde buda noname degil.Hatanız zaten bu ürünleri 1e1 aratıp fiyatlara bakmanız belki cok daha iyi bir markayı cok daha ucuza bulurum biraz araştırsam.Yorumum size boş geldiyse bende bu ılık bile olmayan fırsata boşlar boşu diyorum. Verilen para 60k.
Gunpower hocanın yazdıklarıyla beraber 7500fli f/p sistemi sanıyorum aynı gpu ile 50k bandına toplarım sanki ürün-site sizinmişte size sövmüşüm gibi neden tepki verdiniz anlayamadım.Birşey iyiyse iyi kötüyse kötü yazmaya boş yapmayı boş yazmayı ne kadar seviyoruz yazıp birde üstüne ucuzunu topla seninkini alalım yazmışsınız garip...
-
Benim takıldığım nokta en kalitesiz parçalar diye yoruma başlamanız. Araştırıp, toplayıp karşılaştırıp bir zaman harcayarak doğru sistemi bulmaya çalışıyoruz ama bu şekilde kestirip atılması artık kabak tadı veriyor.
Bu şekilde yazacağınıza, farklı satıcılardan örnekler atarsınız yada farklı ürünler ile toplayıp paylaşırsınız, karşılaştırırız ve olması gereken sistemi ortaya çıkarırız.
Forum bunun için var, ne bulursak o kötü şu çöp yorumları sıkıyor artık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F.@.T.İ.H -- 11 Nisan 2025; 16:28:25 > -
haklısınız.
-
Goodram markasını beğeniyorsanız alın tabi, ben şahsen taiwan üretim olmayan ssd almıyorum, ram de iyi marka tercih ederim. 60k gözden çıkarılıyorsa daha seçici olmak lazım . Akakçe fiyatını da baz almamak lazım. Kart puanı kupon kampanya vs kovalanırsa aradaki fark kapanabilir. Psu nun gerekenden yüksek olması her zaman iyidir, yüklenme olmaz az ses yapar daha stabil çalışır.
-
Kaba taslak kafama göre bir sistem topladım aşağıdaki gibi, kasa hariç 59.460 tutuyor(32gb ram, modüler güç kaynağı), akvaryum isteyen 4 daha eklesin, akvaryum şart değilse 2.5k ya güzel kasa alınır. Ayrıca bir çok üründe indirimsiz fiyatlar var, parça parça daha uyguna daha güzel sistemler toplanabilir.
-
P750GM çok sakat bir ürün hocam. Revizyondan geçen ürünlerin sağlam olduğu iddia edilse de eski ürünler patlamayı seviyordu
RM750e 4.300 TL civarına gidiyor. Tam sizin gibi bir liste oluşturdum ben de, stock cooler'lı 62, basit tower cooler'lı 63 tutuyor tam sistem.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X