Şimdi Ara

Crucial P2 CT1000P2SSD8 1TB dahili SSD, 2400 MB/s'ye kadar (3D NAND, NVMe, PCIe, M.2) 1.268,57TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
2.244
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Crucial P2 CT1000P2SSD8 1TB dahili SSD, 2400 MB/s'ye kadar (3D NAND, NVMe, PCIe, M.2)   1.268,57TL
    Crucial P2 CT1000P2SSD8 1TB dahili SSD, 2400 MB/s'ye kadar (3D NAND, NVMe, PCIe, M.2)   1.268,57TLamazon
    Crucial P2 CT1000P2SSD8 1TB dahili SSD, 2400 MB/s'ye kadar (3D NAND, NVMe, PCIe, M.2)
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B089DNM8LR?tag=web-desktop-forum-21&ie=UTF8&language=tr_TR

• Şu zamanda çok çok iyi fiyat.

• 2 Tb isteriz :)

2020 de almıştım aynı yine amazon Almanya, aldıktan somra 30 lira falan gümrük iadesi geldiğini hatırlıyorum, yine gelir mi bilmem ama, crucial marka olmasından dolayı memnunum. Windows'u kurmadım yedek olarak kullanıyorum.

Yedek olarak kullandığımda driver yüklemezsem Windows görmedi yada ben başaramadım, hatta zaman içerisinde gereksiz gördüğüm programları silerken bunun programını da sildim, kullanmıyorum ne gerek var diye, disk yine görünmez oldu sonra yine yükledim. (2019 dan beri format atmıyorum) dediğim gibi Windows kurmadım, biosta falan görünüyor. Her m2 böyle mi bilmiyorum. Tek tecrübe ettiğim m2 buydu halen bu inceleme vs izledim takip ediyorum tabiki ama kullanmadım başka m2.

İkinci kez almayı düşünüyorum ama 2 TB istiyorum bu kez. Zaten m2 yuvaları az olduğundan 2 TB bekliyorum belki alabilirim ama fiyat güzel, teşekkürler paylaşım için.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Aldım bu sefer. dram felan kovalayamayacağım daha. Notebook a takıp oyunu cart curt u yüklerim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ben de aldım teşekkürler paylaşım için

• Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar. 1 TB gayet güzel iş görüyor ihtiyacı olan kaçırmasın.

• almanyadan alındığında garanti durumu nasıl oluyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende bunun P1 versiyonu var, bazen keşke başka bir şey alsaydım dedirtiyor. Bende zaten 2 tane nvme olduğu için samsungun 870 olanından aldım aynı fiyata, depolama amacıyla kullanıcam. Bu da tercih edilebilir tabii kullanma amacına göre.

• 1kemal2 1 kullanıcısına yanıt

Bildiğim kadarıyla bir sorun olmuyor...

• Garantilik bir durum olursa fatura bedel iadesi olur. Gönderirken kargo ücretini alıcı öder. Ödenen ücretin tamamı/büyük bir kısmı Amazon tarafından ayrıca alıcıya iade edilir.

• Birkaç gündür bu fiyatta, bende paylaşacaktım burdaki millet DRAM siz beğenmez diye yazmadım.

Dram vs. bir yana diye düşünüp, 300TL civarına birde al birde harici kutu al tak 1TB harici disk sana, Mekanik 1 tb HD ler 700 TL zaten... Gerçekten iyi fiyat SLC önbellği çok ufak bu sebeple sıralı yazma hızı biraz düşük daha doğrusu hızlı aa büyük dosyalarda SLC bellek dolunca hız çok düşüyor, o iyi olsaydı bahsettiğim amaçla ben de alacaktım. Bu arada bu modelin bit TLC li modeli var birde QLC li modeli var. Bu TLC li yani iyi olan modeli.

İncelemsi burada mevcut:

https://www.tomshardware.com/reviews/crucial-p2-m-2-nvme-ssd/2

Örneğin 50GB dosya yazma performansını ölçmüşler 428MB/sn olmuş QLC olan model iyice rezalet mekanik disk daha hızlı resmen:

Crucial P2 CT1000P2SSD8 1TB dahili SSD, 2400 MB/s'ye kadar (3D NAND, NVMe, PCIe, M.2)   1.268,57TL

Sürekli yazma testide aşağıdaki gibi SLC önbellek dolduktan sonra 400 MB/sn civarlarında yazabiliyor, öncellekte okadar ufak ki 1800MB/sn hızla 15sn kadar yazdıktan sonra (yani 27GB kadar yazdıktan sonra) 400 MB/sn li hızlara düşüyor:

Dersenizki nezaman 27GB dan büyük dosyalar ile uğraşıyoruzki ozaman fiyatı ile süper. Amacınız sürekli yüksek bitrate li videolar kopyalayıp taşımak olacaksa çok mutlu etmez. 27GB dosya boyutunu aştığında SATA SSD hızlarında devam eder. Ama her türlü mekanik diskten iyidir.

• İncelemenin son sayfasında şöyle bir not var, alan arkadaşların bilgisine:

Güncelleme 8/16/2021 5:30am PT:

Crucial, QLC flaş ile test ettiğimiz ilk P2 SSD'ye güç sağlayan TLC flaşını değiştirerek performansı ciddi şekilde düşürdü. Bu konuyla ilgili, burada okuyabileceğiniz bir araştırma yazdık, sonuçlarımız 'yeni' sürücülerin dosya aktarımında orijinalinden neredeyse dört kat daha yavaş olduğunu, okuma hızlarının gerçek dünya testlerinde yarısı kadar daha hızlı olduğunu gösteriyor. ve sürekli yazma hızları, yalnızca 40 MBps'lik USB 2.0 benzeri seviyelere düştü. Bu, çoğu sabit sürücüden daha yavaştır. Maalesef Crucial, ürün adını veya numarasını değiştirmeden veya bir duyuru yayınlamadan değişikliği yaptı. Önemli iddialar, şirket QLC flash performansını lansman sırasında teknik özellik sayfasına yerleştirdiği için P2'nin özelliklerine kadar yaşayacağını iddia ediyor. Ancak bu özellikler, orijinal sevkıyat sürücülerinin sayısız incelemesinde göreceğiniz performansla eşleşmiyor.

Bu nedenle, bu sürücüyü satın almanızı önermiyoruz. Bu makalede, bugün bu diski satın aldığınızda elde edeceğiniz gerçek performansı yansıtmak için her bir test kategorisine ek albümler de ekledik.

• MeMETH_ kullanıcısına yanıt

Hocam şöyle söyliyim Intel in ilk çıkardığı ssdleri, samsung evo, wd blue, corsair mp600 gibi bir çok farklı parçayı kullanma fırsatım oldu yani hepsi tatmin etti. Demek istediğim sentetik testler de denildiği kadar iyi olmayabilir ama alan kişiyi üzeceğini düşünmüyorum.

• magi34 kullanıcısına yanıt

sentetik test ile alakası yok büyük bir dosya atarsanız yazma hızı hdd seviyesine düşer, TLC yerine QLC ile piyasaya sürmeye başlamışlar.

• 16Mib , 1GiB , 64 GiB ve Info bilgileri aşağıda, ayrıca kendi uygulaması olan Crucial Storage Executive açtığımda yazılım P2CR031'den P2CR033 güncellemesi gelmiş yaptım.

Dediğim gibi fazla kullanımı yok ama doluluk oranını vs görebilirsiniz. tekraren yazayım yine aynı amazon almanyadan aldım.

• StG 44 kullanıcısına yanıt

Anladım hocam Crucial P2 CT1000P2SSD8 1TB dahili SSD, 2400 MB/s'ye kadar (3D NAND, NVMe, PCIe, M.2)   1.268,57TL 

• Bu ürüne en uygun kutu hangisini önerirsiniz harici kullanım için?

• daquied kullanıcısına yanıt

Şuan Almanya'dan aldığımızın TLC li yani iyi olan modeli olduğunu nerden anlıyoruz?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.