Şimdi Ara

Cruise controlde yokuş aşağı hız artar mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
2
Favori
14.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Coltta sabitleyince hızda artma olmuyor :)
  • kardeşim cc olan farklı marka araçlara sahip birisi olarak yazıyorum.bir tanesinde hiçbir sıkıntı olmuyor.90 sa 90 da sabit. yokuş yukarı yokuş aşağı farketmiyor.zaten cc nin amacı bu değil mi.yok ivmelenince artarmış da bilmem ne.kendi yorumlarını gerçek gibi yazmışlar buraya.diyelim şehirler arası yolda gidiyorsan hız 90 a sabitli yokuş aşağı 140 oldu.trafik çevirdi.ne diyceksin .ivmelendim de duruldum mu diceksin:)))))))).fren yapsan zaten devreden çıkıyor.sonuç olarak kesinlikle hız değişmez araç yakıt sistemini ayarlayarak yapıyor bunu işte.teknik detayını bilemem.ancak benim aracın birinde de bu sorun var.hızlanıyor.onun sebebini çözemedim de bilemedim de.şöyle toparlayayım.3 araçta yokuş yukarı yokuş aşağı aynı.biri yokuş aşağı hızlanıyor.buna göre olmaması gerek diyorum.çözümüyle de uğraşmadım.ama uğraşşam kafayı yedirtir heralde.çünkü bu bir soooooruuuuuuuun!!!!!
  • C5 te boylr bir sey yok hangi hizla cikiliyorsa ayni hizla iniliyor ilk defa duydum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim araçlardan mercedes hızlanmıyor, bmw hızlanıyor :) ben araç ağırlığına bağlamıştım :)

• Benim C max da biraz hızlanıyor ama aracın yavaşlamak istediğini hissediyorsunuz ama eğim fazlaysa hızlanıyor hafif hafif rampada çok dik değilse aynı hızda çıkıyor eğer gerçekten dlkse hafif yavaşlıyor 5 bilemedin 10 km.

• valla ben 3. vitese alıyorum çok dikse, 100 km yi geçmiyor hiç gaza basmadan
  • benım Juke da aşırı dik bir yokuşsa hızlanmaya baslıyor. aslında hızlanmak istemiyor ama yavaştan tutamıyor kendini. ama genel bir eğim varsa hız yukselmıyor.

edit: uzun ve genel itibariyle dik olan yokuslardan inerken cc deki hızın artmasıyla yol bilgisayarında sabitlediğim hız yanıp sönmeye baslıyor. yol düzlendiğinde kendi otomatik sabitlediğim hıza geri dönüyor. bu şekilde görevini yapmaya calısıyor. ben gayet memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nanoona -- 9 Şubat 2013; 3:48:02 >
  • Arkadaşlar 301 sahibiyim aracımı yeni aldım, hız sabitleyiciyi uzun yolda deneme fırsatım oldu. Eğer yokuşdan inerken hızı yükseltmez veya düşünemezsem hızı koruyor ama en ufak oynamada hız yükseliyor, yokuş çıkarken hızı istediğim gibi ayarlayabiliyorum...

• Cıvıc'te en fazla 4-5 km geçiyor diye biliyorum ama pek mantıklı gelmedi 20 km geçmesi araça 100+'dan sonra mı koruyor o dengeyi denemek lazım
  • Dik yokuşta hızı korumak için ferene basması gerek. Dizelse motor freni belki yeter ama benzinlide bu mümkün değil. Benim araçta hızlanır. Yokuş çok dik ve uzunsa 200'e bile çıkar. Siz nasılki yokuş aşağı giderken gazı bırakıyor ve viteste gidiyorsanız aynısını hız sabitleyici de yapıyor. Yer çekimi motor frenini yendiği müddetçe araç hızlanır. Aksi halde fren de yapabilen bir sistem gerekir. Yol düzleşince aynı şekilde gazdan ayağınızı çekmiş gibi davranır ve sabitlediğiniz hıza düşene kadar gaza dokunmaz. Sonra hızı korumak için gaz vermeye başlar. En azından bendeki sistem bu şekilde çalışıyor.
  • Benim leonda cc acik iken yokus asagi inerken hiz yukseliyor

Neden bilmiyorum ama oluyor

• bizim focus 2.5 ta ufak yokuşlarda bir şey olmuyor fakat dik yokuşlarda 5 -10 km/h kadar hızlanma oluyor
  • Çoğu modelde çıkar. kitapçıkta bu yazar zaten yokuş aşağı aynı hızda kalmayıp artabilir diye
  • Hız artar ama merak etmeyin hız arttıkça eğim azalır...
  • aşağıda cr-v nin hız sabitleyicisinin nasıl çalıştığını gösteriyor.

http://www.youtube.com/watch?v=zngmHaGjObE

benim araçtada akıllı eğim sistemi var. (araç otomatik) örneğin 100 e ayarladığım zaman hız 100 km yi aştığı zaman(110-115 km gibi) araç hemen bir alt vitese düşüp motor freni yapıyor. hız tekrar 100 km ye geldiğinde vites yükseltip devam ediyor.
  • Konuya biraz göz attım.

Hız sınırlandırıcı ile hız sabitleyici karmaşası olmuş.

• nasil salliyor herkes inanilmaz ya

biri demis imkansiz yapamaz

biri demis sadece adaptifler yapar

bilgisi olmadan iddia etmek tipik turk hastaligi

kullanilan sistemde fren ozelligi varsa yapar, adaptif olmasina da gerek yok

Cruise controlde yokuş aşağı hız artar mı?
  • Araçta herhangi bir elektronik frenleme sistemi (adaptif cruise control, yokuş iniş desteği, retarder vb.) var ise hız düştüğünde gaza, hız yükseldiğinde frene basar ve istenen hızı korur.

Araçta elektronik bir frenleme sistemi yok ise sabitlenen hıza gelene kadar gaza basar, sabitlenen hıza gelince gazı keser.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.