Şimdi Ara

Cruze Dizel - Motorda Sallantı Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 4 ay önce sıfır 2012 Chevrolet Cruze 2.0 dizel sedan (manuel vites) araç aldık. Araç şu anda yaklaşık 4500 km'de. Aracın ilk bakımı yapıldı.

Araçta ilk günlerinden itibaren şöyle bir problem dikkatimizi çekti:

- Araç dururken ve vites boşta iken 1500 devir civarında motorda sallantı oluyor.
    - Araçla 1. vitesle seyir halindeyken, 2300 devir civarında da aynı sallantı oluyor (düz yolda, aracı zorlayıcı herhangi bir durum yokken).

Diğer durumlarda motorda herhangi bir sallantı hissedilmiyor.

İlk bakımda servise bu problemi söyledik, motor kulaklarını sıktılar fakat herhangi bir düzelme olmadı.

Bu motor sallantı problemi sizde de oluyor mu? Problem neden kaynaklanıyor olabilir?

Çok teşekkürler.

--
    metin

• Bende sallanma olmuyor yada ben hissetmiyorum. Yarin sabah bakayim dediginiz gibi bir sallanma oluyor mu. Neden kaynaklanir bilmiyorum. Servisin olasi sorunu tespit etmesi lazim ya da bu sallanti normalse sizi bilgilendirmesi gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim aracımda o km lerde ve bende 4 ay önce aldım sizin gibi, şu ana kadar kendi aracımda sizin söylediğiniz duruma benzer bir durum ile karşılaşmadım. İllaki vardır bir sebebi, garantili araç servisin bu sorunu gidermesi için baskı yapın. Ayrıca araca ilk binişimde söylediğiniz devirlerdeki sallantıya dikkat ederim.
  • Arkadaşlar yanıtlar için teşekkür ederim.

Sizin araçlarda bu sallantı olmuyorsa, tahminlerimize göre problem enjektörlerdeki hafif bir tıkanıklıktan kaynaklanıyor olabilir.

Aracın yakıtına bugün "Würth Common Rail Mazot Katkısı" (http://shop.wurth.com.tr/common-rail-mazot-katkisi-300mml) koyduk.

1-2 depo bu şekilde gitsin. Olmadı tekrar servise götüreceğiz. Düzelme olduğu takdirde sizleri yine haberdar edeceğim.
  • Bu sabah dediginiz devirde denedim biraz titresim hissettim fakat bana rahatsizlik vermedi. Hareket aninda hissetmedim. Motorun buyuklugune bagladim ne kadar dogrudur bilemem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Würth dizel katkısı koyduktan sonra da yine araç hareket halinde değilken durduğu yerde 1500 devir civarında gaz verdiğimizde , araç hareket halinde iken 1.nci veya 2.nci viteste 2000-2500 devir arasında aracın motorunda sağ ve sol eksende yalpalama/sallanma oluyor.Bu devirleri geçtikten sonra yalpalama/sallanma kayboluyor. Araç durduğu yerde debriyaja basılı halde de 1500 devirde motorda yalpalama/sallanma oluyor. Yüksek devirde bu durum olmuyor ,araç yokuşları 180-200 km civarında bir hızla çıkabiliyor, çekişinde bir sıkıntı yok.Yeni araç ta bu yalpalama/sallantı nın neden olduğunu anlayamadık.Yakıt istasyonunu değiştirdik durum düzelmedi.İlk 2.500 km. lik bakımında serviste bu durumu dile getirdik ancak servistekiler aracı denediklerini bir şey fark etmediklerini söylediler.1 yıllık veya 15.000 km lik esas ilk bakımdan sonra düzelir diye düşünüyoruz.
    Şüphelerimiz enjektör, yakıt filtresi, motor yazılımı üzerine yoğunlaşıyor.

• Daha önce dizel araç kullanmış mıydınız? Ben eski 1.6 HDI motorda rölantideyken az gaza bastığımda hafif bir "tık" hissederdim. Turboyu açıyor demiş geçmiştim. Sizin bahsettiğinize benziyor. Ancak sizinki böyle aracın içinde ön konsola çay koysanız devrilecekmiş gibi anlatıyorsunuz. Size şöyle bir tavsiyem olabilir. Şehrinizde 2 tane opel bayisi varsa, gidin başka bir cruze dizel ile test sürüşü yapın ve bu dediğinizi deneyin. Yoksa da gidin servise ben denemek istiyorum diye dayatın. Karşılaştırınca anlarsınız.
  • Merhabalar,

Bu sallantının varlığını 1.5 crdi Hyundai dizel bir araçta test ettik, onda belli belirsiz oluyor.

Cruze'daki sallantı bir çay bardağını devirecek kadar şiddetli değil. Fakat yine de hissediliyor. Sallantının hissedilmesinden öte, kafamıza asıl takılan konu aracın motorunda üretimsel bir hata olup olmadığı idi.

Aracı başka bir servise götürdük, sağ olsunlar bayağı ilgilendiler ve de problemi incelediler. Daha sonra aynı problemi Cruze 2.0 dizel otomatik vites bir test aracında da test ettiler. Test aracında da, araç dururken ve de hareket halindeyken, aynı devirlerde, bizimkiyle tamamen aynı şekilde bir sallantının var olduğu hem servis hem de bizim tarafımızdan görüldü. Böylelikle bu araçlarda, motordaki bu sallantının bahsettiğim devirlerde normal olduğu, aracın üretiminden - doğasından kaynaklandığı, bizim araca özel bir problem olmadığı anlaşılmış oldu.

Benzer konu ile karşılaşabilecek arkadaşlar için sonucu yazmak istedim.

Tekrar teşekkür ederim.

• aracınızın boştayken olduğu devir (1500) nerdeyse normalde olması gerekenin 2 katına yakın.

araçta bir problem var hocam motordan kaynaklı yada trigerden olabilir kesinlikle servisi zorlayıp detaylı baktırın opel chevy için pek ilgilenmiyor malesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: webmaster-mt

aracınızın boştayken olduğu devir (1500) nerdeyse normalde olması gerekenin 2 katına yakın.

araçta bir problem var hocam motordan kaynaklı yada trigerden olabilir kesinlikle servisi zorlayıp detaylı baktırın opel chevy için pek ilgilenmiyor malesef

Opel kendi aracına ilgi göstermiyor chev için napsın
  • quote:

aracınızın boştayken olduğu devir (1500) nerdeyse normalde olması gerekenin 2 katına yakın.

Merhaba,

Araç boşta iken gaz pedalına basarak 1500 devire getiriyorum, bu şekilde sallantı oluyor. Rolanti devri 1500 değil, diğer araçlar gibi daha düşük. Rolantide sallantı olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinsdr

quote:

Merhaba,

Araç boşta iken gaz pedalına basarak 1500 devire getiriyorum, bu şekilde sallantı oluyor. Rolanti devri 1500 değil, diğer araçlar gibi daha düşük. Rolantide sallantı olmuyor.

pardon hocam yanlış anlamışım
  • 1.5 aydır 1.700 km dir sıfır aldığım dizel hatcback otomatik cruze yi kullanıyorum hiç tarif ettiğiniz gibi bir sorunla karşılaşmadım ayrıca bazı konularda geçen lokurtu vs gibi sorunlarda yok..en azından şuana kadar yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.